Šta je novo?

5.1 + Slušalice

MladjaNS

Cenjen
Učlanjen(a)
09.02.2011
Poena
169
Ovako, prvo izvinjavam se svima ako ima već tema o ovom problemu, ja je nisam našao.

Drugo, u pitanju je Audigy 2 ZS zvučna karta, imam 5.1 genius zvučnike koji rade perfektno na ovoj kartici ali, uvek ovo ali, sada su mi potrebne i slušalice da priključim na kartu, međutim ne znam kako to da uradim a da mi radi i 5.1 i sluške a da ne moram da neke činčeve isključujem od zvučnika kako bih priključio slušalice i imao zvuk na njima.

Dakle pitanje je da li mogu da imam u isto vreme zvuk i na zvučnicima i na slušalicama?

BTW imam na kućištu frontalne izlaze za slušalice i mikrofon ali ne mogu da priključim na kartu jer ni to ne znam kako da uradim jer koliko vidim na zvučnu mogu samo 1394 (firewire) da priključim od raspoloživih kablova koje imam i to je to

Hvala svima unapred na odgovorima

Ja sam stavio takav razvodnik ali onda moras stalno u drajverima da menjas 5.1 - headphones inace ti na slusalicama pusta samo zvukove sa prednja dva zvucnika. Bolje resenje nisam video. I da, moras da iskljucis slusalice kada su ti ukljuceni zvucnici inace je zvuk slabiji. Zato sam ukljucio razvodnik u zvucnu, u jedan izlaz utakao zvucnike koje iskljucim kada ne koristim, a u drugi produzni koji sam doveo na sto pa tu ukljucujem/iskljucujem slusalice.

Nisam siguran da ce ti taj adapter pomoci, meni nije. U stvari mislim da nije bas izvodljivo, u najboljem slucaju ces dobiti ono sto ti je ludi-dudi rekao, ali probaj i ja sam to dobio kad sam tezio ka istom. Adapter nije skup, oko 300 din. No, ima ovde audiofreak-ova oni ce ti jos reci sta ti je ciniti...

Drugo, kako da dobijes zvuk na front panel-u, treba nam tvoja ploca i pa da vidimo njen layout. Negde treba da bude konektor i da si mozda uz nju dobio neki kablic koji bi morao da ustekas sa kartom, ili da ga prespojis na ploci, ako na njoj postoje odgovarajuci konektori... Da li ti je uopste i povezan front panel sa plocom u potpunosti? Nema kablova koji su slobodni a polaze od njega...

Uh, ok, hvala vam :)

E sad, ploča mi je neka jadnica jer u datom momentu kada mi je crkla predhodna nisam ništa bolje našao u tom momentu, jer mi je trebala ploča od prilike odmah juče :) ali ću je svakko menjati u pitanju je Gigabyte M68M-S2P. Hteo sam ja odmah da spajam front panel na nju ali me je zbunilo što sam nakačio zvučnu kartu zar mi nije onda zvuk na matičnoj isključen? Ako nije onda imam rešenje za sve probleme :) nazad zvučnici na Audigy a sluške na front panel i gotovo, svakako mi nije bitan kvalitet do te mere na slušalicama da moraju da idu baš preko te zvučne karte.

@fr0wn3r

Naravno da imam slobodne kablove od front panela jer sam spojio sam firewire, ostali su mi za mic i sluške (USB takođe spojen :) ) ali kao što gore već napisah, buni me to da li ću imati zvuk na front panelu ako ga nakačim na matičnu ploču a ne na zvučnu kartu?

Hvala

Ne znam zašto, valjda sam bio premoren sinoć kad sam pisao, pa nisam ni pročitao kako treba misleći da tebi treba rešenje da povežeš 5.1 zvučnike i 5.1 slušalice. Pošto ja imam tu situaciju mogu ti reći da nema degradacije u jačini signala zvuka ni na jednom od oba izlaza na spiteru (3 komada u ovom slučaju). Sve zavisi od kvaliteta kabla, splitera, mogao si verujem da vidiš i one splitere za mobilne telefone sa dva 3.5 mm izlaza, koje prodaju na svakoj pijaci, i kod kojih je to uobičajena pojava da dolazi do osetne degradacije signala na jednom od dva izlaza ukoliko se simultano prenosi signal na oba.
Kao što ti je rečeno iznad, rešenje ti je front panel. Nije mi samo jasno kako ta karta nema AUX port na koji bi trebo to da povežeš, ali možeš na integrisanu od ploče ako postoji f_audio ležište sa pinovima.

Da li postoji negde da se kupi taj front panel posebno?

Kako misliš da se kupi? Većina kućišta pa i ona mnogo matorija imaju front izlaze i konektor za mic sa prednje strane. Jedino što mi pada na pamet je da postoji neka backplate varijanta kao eksterni dodatak, ali ja to nisam video, što ne znači i da ne postoji.

Ok, hvala svima na odgovorima i sugestijama, probaću sa integrisanom zvučnom pa ću vam javiti kako sve to funkcioniše ili ne :)

E ovako, da vam javim šta sam uspeo i meni je dovoljno. Sobzirom da imam dovoljno dugačke kablove na slušalicama, uključio sam ih nazad u zvučnu kartu od ploče i softverski, kao što mi je rečeno da ću morati da prebacujem koju kartu da koristim kao default, prebacujem po potrebi i ja sam zadovoljan. Front panel nisam uspeo da osposobim, ne znam zašto, ali mi nije ni bitno jer svakako sam dobio ono što sam zahtevao.

Hvala vam još jednom na odgovorima i pomoći.

Pozdrav :banana: :wave:

Ako je front panel dobro povezan, onda verovatno treba da namestiš da zvuk ne bude HD nego AC97. Na nekim pločama to može da se namesti i u biosu, a najjednostavnije rešenje ti je da to namestiš u softveru od zvučne... pod uslovom da je sve dobro povezano i da je ispravno, tj. nešto nije otkačeno u samom panelu a.k.a. "razbudženo" :)

Ako je front panel dobro povezan, onda verovatno treba da namestiš da zvuk ne bude HD nego AC97. Na nekim pločama to može da se namesti i u biosu, a najjednostavnije rešenje ti je da to namestiš u softveru od zvučne... pod uslovom da je sve dobro povezano i da je ispravno, tj. nešto nije otkačeno u samom panelu a.k.a. "razbudženo"

+1, mada ja mislim da to kod tebe negde jos treba povezati nesto. Gledao sam layout ploce, ali ne vidim gde...

Mislio sam nesto ovako:
http://www.ebay.co.uk/itm/5-25-Dashb...ht_3113wt_1033
A meni paypal ne radi vise

Mislim da to imas u mic**sys****... Sliverstone-ove.

Vrh Dno