Šta je novo?

5.1 problem

gillette

Slavan
Učlanjen(a)
25.11.2004
Poena
319
Imam Creative Inspire t5900 i NVidia chipset na abitovoj plochi.

Kada slusham mp3 ne radi centralni zvuchnik.
Chuo sam da to tako treba i da centralni radi samo kada je DVD pushten..da li je to tachno?
zahvaljujem

Ja koliko znam centralni zvucnik pri pustanju mp3-a ima slicnu ulogu kao i subwoofer

ne znam, pokushavam da chujem..na onom testu ima zvuk, ali se svakako ne chuje kao ostali sateliti.Prvi put imam ove 5.1 pa zato pitam ..

da tako treba...

pa pazi ko sta voli... ako ti se svidja stereo zvuk onda definitivno ne bi trebalo da ti radi centralni...

sub mozes da ukljucis da radi tako sto ces u driverima naci crossover freq enable i naravno ukljuciti ga... mada cini mi se sub radi i bez toga... bas cu da proverim... :)

ok, sad si me malo zbunio Connta..kazesh ako mi se svidja stereo zvuk?
Ali ja nisam uspeo ni nikako drugachije da podesim.
I gde se trazi taj crossover freq enable?
Mislim..shta se dobija time? Meni sub radi ovako kako sam napisao,samo centralni mi je prob..

U zavisnosti od muzicke kartice centralni zvucnik radi ili ne pri pustanju stereo audio zapisa. Pri pustanju DVD-ja sa 5.1 audio zapisom MORA DA RADI inace nesto nije u redu.
Da li tvoja muzicka moze ili ne da pusta stereo zapis na svih 5 zvucnika neznam. Ova stavka zavisi i od drajvera tako da bi trebalo da pokusas sa najnovijima ... podesis je na 5.1 i ako na mp3 pusti zvuk na centralnom onda moze ako ne ... j... ga.

Licno cak i kad slusam muziku u Dolby Digital ili DTS standardu, obavezno iskljucujem na receiveru srednji zvucnik, jer kvari (suzava) stereo sliku.

p.s. A radi se o srednjem koji vredi par puta vise od celog Creative Inspire t5900 sistema, tako da nemoj da se opterecujes time.

naravno, potpuno je besmisleno da radi srednji zvučnik kada se pušta stereo audio zapis... na ozbiljnijim sistemima koji imaju posebno kvalitetno odrađena prednja dva zvučnika čak se i zadnji zvučnici gase, tako da ostaje samo 2.1 , kako ostali ne bi kvarili prostorni doživljaj koji imaš sa 2 zvučnika... :)

Ja volim kad mi sviraju i zadnji zvučnici pošto su dosta daleko od mesta na kome sedim, a prednji su mi praktično pod nosom, tako da zvuk zadnjih samo upotpuni prostornu sliku, a ne kvari mnogo stereofoniju... :)

Pa na DD i DTS snimcima sa zadnjih zvucnika i tako dolazi samo zvuk publike kod snimaka koncerata.

e, ok..falavi ljudi..sad mi malo lakshe.
meni je soba mala pa sam zavukao zvuchnike u coshkove i lepo zvuchi sve,samo reko taj rednji da nije neshto crko il otkud znam.. :cigar:

Kad smo vec kod 5.1 imam neki glupi problem, kad pustam mp3 u windows media player-u rade svi zvucnici kako treba ali kad mp3 pustam iz winampa ugase se zadnja dva, kako da neteram winamp da pusta u zadnja dva?

Opet ti ni to ne treba (jos vise kvari sliku od srednjeg), ali odaberi za output direct sound, a ne waveout.

Hvala, resilo je problem, nisam ocekivao ovako jednostavan odgovor nakon svega sto sam pokusao, sad samo :type: + :,,: = :D

Nazad
Vrh Dno