Šta je novo?

4K Blu-ray diskovi

Napravio profil ovde samo da se priključim borbi i iskomentarišem svoje iskustvo. Kao prvo, Blurayevi u Srbiji su D E A D.

Ima da se kupe neki na kupujemprodajem, kupindu, itd... Ali ja ne znam šta ljudi koji njih prodaju misle. Cene kao da su kupili u Americi pa sad preprodaju ovde po 25% vecoj ceni od toga, a ne da su bukvalno korišćeni blurayevi.

Svakako da potvrdim da je kupovina preko amazona u americi najbolja opcija (ako imate nekog tamo). Imaju tonu tipa "3 for $33" akcija za 4k i to prilicno dobre opcije. Na drugu ruku imaju i Criterion izdanja rasporedaje par puta godisnje gde je 50% off, ili Gruv sajt isto ima tonu 2+1 akcija, itd...

Najbolji dealovi ce vecinom vremena biti po prodavnicama kod njih, al to je vec neizvodljivo 😀

U svakom slucaju, ovde nikako ne uzimati. Najveci problem je vece prodavnice jednostavno ne prodaju 4k blurayeve (niti obicne) i onda se na kupindu/kupujemprodajem mogu stavljate kakve god sulude cene. Sto je najgore, najisplativije ispadnu neki random oglasi po fejsu. Za novu godinu mi devojka nasla Lawrence of Arabia limited edition steelbook od nekog kolekcionara iz Crne Gore za 50 evra, tako da ko bas oce da uprlja ruke kopanjem - mozda i nadje neku okej stvar na nasim prostorima 😀

Napravio profil ovde samo da se priključim borbi i iskomentarišem svoje iskustvo. Kao prvo, Blurayevi u Srbiji su D E A D.

Ima da se kupe neki na kupujemprodajem, kupindu, itd... Ali ja ne znam šta ljudi koji njih prodaju misle. Cene kao da su kupili u Americi pa sad preprodaju ovde po 25% vecoj ceni od toga, a ne da su bukvalno korišćeni blurayevi.

Svakako da potvrdim da je kupovina preko amazona u americi najbolja opcija (ako imate nekog tamo). Imaju tonu tipa "3 for $33" akcija za 4k i to prilicno dobre opcije. Na drugu ruku imaju i Criterion izdanja rasporedaje par puta godisnje gde je 50% off, ili Gruv sajt isto ima tonu 2+1 akcija, itd...

Najbolji dealovi ce vecinom vremena biti po prodavnicama kod njih, al to je vec neizvodljivo 😀

U svakom slucaju, ovde nikako ne uzimati. Najveci problem je vece prodavnice jednostavno ne prodaju 4k blurayeve (niti obicne) i onda se na kupindu/kupujemprodajem mogu stavljate kakve god sulude cene. Sto je najgore, najisplativije ispadnu neki random oglasi po fejsu. Za novu godinu mi devojka nasla Lawrence of Arabia limited edition steelbook od nekog kolekcionara iz Crne Gore za 50 evra, tako da ko bas oce da uprlja ruke kopanjem - mozda i nadje neku okej stvar na nasim prostorima 😀
Fejsbuk definitivno bolja opcija nego KP i slično, meni su podelili ovde jednu grupu. Nedavno sam video neka Criterion izdanja na jednom od naših sajtova, ali su bili po 3-4k za DVD!?

Ja lično nemam nikoga za Amazon, ali izdanja su 4-5 puta godišnje na 50% popusta direktno od izdavačkih kuća (butik izdanja) i na retailerima kao Rarewaves što mi je lično i više nego dovoljno. U svakom slučaju, zaobilaziti 95% prodavaca na KP

U svakom slučaju, zaobilaziti 95% prodavaca na KP

Kojih 95% prodavaca? Osim povremenih mojih, kada searchujem, u bukvalno 90% slučajeva ne prodaje niko ništa (ne računajući onog iz Inđije što prodaje kopije kao originale).

Kojih 95% prodavaca? Osim povremenih mojih, kada searchujem, u bukvalno 90% slučajeva ne prodaje niko ništa (ne računajući onog iz Inđije što prodaje kopije kao originale).

