Šta je novo?

5.1 sistem

int+

Cenjen
Učlanjen(a)
05.07.2011
Poena
159
Pozdrav,odmah na pocetku da napisem da nisam neki poznavalac zvucnika i tih muzickih komponenata pa mi treba par saveta.Trenutno imam neki Genius SW-HF 5.1 5000 5.1 sistem koji je bas jako star i utripovao sam se da ih menjam u nekom skorijem periodu.Buduci da u poslednjih godinu ipo dosta slusam muziku,koja mi je bas postala bitna i u igram i poceo sam dosta da obracam paznju na zvuk trazim nesto sto je jace od ovog mog sistema i dosta kvalitetnije u odnosu na ovo sto imam.Gledao sam neke Harman Kardon sisteme i iskreno nisam planirao za zvucnike toliko da dam pa da li bi u obzir mogli da dodju i neki HK 2.1 sistemi koji bi mi pruzali vece zadovoljstvo i koji bi bili dosta kvalitetniji i bucniji od ovog mog sistema ako je to uopste moguce[posto se HK smatra za jednom od vodecih marka i cena za neki 2.1 sistem je oko ~300e] i izvodljivo ?

Pozdrav

Koji HK 2.1? Nemoj da se vezuješ za jedan brend. Pošto ti je muzika bitna logično je da ideš na 2.0 ili 2.1, a ne 5.1. Šta koristiš kao izvor, integrisanu ili neintegrisanu zvučnu? Za 300e može da se kupi dobra polovna kombinacija stereo pojačala i para zvučnika, da li si razmišljao u tom pravcu?
Kod nas je izbor kompjuterskih sistema očajan.

I pređi na lossless ako već nisi.

Poslednja izmena:
pa gledao sam neke za oko 300eura[u sustini sto jeftinije ako bih mogao da prodjem,a da ne izgubim na kvalitetu zvuka ako je moguce] ,integrusa je na maticnoj,mada cu menjati i nju uskoro ali prvenstveno da uzmem sto kvalitetnije zvucnike mi je no.1 obaveza.Inace hteo sam da postavim pitanje,da li ovi 2.1 sistemi mogu biti jaci od ovih 5.1[posebno ovog mog,jer jedino snjim mogu da uporedjujem nesto jer za druge stvarno ne znam kako funkcionise] posto volim tako da odkacim zvuk do max-a pa sam malo skeptican da samo 2 manja zvucnika mogu biti glasniji od 5.1 sistema i uz to kvalitet zvuka bude dosta primetan i da se oseti,ali kao sto rekoh amater sam ako tako mogu da se nazovem i treba mi savet i neko da me uputi u sve ovo.

pozdrav

Nijedni zvučnici se ne odvrću do kraja. Nisi rekao koji HK, "neki" mi ne znači ništa. Naravno da "mali" zvučnici mogu da se čuju jače od "velikih", to zavisi od više faktora. Ako je tebi najbitnije da gruva - traži polovan Logitech Z5500.
Bose Companion 3 bi došli u obzir da su nešto jeftiniji ...

Čitaj malo o hifi-ju i dobrom zvuku uopšte, to je previše široka priča da bi je neko sada spakovao u par rečenica.

Poslednja izmena:
pa ne znam,Harman Kardon SoundSticks III ili nesto bolje,ali do 300e.Bitno mi je samo da su bolji i kvalitetniji[tu spada i jaciji od trenutnih] od ovih sto sad imam,uzecu da malo procitam ovih dana ali mi je samo trebao neki savet za kupovinu jer niti se razumem niti me ovo interesuje nesto mnogo samo posle nekih godinu ipo imam potrebu da predjem na nesto bolje i kvalitetnije od sadasnjih i jedino sto dolazi u obzir je HK

nenene,dao bih do 300e ,za ove gore sto sam ti napisao sam samo gledao na netu,jednostavno nemam gde da odem da pogledam ili da poslusam uzivo ali evo vidim i neki Harman/Kardon HKTS 5 5.1 sistem od 290e ,da li je on dobar,iako bih gledao da se prebacim sa 5.1 na 2.1 a da budu jaci od ovog mog 5.1 sistema

pa dobro brate sta mi onda predlazes,jel valjaju oni HK 2.1 sistemi ,da se ne ponavljam po 3-4x jel ce mi ispuniti zahteve one odozgo i najbitnije mi je kad vec menjam da menjam za nesto dosta bolje i jace u odnosu na ovo sad pa jel mogu to da ocekujem od ovih 2.1 sistema?

Nazad
Vrh Dno