Šta je novo?

50 fps limit ???

• Začetnik teme Začetnik teme Raka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Raka

Čuven
Učlanjen(a)
21.02.2003
Poena
619
Nesto sam uzeo da se zezam, pa sam instalirao DeusEx prvi deo.

U njemu mi Fraps pokazuje da imam oko 15 FPS bez obzira sta uradim.

Najinteresantnije je to sto mi u menuju igre fps 50.
Ovaj fps je isti i u meniju igre Splinter Cell 2 igri.
Kada poteram testove iz directX fps mi je takodje 50.
U meniju Star Wars Knights of the Old Republic fps mi je 10.
Sve konstantno samo se u Deus EXu menja sa 49 na 50 itd...

Imam:

P4 1.65 GHz Willamete CORE OC
magistrala na 110 a memorija u 3:4 odnosu
SDRAM 512 MB
GeForce FX 5600 XT

Koji je ovo djavo. Ajde kontam da je u SC2 ovaj fps kao OK jer imam SDRAM ali 50 fps u svim ostalim stvarima ??? jel to ima nekakvo ogranicenje ili sta.

Meni to nesto nevalja...

Koliko vi imate frejmova u testovima u directx-u i u menijima ovih ili slicnih igara ??

Koliki ti je refresh rate i jel ti upaljen VSync ? Koji monitor i imas li njegov inf instaliran ?
Koji fraps koristis ? Stariji oce da zezaju sa novim drajverima.

Refresh Rate je 85 VSync je bio upaljen za DirectX ali sam ga ugasio i sada mi pokazuje otprilike OK broj frejmova. Monitor je Philips Briliance 107A i imam inf za njega.

Sada mi samo nije jasno iz kojih razloga imam isti broj frejmova i u novim igrama kao sto su Splinter Cell 2 i u starim kao DeusEX prvi deo.

da nema igra u neki ogranicavac fps-a pa se treba iskljuciti u konzoli!!!
kao u CS sto je ograniceno na "fps_max 30" pa u konzoli ukljucis recimo "fps_max 200" !!!!
primera radi.... 🙂

ma nema nista tako. Evo sada probavam i Star Wars kotor i on mi daje do 20 frejmova. nije moguce da je to sve zbog sdrama.

Najvise me zabrinjava ustvari to sto dobijam u Deus Ex prvom delu oko 14 frejmova bez AA i AF u 1024 sa svim detaljima. Mislim mozda mi racunar nije jak za 200 fps a i ne ocekujem toliko ali bi na toj matoroj igri trebalo da daje gomilu frejmova.

Ima li neko neku ideju ???

Kao prvo, Deus Ex 1 je optimizovan za 3dfx karte, pa ces svakako imati ocajan frame rate ukoliko nemas d3d patch, ili "Game of the year edition" verziju igre.
Drugo, nije normalno da imas 50 fps u menijima svake igre. Imao sam slican problem, ali mi je ogranicenje bilo 80 fps. Ogranicenje nije bilo samo u menijima, vec nikako nije bilo moguce preci 80fps (cak ni 3dMark03 nije hteo preko toga u onom najbudjavijem prvom testu sa avionima, uvek se zakuca na 80, sto znaci da nije problem u Fraps-u). Na zalost, nisam primetio kada je to ogranicenje nestalo, ali pretpostavljam da je do drivera. Znam samo da problema nije bilo sa 53.03, kao ni sa 56.72. Takodje, bitno je da ti karta ne radi u CLONE modu, posto i to ubija fps.

na koji nacin CLONE mod moze da ubije FPS. U drajverima pise da ako je CLONE ukljucen a na tvout nije prikljucen TV onda to ubija fps.

Jal moze neko ovo da razjasni.

Ona stvar oko 50 fps je resena. Uradio sam sledece:

Kako uključiti dodatna podešavanja u nVidia ForceWare i Detonator Drajverima.

1. Startujte regedit
2. Idite u HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\NVIDIA Corporation\Global
3. Proverite da li postoji stavka NVTweak. Ako je nema kliknite desno dugme miša Global stavku i odaberite New > Key. Novi key nazovite NVTweak. Ako već postoji nastavite dalje.
4. Uđite u NVTweak i proverite da li postoji stavka Coolbits. Ako ne postoji, kliknite desnim misem na NVTweak i odaberite New > DWORD Value. Nazovite novi DWORD Coolbits.
5. Kliknite dupli klik miša na Coolbits i promenite mu vrednost pod Value Data u 3.
6. Zatvorite regedit
7. Idite na Control Panel, Display. Kliknite na tab Settings i na dugme Advanced. Kliknite na tab sa imenom vaše grafičke kartice i imaćete dodatne opcije za DirectX i za podešavanje kartice tj. za njen overclock.

Iskljucio sam VSYNC za directx i sada je sve ok.

Agilni: Nisi upravu sto se tice CLONE moda, bar sto se mene tice.

Probao sam i Splinter Cell 2 i SW Knights of the old republic i sa i bez CLONE moda i dobijam isti broj frejmova. U faq drajvera pise da je moguce da se CLONE mod namesti na nekim 5600 automatski i da ako nema spojenog TVa moze da utice na performanse i da uspori karticu pa da se dobija los fps. Kod mene je na TV-Out spojen TV. Nema nikakvih razlika sa ili bez CLONE moda.

Da li neko moze da mi napise koliko ima fps u ovim igrama a da ima 5600FX karticu. Takodje neka navede koja mu je konfiguracija racunara i drajvere.

Hvala unapred.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno