Šta je novo?

5.1 nedoumica

Aragorn

Čuven
Učlanjen(a)
19.12.2001
Poena
665
Razmisljam o nabavci nekog 5.1 sistema, pa me zanima sta vi mislite, koja je kombinacija bolja:

1. Neki Home Theatre 5.1 sistem. Ovde naravno ne mislim na one igracke od 100-tinak evra, tipa CyberHome, vec na nesto ozbiljnije, tipa Tehnics itd. U gradu ima interesantnih modela vec za 600-700 evra. Za te pare se dobija risiver,MP3, Dolby i DTS enkoding kao i komplet zvucnika.

2. Komplet koji bi se sastojao od nekog "svemoguceg" kineza (tipa XWAVE), eksternog tjunera i Logitech Z-680 zvucnika.

Ova 2 kompleta su bliska po ceni, ali ne znam da li su bliski po kvalitetu?

Ima li neko iskustva sa Home Theatre sistemima? Koji preporucujete, posto je izbor bas veliki?

P.S. Znam da bi najbolje bilo da uzmem ceo sistem iz komponenti, ali bi to kostalo mnogo vise, tako da to nije opcija. Ako budem isao logikom da je bolje dodati 50-tak evra i kupiti "ovo" pojacalo i jos 50-tak za "onaj" tjuner, nikada necu skupiti pare.

Aragorn je napisao(la):
Razmisljam o nabavci nekog 5.1 sistema, pa me zanima sta vi mislite, koja je kombinacija bolja:

1. Neki Home Theatre 5.1 sistem. Ovde naravno ne mislim na one igracke od 100-tinak evra, tipa CyberHome, vec na nesto ozbiljnije, tipa Tehnics itd. U gradu ima interesantnih modela vec za 600-700 evra. Za te pare se dobija risiver,MP3, Dolby i DTS enkoding kao i komplet zvucnika.

2. Komplet koji bi se sastojao od nekog "svemoguceg" kineza (tipa XWAVE), eksternog tjunera i Logitech Z-680 zvucnika.

Ova 2 kompleta su bliska po ceni, ali ne znam da li su bliski po kvalitetu?

Ima li neko iskustva sa Home Theatre sistemima? Koji preporucujete, posto je izbor bas veliki?

P.S. Znam da bi najbolje bilo da uzmem ceo sistem iz komponenti, ali bi to kostalo mnogo vise, tako da to nije opcija. Ako budem isao logikom da je bolje dodati 50-tak evra i kupiti "ovo" pojacalo i jos 50-tak za "onaj" tjuner, nikada necu skupiti pare.

Preporucujem ti prvu varijantu...imam to sto pominjes i zadovoljan sam. Nemoj od celog sistema koji kosta 600-700E mnogo da ocekujes i bice OK.

BTW, taj sistem ti omogucava samo decoding MP3, DD i DTS signala, ali ne i encoding. Cak i decoding sluzi (barem kod jeftinijih sistema) samo za slusanje, ali ne i za snimanje na npr. kasetofon.

Koji si sistem uzeo?

Da li mozda ima digitalni (ili bilo kakav) ulaz?

Aragorn je napisao(la):
Koji si sistem uzeo?

Da li mozda ima digitalni (ili bilo kakav) ulaz?

Uzeo sam Marantz SR4200 AV receiver i najjeftiniji komplet Koda zvucnika...to sve zajedno je bilo oko 800E.

Da, naravno da ima i digitalne ulaze i izlaze...mislim da ih ima ukupno 6, neki su opticki, a neki koaksijalni.

Nazad
Vrh Dno