Šta je novo?

5 Година од изласка Operation Flashpoint-a

moto tomo

Čuven
Učlanjen(a)
14.01.2005
Poena
620
5 Година од изласка Operation Flashpoint-a

Данас је 5. рођендан ове не превазиђене игре :banana: За све који је воле и још играју,као ја, ево малог подсетника а они који је нису играли :trust: да се упознају са њом OFP.
Можете такође скинути најновији demo и screenshot-ове игре Armed Assault која је наставак Operation Flashpoint-a.

Ево неких побољшања која стижу са Armed Assault-ом - Engine/Game Features:

* Island approximately 400km2 in size. Richly populated with a wealth of landmarks and features.

* Simulated environmental factors and ambient wildlife

* Latest HDR lighting, normal maps & pixel shaders as well as enhanced aural simulation.

* Story driven single player campaign in an immersive and believable world.

* Intense large-scale multiplayer with 100 and more people online.

* Numerous MP modes with refined and optimised jump-into-play net code.

* Extensive editing and modding capability and community support.
Ко је заинтересован за Armed Assault,надам се да ће изаћи до краја године, ево домаћег сајта http://armedworkshop.net/

Anniversary_Release_ArmA_01_tn.jpg
Anniversary_Release_ArmA_02_tn.jpg
Anniversary_Release_ArmA_03_tn.jpg

Anniversary_Release_ArmA_04_tn.jpg
Anniversary_Release_ArmA_05_tn.jpg
Anniversary_Release_ArmA_06_tn.jpg

Poslednja izmena:
moto tomo je napisao(la):
Можете такође скинути најновији demo и screenshot-ове игре Armed Assault која је наставак Operation Flashpoint-a.
...samo da ne bude zabune, lapsus, demo = film :wave:

Одличан му је (Radnik-ов) сајт :wave:

OFP, stara ljubav zaborava nema

Flashpoint je bio super, ako Armed Assault bude još bolje, onda će biti najbolja igrica ove godine! :banana: :type:

Stari dobri Flashpoint

HL1015 je napisao(la):
Flashpoint je bio super, ako Armed Assault bude još bolje, onda će biti najbolja igrica ove godine! :banana: :type:
Možda, ako Quake Wars ne bude bila bolja heheh :)

Ups, slučajno sam zaboravio za Quake Wars.
Ako u QW budu avioni i sl. onda će biti bolji.

Vlasterx je napisao(la):
Možda, ako Quake Wars ne bude bila bolja heheh :)
...Možda, ali nikada!
Dve totalno različite igre bre, da li će Quake Wars imati 400km^2 prostranstva ?; to je 20x20km, e sad koliko vam treba u realnosti da pređete 20km bilo pjehe ili kolima ili tenkom, avionom...toliko će vam trebati i u igri! (Oblivion je pokušao nešto slično ali to je smejurija jer se učitavaju nivoi). Čisto sumljam da će to biti moguće u Quake Wars a i ovo je samo jedan primer koliko se razlikuju igre. Još nisam video neki trailer iz igre za QW ali evo potrudiću se da pogledam pa da dam još sigurno deset činjenica da se razlikuju u mnogome!.

btw. Ja sam 2001 na čini mi se trećem kanalu video review Operation Flashpoint i tada se zaljubio, nisam imao komp i nisam ga u životu uljučio pre toga, ali sam posle mesec dana kupio Duron 800Mhz, 128MB, GForce2 MX400 i od tada jedino što uvek imam na Windows-u je Operation Flashpoint :,,:

obe igre ce biti ludilo u svom FPS podzanru ;) i ne mogu se porediti....

Ako će mape biti stvarno tako velike, koliko će mi trebati memorije?!

HL1015 je napisao(la):
Ako će mape biti stvarno tako velike, koliko će mi trebati memorije?!
Još uvek nema zvanične minimalne i optimalne konfiguracije, s'obzirom da optimizacija grafike dolazi u poslednjoj fazi.
Evo još nekih novih(poslednjih) informacija:
• View distance up to 10km and beyond.
• 30+ battle vehicles including APC's, tanks, boats, helicopters and fighter planes.
• 40+ realistic weapons from modern battlefields.
100+ players on one battlefield in "join in progress" multiplayer battles.

A moje mišljenje je da bi nekih 1GB bilo sasvim zadovoljavajuće, CPU min. 2.0Ghz i grafička karta min. 9600 ATI i 5700 NVIDIA a sve preko toga je naravno plus.

Ima li neka brojna raja koja igra OFP on line?

Eh... A takve lepe takticke mogucnosti...

