Šta je novo?

5.1 na realtek...jednostavno nece!

marko_84

Slavan
Učlanjen(a)
10.07.2004
Poena
350
Ne znam vise sta da radim....jednostavno ne mogu da proguram 5.1 na pojacalo...konfiguracija je sledeca

Realtek ALC662 6-Channel HD Audio (Biostar TA780G ploca, integrusa)
SPDIF veza
Yamaha RX-V557
Windows XP SP2
Driver version: 5.10.0.5969
Audio codec: ALC662

Na jednom sistemu koji sam stavio, sa jednim drajverima, je sve radilo....Posle formata, sa 2-3 razlicita windowsa, risiver prima samo stereo zvuk (ima indikatore koliko kanala prima). Koristim kmplayer, 5.1 mi treba za mkv. Probao sam i sa eksternim ac3 i sa internim, nista...

Vi koji se razumete, recite koje screen shotove da vam stavim, pa da konacno mogu da uzivam :( Stvarno sam se smorio..

Nema niko nikakav predlog? Ili neki software koji testira 5.1 ...Cak ni realtek software, kad stavim 6ch, pusti test zvuk samo na prednja dva..

Sta si podesio na risiveru el nije u direct stereo pure audio ili nekom slicnom modu? (mada bi trebalo automatski da se prebaci)

Ocigledno je problem do drajvera, posto ako si rekao da i kad stavis 5.1 on ti radi u 2.0 modu. Probaj da uklonis drajvere i sa nekim programom koji ih temeljno ocisti i onda instaliraj najnovije, ako oni nece idi na verziju iza i tako. Inace, trebalo bi da radi sa bilo kojom whql verzijom. E sad pitanje, jel ti kacis preko spdif/coaxial kabla na risiver kad kazes da ti prima samo 2 kanala?

Risiver prima pcm, na njemu nista nisam dirao. Jedno vreme, imao sam dva XP-a, na 2 HDD-a. Na jednom je picio 5.1 normalno, na drugom nije htelo...kao ni sad, a od tad nisu menjana podesavanja u risiveru. Sa druge strane, povezano je koaksijalno. Sad cu da proverim, moooozdaaa eveeentuuaaalno imam jos taj skrnavi XP, pa proradi...

Namestis bitstream, u AC3 Filteru ili FFDShow da ne obradjuje vec da salje sirovi signal, podesis u samom playeru da ne obradjuje vec da salje dalje itd.

I da meni ne padne na pamet da stavim starije drajvere...konta covek, novije donosi progres....

Proradilo, jedva nadjoh neke iz 2007-2008 :)

Nazad
Vrh Dno