Šta je novo?

5.1 vs 2.1 do 80-100e?

Z1000

Slavan
Učlanjen(a)
25.11.2007
Poena
319
Hteo sam uzeti neki sistem do stotinjak evra. Koristim laptop, a zvucnike bih koristio ponajvise za pustanje muzike i po koji film. Zanima me da li je Logitech X-540 dobar izbor ili ih nema smisla uzimati ako ce biti prikaceni na laptop/TV. Naravno, kad dodje novi desktop necu menjati sound system, ali ako ce laptop iz profila (Lenovo G560) biti overkill za te zvucnike onda ne bih bacao pare unapred. Da li su dovoljno jaki za sobu od npr 20-30 kvadrata, u kojoj ima 10ak ljudi koji caskaju. Kakav je kvalitet samog zvuka, cistina, jacina?

Drug koristi neki 2.1 krsh i em su neki sklj zvucnici (marka), em su stari i to ne zvuci nikako. Koliko sam skontao po YTu X-540 izgleda da bas fino zvuci, ali mnogi zameraju kratke kablove, moze li se to produziti da zvucnike mogu ovako da postavim ili su previse slabi za takvu postavku, te je nebitno kako ce stajati?

speaker-placement.jpg

Ne razumem se bas u ovu tematiku, ali volim dobar zvuk. Ne ocekujem cuda za 100e, ali sad trenutno nema vise pa se nadam da ce neko pomoci :) Mogu i neki drugi predlozi, znaci best buy do 100e. Odnosno 110-120e koliko vidim da su ovi.

logi x-530 za 70e .
x540 su 110 , a potpuno su isti kao i gornji.

ako ideš na 2.0 opciju microlab Solo 2c .

spala knjiga na dva slova , sušna sezona .

Ponuda kompjuterskih zvucnika je ocajna :(

Ako vec biras Logitech uzmi X-530 - 40€ je jeftiniji,a u odnosu na X-540 se ne oseca neka bitna razlika.

Ako nisi "gadljiv" na polovnjake - izbor je znatno veci...

I da, pretpostavljam da su dovoljno jaki za raspored kao sa gornje fotke? Mislim 5.1 su, verovatno su za to i namenjeni, a prostor nije prevelik (20-30 kvadrata). Postoje li stalci za njih kao oni alu za X-540?

moram videti kod druga, cela igraonica 'zvoni' od neka 2 zvucnika koji nisu preko 20-30e, a prostor je veci od onog gde ja planiram da smestim ovaj sistem. ne planiram zurke da pravim, nego bih voleo cist zvuk bez probijanja kad je volume na 80ak posto, i to ne svaki dan, po ceo dan, nego kad mi dodje.

Poslednja izmena:
Pravio sam mali NG žurku sa Logitech X530 veranima kao stereo zvučnicima u 3 povezane prostorije od 30+18+15 kvadrata. U najvećoj su stajali zvučnici i u njoj je baš drmalo, dok je u preostale 2 bilo tiše, taman za one kojima je muzika probila uši. Dakle može. Za ostale ne znam, sem da su mi X540 zvučali malo gore od x530

Sta je za vas dobar zvuk koji ispuni prostoriju? Da je sve kristalno i jasno (tu nemas utisak da je glasno ali osecas zvuk) ili kada slabiji sistemi krenu da se prepumpavaju pa distorzija puni prostor i to smeta ali se stice utisak "glasnoce"?

A cena zvucne kartice? Postoji li neka eksterna posto koristim lap? Cini mi se da sam video neku na usb, 50ak e. Creative ja mislim.

5390660146657.jpg

Poslednja izmena:
fina je to externa . slagaće se super sa x530 .

javi se kad pazariš, čisto da zatvoriš usta zlobnicima koji te teraju da uzimaš z5500 i ostala ***nja .:)

Ti si prvi koji je pomenuo Z-5500. Ko normalan bi mu preporucio zvucnike od preko 400e kad je budzet 100e?
Licno sam napomenuo da sa 530, 540 i sl se moze stvoriti buka u 30kvm ali ne i pristojno ispuniti prostor zvukom.

Zelim samo da skrenem paznju na realnost. Kao sto ne moze da se igra potera kako treba sa grafickom ispod 50e tako ni pc sistem ne moze ozvuciti vecu sobu kako treba. Tipa da se ocekuje jedno a ispadne drugo. Daleko od toga da nece biti zvuka ali to su pc zvucnici pravljeni za manje sobe oko kompa.

gvlado , ja te molim da idolatriju svog z5500 kompleta , / o kome svi znamo šta je i kakav je /, ostaviš za mir svoje sobe .
inače, znaš u šta će tema da se pretvori.

pitam se da li si ikada čuo sistem x530 . ( da, to je plastikaner, isto kao i tvoj ljubljeni z5500 )

ali njegov zvuk je pristojan i sasvim prihvatljiv . za 70e je čak i džabe.
dakle , ostaje para za eksterni x-fi .

microlab solo2c je malo više "hefty" i "hi-fi" / kad mu se zamene elektroliti za elne i bennice, dampira, i zalemi bolji opamp /
ali njemu treba 5,1 .

o Microlabu h500 , koji nažalost ,može da nadje samo polovan , i koji briše pod bilo kojim logitechom, da ne trošimo jagodice .