Markosmi je napisao(la):
Eh... A takve lepe takticke mogucnosti...
...To jeste :), ali domaćih servera više nema...a i dok ih je bilo nekada davno retko ko je imao dobar internet ;), a sad kada većina ima ADSL ili CABLE ili šta god, nema servera. Sećam se...dok sam radio u igraonici, Art011 i Forum, organizovao sam LAN okupljanja...CTF je bio, uspeo sam da okupim i do 18 ljudi. A onda smo krajem 2004, čini mi se, odigrali sa Hrvatima i posle toga nam je bilo jasno da treba da prestanemo da igramo...:D. Koji je to šou bio.

Ja doduše već nekih godinu i koji meces igram svake srede i nedelje coop od 21h-02h sa svojim squad-om (bez respawn-a :mad: ) ali tu sam jedini ja iz Srbije, ostalo sve EU...hehe.

Biće bolje kad Armed Assault dođe :bottle:

Да погледамо докле су стигли са Armed Assault-ом
bhg1x.jpg
bhg2x.jpg
bhgax.jpg
bhgbx.jpg

bhgcx.jpg
bhgdx.jpg
bhgex.jpg
bhgfx.jpg

big1x.jpg
big4x.jpg

...а ево линка па погледајте у пуној величини

Poslednja izmena:
Minimum Specification:
Kod:
   * CPU: 2 Ghz
   * RAM: 512 MB
   * Nvidia Geforce FX with 128 MB RAM & pixel shader 2.0, ATI Radeon 9500 with 128 MB of RAM  
     & pixel shader 2.0
   * Free HD Space: 3 GB (or more as needed for downloadable addons)
   * Software: Windows XP or Windows 2000 and DirectX 9

Recommended Specification:

Kod:
    * CPU: 3 Ghz
   * RAM: 1 GB
   * Video Card: Nvidia 6800 and above or Ati x800 and above with at least 256 MB RAM
   * Free HD Space: 3 GB (or more as needed for downloadable addons)
   * Software: Windows XP and DirectX 9

Evo ove izgledaju lepo :)

800px-Beta_27.jpg

Beta_30.jpg

Radnik je napisao(la):
...Nema šanse, Flashpoint je kod nas umro odavno još. Možda nađeš tu i tamo nekog da igra ali čisto sumljam.

Ako bi cekao na ljude sa ovih prostora za igre tog tipa, nikada se kvalitetnih igara ne bi naigrao ... Sto je su CECA i BRENA ovde u muzici, to su CS i COD ovde u svetu igara :D .... Popularni? Daaaa! Kvalitetni? Neeee! :,,: :guitar:

BTW, AA je sada tempiran za decembar 2006., medjutim mislim da ce izaci tek u 2007. Nazalost :(

ja stvarno ne kapiram cemu pljuvanje po COD/COD2. tema je ofp/nastavci
Ni CS nije glupa igra, igraju je, ajde da kazemo, glupi ljudi

igor2 je napisao(la):
Ni CS nije glupa igra, igraju je, ajde da kazemo, glupi ljudi
Potpuno si u pravu, ne treba generalizovati :d

Skrinovi deluju sjajno...

Radnik je napisao(la):
A onda smo krajem 2004, čini mi se, odigrali sa Hrvatima i posle toga nam je bilo jasno da treba da prestanemo da igramo...:D. Koji je to šou bio.
Bio sam ucesnik i mogu da posvedocim da je to stvarno bio hm... spektakl! :S: :S: :S: :p Kada ti treba nekoliko meseci da bi skupio ljude za makar malo "treninga"! Ali nema veze, bar su nam uputili kompliment da smo hrabri! Stvarno, onako fanaticno ici u smrt... :guitar: :d
A sto se tice samog Flashpointa: remek delo! I drago mi je da vidim da ovde ima jos ljudi koji su uvideli vrednost te igre (koja zapravo zavredjuje ozbiljniji epitet). Gde li ste samo svi bili kad ste nam trebali u multiplayu, jaoooo...???
Koliko vidim, kad izadje AA moracu da kupim novu masinu, ja jos vucem onu na kojoj sam igrao OFP kad se pojavio (doduse uz mnoooogo upgradeovanja). Ako, imam dobar razlog!
Radnik je napisao(la):
Ja doduše već nekih godinu i koji meces igram svake srede i nedelje coop od 21h-02h sa svojim squad-om (bez respawn-a ) ali tu sam jedini ja iz Srbije, ostalo sve EU...hehe.
Kad bi to moglo preko dial-upa nekako da ide pridruzio bih ti se!

Jedna od retkih igara za koju sam smatrao da je vredelo otvoriti se i uzeti original.
I to sam uzeo Game Of The Year izdanje sa Ressistance-om i Red Hammer-om

Sta ce vam serveri igrajte preko hamachi-ja :smoke:

Stvarno extra igra koja je bila ispred svog vremena(Operation flashpoint),kad se samo setim okupljanja u igraonici i igranja od navece u 7 do 7 ujutru kada burek bude svez u pekari,steta samo sto je pored cs-a jako malo ljudi uvidelo potencijal ove igre...jedva cekam nastavak...

Nazad
Vrh Dno