Šta je novo?

4k Grafika

shandu83

Slavan
Učlanjen(a)
16.11.2007
Poena
320
Treba mi neko prelazno rešenje za povezivanje kompa sa UHD televizorom, pošto je trenutno loša situacija na tržištu sa grafičkim karticama koji imaju HDMI 2.0.

Možda uzeti nešto polovno sa HDMI 1.4 sa 1GB GDDR5 ili možda nova sa 4GB GDDR3?

Šta je bolje za 4K, više memorije ili brzina memorije?

I, da.. Ne planiram da igram igrice u tom setupu, možda eventualno, PES.

Poslednja izmena:
Ne pratiš na času. Treba mu HDMI 2.0 izlaz. Pri tom, mislim da jedino GTX 960 i Fury imaju h.265 dekoder. Možda nije neophodno, ali može da zatreba 🙂 I tako se 960 praktično nameće kao jedini izbor 😀

izvini sto ubacujem crva, ali ako dajes 250€ za 960, zasto se ne pruziti jos 70€ za 970....pretpostavljam da si i ovo nategao, ali razlika je gigantska izmedju te 2 karte.
Ako ti je i 960 previse dobra-jaka onda u redu sto neces da dodajes novac...u suprotnom vredi sacekati i skupiti dodatnih 70€ i kupiti kod istih madjara.

Koliko sam video po netu i nema neke razlike između gtx 960 verzija sa 2 i 4gb memorije stoga i nema razloga da se prsim ~250€. 😉 Našao sam ovog malog asusa za ~170€, pa mi se čini da mi je to najbolje rešenje za sada.

Osim ako nije u planu da Nvidia izbaci neku 960 Ti koja bi se našla negde između gtx 960 i 970, onda bi mi to odgovaralo. 🙂

Kupljen Asus GTX960 mini. Radi 4k@60Hz 4:4:4 preko HDMI 2.0.

Inače, sve je užasno sitno na toj rezoluciji ali sam povećao na 150% preko windowsa, što je i dalje sitno ali podnošljivo. Koliko sam video na windows 10 će biti moguće povećati UI i do 250% pa se nadam da će onda biti taman za komforno korišćenje.

Prilozi

• 4.webp
    4.webp
    647 KB · Pregleda: 81
Ne pratiš na času. Treba mu HDMI 2.0 izlaz. Pri tom, mislim da jedino GTX 960 i Fury imaju h.265 dekoder. Možda nije neophodno, ali može da zatreba 🙂 I tako se 960 praktično nameće kao jedini izbor 😀
Na AMD ne radi h.265 4K hardverska.
Jedino ih ima nVidia što je čudna situacija, a ne znam ni zašto Fury nema HDMI 2.0.

Nazad
Vrh Dno