Ovaj put mislim da stvarno jesu:
-Dodata su dva komponentna ulaza / jedan izlaz (nije ih bilo uopste)
-Dodata je opcija A/B/A+B main speakers, koja je uzgred budi receno, postojala i na RX-V496 i RX-V420, pa su je skinuli ???
-pojacalo je za 6 kanala. Znaci i srednji zadnji.
-oni kazu da podrzava TOP-ART tj. Total Audio Purity, sto su do sada garantovali samo za skuplje modele, a sto MOZDA znachi da vise nema tog dosadnog shuma. Meni dosadnog, mnogi ga sigurno nikad ne bi ni culi, ali kad vec budzim sistem zvucnika od 1000 evra (ipak puno za nase-moje pojmove), hteo bih da sve bude u savrsenom redu. Zloglasne opaske tipa: sto nisi kupio bolji=SKUPLJI receiver ne dolaze u obzir, posto sam se i ovako jedva skrpio, a lakse cu da promenim receiver nego zvucnike. Da zivimo u normalnoj drzavi, a naglasavam NE ZIVIMO, kupio bih RX-V1300, ne razmisljajuci, posto mu je cena u Americi 530$, sto znaci 500evra, a kod nas je 1000 evra, pa vidite. Inace RX-V430 moze TAMO da se nadje za 200$. Tuga. Em dajemo poslednji (studentski) evro "For a good cause" (odavno sam prestao da ulazem u kompjuter, u stvari otkad sam upisao rac. i automatiku), em nam pola maznu ovi nasi "distributeri".
Inace, slusao sam i jedan od tih najjeftinijih NAD-ova i Harman Kardon-a. Kao prvo da kazem, kod njih shuma ima koliko i na njihovim stereo pojacalima (ko razume, shvatice - da pomognem - nema ga), ali su bogati opcijama, kao ta ista pojacala 🙂 . Mislio sam da su u stereo modu dosta bolji od Yamahinog "tankog" zvuka, ali sam onda Yamahu stavio u Dolby Pro Logic II mod - i kakva razlika - potuceni do nogu. I jos nesto racunaj da ti je za njih NEOPHODAN aktivan sub modul. Ne znam zasto, ali ne daju dovoljno jak bass na izlazu. Slusao sam i njih i Yamahu na Mission 783 zvucnicima, koji jesu mali (relativno), ali Yamaha ih odvaljuje.
Ako ti je presudan 5.1 (6.1) mod, pazari Yamahu.
poz.
p.s. ovo ne pisem da bi se pravio pametan, vec sam imao isti problem i isprobao sam sve moguce kombinacije, naravno u izlozenom cenovnom okviru.