Šta je novo?

4TB harddisk

kovacm

Čuven
Učlanjen(a)
28.01.2005
Poena
870
Hi,

vidim da Hitachi i Seagate nude "jeftine" 4TB diskove...

kod nas jedini 4TB harddisk koji sam video je WD Black - kosta preko 30.000din

da li moze kod nas da se nabavi jos neki 4TB harddisk osim ovog WDa? (treba mi disk za storage i backup)

btw koliko su pouzdani Seagete i Hitachi? do sada sam koristio samo WD Green seriju i za 3-4 godine nisam imao nikakvih problema (preko 10tak diskova; sto u firmi, sto kod kuce...)

Seagate su jedni od najboljih po meni! Hitachi je nakad bio shit ali se lepo popeo na vrh tako sto je se poboljsao zahvaljujuci apple-u jer se u njih ugradjuju Hitachi diskovi.
Ali moj izbor bi bio Seagate!

:) ok

ostaje jos samo pitanje da li mogu da se kupe kod nas?

Hvala svima! zvacu sutra da proverim da li imaju na stanju...

Imam 2 hitachija od 4Tb u kompu - rade dobro, ali se greju poshto imaju mnogo plocha. Druge diskove od 4Tb nisam probao, poshto ih jednostavno nije bilo kada sam sklapao komp krajem proshle godine...

^ SeaGate bi trebao da ima samo 3 ploce (ako se ne varam) za 4TB ...

Poslednja izmena:
Jel bi neko mogao da me posavetuje, da li ovo čudo može da se smesti u lenovo q180 (mini pc)?

Edit: ne znam šta mi bi da pitam može li 3.5 hard da stane u tako malo kućište.

Poslednja izmena:
Lenovo q180 ima mesta samo za 2.5" sata diskove, a diskovi o kojima ovde pričamo su 3.5", dakle ne staju.

Najveći 2.5" koji ima kod nas da se nabavi je 1TB.

4 ploce ima... http://www.myce.com/news/seagate-starts-shipments-of-4-tb-hdds-with-1-tb-platters-66680/

4 ploce, pa jos 7200k... To ima da prži, bar 40 stepeni a kad bude leto ihaaaj... Gde je tu logika da na 4 tb disk koji ce 90% korisnika da koristi kao storage disk oni guraju tu brzinu...

Ako ti treba za storage idi na wd red od 3 tb recimo

Hitachi ima 5 plocha i definitivno je 7200 rpm, tako da je opet Seagate bolji. Ovi moji se greju do 40 stepeni u HAF X, shto znachi dobrano se greju.

Ugrabio sam jedan Seagate 4 TB na K/P, ganc nov, bez pisane garancije, 90 evra :D
Sad čekam da mi stigne OWC enclosure sa podrškom za ovoliki HDD (poručio sam preko net-a, pošto toga kod nas nema), pa da raspodelim multimediju.

^
ima kod enclosure koji ima mesta za dva harddiska - oni rade sa 4TB diskovima ako stavis samo jedan disk! :D

Ma bio mi je potreban USB2.0 enclosure koji podržava "up to 4 TB", pošto ću da ga napunim multimedijom i ima da se kači na Samsung TV. Problem je bio što skoro svi enclosure-i koji podržavaju HDD veće od 2 TB su USB3.0, a Samsung TV je nekompatibilan sa USB3.0 enclosure-ima (probao sam i potvrdio), pa sam se polomio dok nisam našao ovaj OWC koji je 2.0 i piše da radi sa 4 TB hardovima - poenta je u chipset-u, ovaj enclosure ima jedan od najboljih Oxford 934.
Ovaj: http://eshop.macsales.com/item/OWC/MEP934FWU2/ - ***a, malo poskup shipping, ali šta da se radi...

^
ti i ja vecito kuburimo sa tim enclosure-ima... :)

ja sam to resio sa: http://forum.benchmark.rs/showthread.php?275814-i5-u-Megafile30

jedino sam umesto graficke stavio dva harddiska, i umesto SSDa jos jedan disk (ukupno 4 x 2TB; sad hocu da zamenim sa 4 x 4TB)

i zamenio sam i5 sa AMD E330, podigao FreeNAS na USB CF karticu... i radi ko sat :) (osim sto FreeNAS zakuca AFP sharing povremeno, pa mora da se restartuje servis :()

Onda radi kao pokvaren sat ;-), jesi probao nas4free?

^ heheh :) :)

radi kao sat u smislu da se ne pregreva i da nema neke anomalije sa hardwerske strane...

nisam probao nas4free (nisam znao ni da postoji :)) sad cu pogledati...

HVALA!

mislis sta sam uzeo od diskova?

Seagate 4TB.

Ja imam dotični hard u NAS-u i radi bez ikakvih problema evo već 6 meseci.

Ja isto uzeh Seagate 4TB pre nekih mesec i po dana i fino radi.

Nazad
Vrh Dno