Šta je novo?

5.7V, gde ima?

Vratih se....

Ne kontam u cemu je problem?

Pazi, ja imam punjac [sada vec rasturen...] od 3310, prvih modela kada su stigli, unutra trafo EI profil i jadaqn, najjadniji grec.... Daje oko 8V u praznom hodu, kada se zakaci na punjac merim

Restart.... ...merim 4.8V, kada ga vezem na molex merim +-0.4-6V sto nije nikakav problem. Telefon nikako ne vuce 1A koliko si mislio, ali nemam analogni da ti izmerim jer je impulsno punjenje baterije [kao i svi ostali telefoni...] a na digitalcu, ko je merio impulsno, zna da cifre skacu besmisleno.
Ono sto hocu da kazem je, da uzmes i uradis kao sto sam ti vec rekao i nema problema. Kao dokaz svojih tvrdnji prilazem i klipic, cisto da vidite da nema razloga za strah. Sto se tice "povlacenja" struje.... Neko spomenu da napajanje moze da da 20A, samo ako neko moze jos i da mi dokaze da ce zica od 1mm2 to da izdrzi, ja mu skidam kapu.
Nebitno, struja koja tece ka telefonu nije veca od 500mA, jer da jeste dioda bi se bar ugrejala, sto ovde kod mene nije slucaj, a kataloski je 1A.
Na klipu se vidi napon posle diode, znaci napon koji ide direktno u telefon, a pojavljuje se kada upalim komp.
Mozda ce biti jasnije: www.flashnet.co.yu/~damir/3310.avi

Aj, pa ako nesto ne sljaka, javite, a ako radi sve ok, javite opet :d.

Poz

dr.Tiristor je napisao(la):
...Daje oko 8V u praznom hodu...
U pravu si, evo i ovaj moj (IV novi) punjač. Merio sam i na nekom prethodnom, isto se ponašao. Malo manje od 8V, ~7.8-7.9V.
Ali i dalje mi nije jasno zašto neće sa napajanja? 5.2V. Evo probao sam 100x i neće. Nemoguće da je zbog toga što nema diode u kolu?

Edit:
Evo, ubo sam i u N-Gage.
1 od 5x napiše na sekund "Not Charging" (kao kada puniš pa piše "Charging") i precrtana baterija. Takođe, nestanu crtice od baterije (indikacija).
Ostalih 4x ne ispisuje ništa, ponaša se kao da punjač nije "uboden" u fon. Kao na 5170i.
Na 5110 samo pokaže ikonicu za bateriju (ono dole-desno u uglu, ispod "crtica" za indikaciju) na 5sec i nestane. Posle se isto se ponaša kao da punjač nije "uboden" u fon.

Poslednja izmena:
Hm... pozabavicu se time sutra, uzecu caletovu 3100 pa cu probati....

Da li je moguce da nemas najobicniju silicijumsku diodu u kuci?

Jel može ovako (attach) ili mora sa diodom u kolu? Sutra ću skoknuti do neke prodavnice, didou ću svakako kupiti ali ne znam koji stabilizator? 7805 pa da vezujem kako je Cika Pera rekao, ili 7806 i imaću 6V a i lakše mi je ovako?

Prilozi

• nokia.gif
    nokia.gif
    1 KB · Pregleda: 104
Dovoljno je, a diodu po zelji. Ako budes imao problem neka ti bude pri ruci, ja ne stigoh da ispitam stvar, renoviram stan.

E, pade mi nesto na pamet.

Jel probao neko da puni sa USB-a?

Mnogo je lakse i prakticnije, mozes da ga nosis bilo gde 🙂

EDIT: Jes proslo 5 meseci, ali sta sad...

Poslednja izmena:
He, mene smorilo sto mi je punjac na molexu, a baterija mi je na crkavanju pa traje par sati.
Pa gde god da odem imam kablic sa usb*a 20 cm staje svugde i puni sve eriksone. Imam i neki za kola onaj punjac za mp3 plejere na usb, pa na njega ustekam telefon, i sve ko sat... Slikacu produzetak koji izgleda kao boolja, ali za 5 min i ne moze lepse :d

Evo preko fan controler-a tj. switch-a (12V-9V-6V) koji obara voltažu uz pomoć običnih dioda, na 6v (na unimeru 5.75V) punim Nokiju bez ikakvih problema.
Verovatno je uspelo zbog ograničene Amperaže preko ovih dioda (1A)?

Ajd kad je čovek oživeo temu.... jel neko od vas video oglase za Nokia USB punjače? Dakle bocneš u USB i u Nokiu.....

Ja sam to tražio prošlog leta, obišao sam ceo grad i buvljake u Pančevu, Bubanj Potoku i NBG-u i nisam našao... :S:

Ma, video sam ih (beše) u nekom cenovniku računarke firme... samo još kad bih se setio gde. Pre jedno skoro godinu dana. Znam samo da nisu imali tada za moju nokiu.

Ja kzem da sam napravio to na usb, a niko ne cita....
A ti, SS, kako to nisi ranije uradio 😀 ?
Moze na USB sigurica...

P.S. Uzeo sam MP3 za kola sa usb-om, samo bocnes... extra... 🙂

Sa sve nastavcima za sve telefone, kod kineza za 200 dinara 😀

Prilozi

• IMG_5083.webp
    IMG_5083.webp
    39.2 KB · Pregleda: 71
Poslednja izmena:
A jesi mozda probao taj USB kabel na nekoj novijoj Nokiji (Vidim da si ranije pominjao neki 3310) ? Pitam zato shto sam imao priliku da probam slican kabel sa Nokiom 6680, i kada ga prikljucim, telefon ispise "Not Charging" (da, i ja sam prvi put video ovu poruku 🙂 ) i to je to tj ne puni se...

P.S. : Umalo da zaboravim, kablic je pre toga proban i sa 6600 i sa 6220 sa istim rezultatima.

P.P.S. : Josh jedna stvar me interesuje, zashto se ova tema nalazi u "Overklokovanje procesora i memorije" sobi ? 😀

Poslednja izmena:
Nisam, nokiJe ne podnosim, ne znam zasto, tako da ih i nemam. Ali na nekoliko SE radi.

A ti, SS, kako to nisi ranije uradio 😀 ?

Ma premestio sam komp na nezgodnije mesto pa ga sad malo ređe rasturam... :d

Pitam zato shto sam imao priliku da probam slican kabel sa Nokiom 6680, i kada ga prikljucim, telefon ispise "Not Charging" (da, i ja sam prvi put video ovu poruku 🙂 ) i to je to tj ne puni se...

Upravo to se i meni dešavalo, sada više ne...(ne čitaš ceo thread :d)

Pa dobro, ja sam pricao o stock USB kablu, a ne o budzu sa napajanja 😉

P.S. : Ako imate provereno reshenje za kabel koji puni Nokiu sa USB-a, bio bih zahvalan kada bi ga podelili (naravno picam o DIY varijantama, ne o kupovnim).

Poslednja izmena:
Provereno resenje? A sto jednostavno ne probas da odradis???

Nazad
Vrh Dno