Poslednja izmena:
Dobro, mozda sam malcice i preterao s kvadraturom, ali volim da napisem vise, posto ako se ispostavi suprotno onda ce zvuk biti jos bolji. Realnost je 20kvm ili manje. Uostalom, trebaju mi neki zvucnici kako god da se cuju, a da su u cenovnom rangu oko 100e. Onda, jel kombinacija X-530 + ova Creative USB zvucna dobra kombinacija i ima li jos u prodaji ovih zvucnika kod nas posto je i naslednik (X540) prisutan na trzistu i koja je cena ove kartice?

U startu sam otpisao mini linije (rodic/mercator varijante od 100e), gresim li ili?

edit:

Nisam gadljiv na polovne stvari, samo ako je moguce proveriti stanje zvucnika, da ne bude posle 2 dana produvavanje. Ovaj microlab dobro izgleda, cena za polovan koliko je?

Poslednja izmena:
možda ga napipaš i za ~150e . Inače sistem je :hair:

što se tiče zvučnika koji se kupuju na istom mestu gde i zelena salata, da nešto valja, već bi mi to razgrabili .
trenutno od novog nema ništa bolje , a ni slično .

dakle x530 , solo 2c /oni su stereo, samo 2 zvučnika/ , i polovnjaci .

pa ti biraj .

Poslednja izmena:
Tjah ne znam. 150 tamo, 50 vamo i probijam budzet za 100%. Ipak sam u zgradi, tako da cu biti i s te strane ogranicen :/ X530 + x-fi mi nekako deluje kao najbolji kompromis.

ju vil lajk it ! :)

Da, cuo sam 530 i 540, 506 nisam. Nemam Z-5500, niti su mi "ljubljeni". Licno smatram da su u poredjenju sa onim sto ocekujem od surround sistema shit ali kod nas svojevremeno nije bilo boljeg za isti novac. Licno sam rekao da Microlab H500 dosta zanimljiviji sistem ali steta sto ga nema nigde. Inace, Kokane, prvi si pomenuo Z-5500 a sada mene napadas kako ih branim? Pomenuo sam ih jedino kako ih niko nije spomenuo sem tebe. U cemu je tvoj problem?

zezam malo ;) ... nemoj da me čuje admin

/znaš da su z5500 ovde zaštićena vrsta . inače delim mišljenje her civija o njima . što se tiče tebe , pomešao sam te sa nekim ko je vatreno branio taj komplet , izvini, o vlado .
a koj je moj problem ... svetski mir, medjuljudski odnosi, glad u africi , oteto kosovo ... /

Poslednja izmena:
Hmmm.... ja ih jesam svojevremeno branio ali u smislu da nije bilo boljeg 5.1 za te pare i da stereo ne moze da nadoknadi ono sto surround pruza bez obzira na rang cena. Naravno, kasnije su to neki iskoristili i uporedjivali surr sisteme od 100e za stereo od 40k e sto je samo po sebi nebuloza. Da, nemam taj sistem, imao sam ga, ne smatram ga vrhom vrhova ali kod nas do skoro nije bilo boljeg (kad su pisani silni postovi) dok sada vec moze da se nesto izstrumfuje (Onkyo, Microlab na neku foru i sl).

Bio sam na zurci gde je 540 radio svoj posao.... kao sto rekoh, ima buke a kad se oraspolozis uz pivo ili vino nije ti bitno sta drnda, samo sto je to daleko od toga da fino ozvuci prostor.

PS: sto se tice tvog problema - ne mozes promeniti osnovu ljudske vrste.

Jos jedan glas za microlab 2.0 sisteme. Prvenstveno mislim na solo 2, 5 ili 6. Solo 2 je nesto slabiji od ostala dva ali kad se pojaca, itekako se cuje ( a ima u dual pojacalo, posebno za visoke, poseno za niske). S tim sto ne pravi buku, nego svira. Solo 5 ili 6 su vec vece snage i bez problema ce da ispune prostoriju glasnom muzikom. Tesko da taj x-530 ili 540 mogu da se porede po kvalitetu zvuka. Solo 2c sam slusao i odlican je. Solo 6c sam takodje slusao i on ubija kad se pojaca preko 40. Bukvalno se ne cuje kad pricas u prostoriji. I sve to bez distorzija. Jedino ima plici bas, pa ako ti je bitan bas da ubija onda ga zaobidji. Pogledaj i microlab FC 530. 2.1 sistem,trebalo bi ga je dobar.

Jedino sto se microlab zvucnici vise ne uvoze, pa ili da najdes polovno sta ili ako neka prodavnica slucajno ima jos neki model na stanju.

Mislim ako hoces da pravis zurke, 5.1 ti nije potreban.

ma kakve zurke, da sebi pojacam muziku 2x dnevno na po 10min, al da to zvuci iole ok. Nisam toliko zahtevan posto sam svestan svog budzeta. Nas, 5-6 u sobi pojacamo laptop do kraja pa se to cuje, kontam onda da bi se sa x530 preporodio, kakav god da je.

Nazad
Vrh Dno