Mozda ce da ga koristi za 4k gaming
U poslednje vreme drasticno pada cena 4K modela televizora. Ima li pameti u kupovini jednog takvog recimo 42" dijagonale i koji model nudi najbolji odnos cena/performanse?
Sada reci koji i kakav HD skidaš da gledaš? Ako je išta ispod transparenog ripa ili remux, ne koristiš ni FullHD kako treba. Tako da ti UHD ništa ne donosi.pa uglavno kablovska i naravno filmovi u full HD formatu. Eventualno klipovi sa telefona... Guglao sam juce po netu 4k materijala nema uopste u free download varijanti, eventualno po neki stream. Naravno da bih gledao i 4K materijal ukoliko postane sire dostupan. 3D jeste ispao zanemaren na kraju. Pogotovo sada kada se sve vise prica o VR-u
U poslednje vreme drasticno pada cena 4K modela televizora. Ima li pameti u kupovini jednog takvog recimo 42" dijagonale i koji model nudi najbolji odnos cena/performanse?
Skaliranje naviše radi sjajno, kao i umetanje medjuslika. Kvalitetan 720p sadržaj nema problem skaliranja, iako može da se uoči razlika u odnosu na 1080p. Nominalna 720p rezolucija sa niskim bitrejtom ne vredi da se gleda (ipak je to 16:1 odnos rezolucija i osakaćen video se primeti).Pozdrav ljudi. Moj trenutni plan je da kupim običan 1080p TV sa dijagonalom od 55-60 inča zbog poveće sobe u kojoj bi TV bio, SMART mogućnost zbog DLNA i bez 3D funkcija. Nakon moje pretrage ispalo je da je najjeftinija 4K verzija televizora, tačnije LG 55UF772V za 134k dinara. Interesuje me da li neko ima iskustva sa upskaliranjem signala niže rezolucije na 4k, kakav je kvalitet generalno? Iz posta iznad mogu zaključiti da za 1080p nema problema, pa me najviše interesuje kvalitet slike sa 720p i kod SD TV kablovskog signala.
Unapred hvala!
4K se ne isplati, i generalno ćeš jedva da vidiš razliku i ako je vidiš.
Kupi FullHD OLED ako možeš. Daleko bolja reprodukcija boja, koja ti donosi više nego veća rezolucija.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari