Pojačalo da podržava TrueHD i DTS, odnosno Dolby Atmos i DTS-X.
Zašto Atmos i X? Koliko prosečan korisnik dobija sa njima? Koliko sadržaja traži ove standarde?
Mislim da su to finese, surround zvuk odnosno 5.1 odnosno klasični DD i DTS su ono što mora.
Ovo preko može ali svakako ne mora i uspeh je obe ekipe da zavara prosečnog kupca da bez toga ne kupuje, pa ako ima 1000-1500 mora da kupi gotov paket od Samsuga/LG/HK/Bose jer old-school 5.1 sa risiverom koji nema Atmos značku ne valja.
Važi
🙂
Ja sam uzeo Samsung q950t i prezadovoljan sam.
I to je opet kompromis, velik. Možda je utisak zvuka na nivou 5.1 sistema sa AVR tu negde, glasnoća nije sigurno ni blizu, future proof nikako.
Ima Atmos I X koji nisu nikakva garancija kvaliteta, znači da sistem pokušava da opali zvuk o plafon i to je to, kvalitet nepoznat.
Oba standarda se se kao licenca i ko je plati dobiće je, ma kako to realno zvučalo. Nisam slušao taj Samsung, pričam napamet, ali po veličini mi ne sve jasno. Možda grešim ali sumnjam. Mislim 9.1.4. ?
😀
Sestri sam kupio ARC sa SUBom.
Ona oduševljena, ja oduševljen.
Kad sam došao kući još veće oduševljenje sa "glupom" 5.1 Yamahom i bajatim zvucnicima.
SUB i centar su lravljen sa idejom surrounda, prednji i zadnji su stereo parovi. Ali zvuče bolje nego ijedan SB koji sam video/čuo.
I nadzivece svaki DTS-X soundbar ili HT.
Bottom line, ko voli nek krene u AVR + 5.1 slobodno, neka se zida.
Ekonomija je na ovoj strani takodjer, zvučnici traju večno i jako dobro drže cenu, pa čak se i pojacala lagano prodaju nakon 3-5 godina za 1/3 cene što je za današnju elektroniku sjajno.