Šta je novo?

5.1 i xi-fi problemi, tnx console, saveti dobrodosli, 1td..

Bozha

Slavan
Učlanjen(a)
27.07.2007
Poena
319
Posto nabavih 5.1 sistem, susrecem se sa sledecim problemima. Nikako da nadjem valjan player za 5.1 filmove i muziku!? Probah iz mediaplayerclasic, on ima neki ac3 codec, i nikako lepo da namestim dva zadnja, dva prednja, i centar. Obicno se desava da neki koncerti cas imaju sve kanale, cas nemaju, neki imaju stalno, neki ponekad, stalno nesto baguje! Koji player (sa titlovima) i koji CODEC da koristim tako da uvek imam 5.1 zvuk bez bagovanja i gubljenja kanala? Drugo pitanje je u vezi xi-fi music karte. Jer ima neki nacin da na doticnoj namestam 5.1 zvuk u normalnom mixeru? Ocu da mogu da kontrolisem prednje L/R zadnje L/R i centar odvojeno. To nigde nisam nasao. Ima samo ono sve skupa volume. Ima neki tnx console, ali je prilicno ogranicen opcijama, tj mogu samo da utisavam a ne i da pojacavam. Jel ima neki mixer normalan ko za volume, a da podrzava sve kanale?

Koji OS koristis? Zadnji Creative X-Fi suite ima i posebna pojacavanja i utisavanja za sve kanale. Sto se tice codeca koristi AC3 filter odlican je a u meniu X-Fi izaberi CMSS-3D surround opciju, imas dve Stereo Surround i Stereo Xpand. Prva je dupliranje stereo signala na zadnje zvucnike i stavlja malo glasa na centar a drugga opcija imitira 5.1 zvuk sa razlicitim zvukom na zadnjim zvucnicima. Ukljuci bass redirection i izaberi sta ti vise odgovara, ali obavezno ukljuci tu opciju. Mozes i 24bit crystalizer, meni se svidja.

Predlog za Player - PowerDVD ... Veruj mi da je pravo uzivanje slusati DTS zvuk ili gledati bilo kakav hd ili DVD film.
Takodje mislim da je ovaj novi Winamp 5.5 odlican jos k tome i Foobar ...

PowerDVD, najnoviji winamp, kao i BSPlayer Pro.

Nazad
Vrh Dno