Desi se jako retko da neko naidje sa "individualnom" prodajom. Pre koji mesec sam video Criterion izdanje Fire Walk With Me, ali 1080p verzija za (ako se ne varam) 3,500 dindzi - okej cena. Medjutim u to vreme su vec najavili 4k reizdanje pa cekam to.

Taj iz Indjije bas **** majku sa oglasima. Mislim da ima jedno 100 komada oglasa na KP - a sve kopije. Jos ih naplacuje kao originali sa Amazona u Americi 😀

Desi se jako retko da neko naidje sa "individualnom" prodajom. Pre koji mesec sam video Criterion izdanje Fire Walk With Me, ali 1080p verzija za (ako se ne varam) 3,500 dindzi - okej cena. Medjutim u to vreme su vec najavili 4k reizdanje pa cekam to.

Taj iz Indjije bas **** majku sa oglasima. Mislim da ima jedno 100 komada oglasa na KP - a sve kopije. Jos ih naplacuje kao originali sa Amazona u Americi 😀

Preskupo je 3000 za BR bio criterion 100 puta.

4K criterion budu par puta godišnje na 50% rasprodajama i mogu se uzeti za tu negde i polovni. 3000 za BR je previše.

Taj iz Inđije je baš car najviše mi se sviđa teks oglasa u fazonu "da ne bude zabune, nemojte me pitati, sve su 4K diskovi" hihihi

Šta mislite, koji je razlog što se kod nas nisu pojavili 4K Bluray filmovi i uopšteno filmovi na BR? Zdrav razum kaže da verovatno nema dovoljno kupaca, ali gledam onaj Mascom, ima jedno 3-4 lokala + web shop, kako je moguće da tržište vinil ploča postoji i to u tolikoj meri da opravdava toliko lokala, a pritom postoji i još radnji koje prodaju ploče, nije Mascom jedini.

Kapiram da mnogo veći broj ljudi ima BR plejer, nego gramofon. Prevashodno zbog konzola. Kopka me baš šta je razlog, voleo bih da odradim i neko istraživanje tržišta na tu temu, pa da probam sa nekim uvozom filmova i prodajom kod nas, ako bi se pokazalo da ima kupaca.
Blu-ray filmovi su itekako mogli da se kupe u Srbiji. Još negde 2007-2008 su Tuck i Millennium Film počeli licencno da ih izdaju. Sledećih 10 godina si boga oca mogao da nabaviš kod nas na Blu-ray formatu sa srpskim/hrvatskim titlovima, naravno od filmova major studija (Criterion i slično, nope). Onda su oba izdavača u kratkom roku prestala da rade, hrvatski Menart je sledećih nekoliko godina distribuirao svoja filmska izdanja u Srbiji preko DVD Zona Shopa, bilo je i štošta 4K UHD naslova sa hrvatskim titlovima. Posle korone su i oni prestali sa objavljivanjem novih naslova. The End.
Kasno ste se setili da postanete kolekcionari...

Ако се одлучим да купујем БР дискове (имам само Интерстелар 4К за сада), биће то вероватно од rarewaves продавца са eBay-а. Пристојне цене. И цд-ове сам поручивао одатле. Супер цена у односу на Dallas records радњу у тржном центру у Сремској у Бгд-у (не знам како се сада зове радња, можда је променила име).

U Americi se polovni BR prodaju za par dolara, za te pare odličan kvalitet, nema šta, sada i jeste vrv dobro vreme sa obzirom na cene 4K diskova a i na činjenicu da nije baš tolika razlika između BR i 4K (osim naravno HDR i DV).

No iskreno, praštajte, kad vidim da ljudi 2025 kupuju dvd zapitam se šta nije u redu sa njima.

^ако у Америци мислиш на Амазон, цене су ок, али поштарина - 40$!
Нека хвала, није Мирко будала.

U Americi se polovni BR prodaju za par dolara, za te pare odličan kvalitet, nema šta, sada i jeste vrv dobro vreme sa obzirom na cene 4K diskova a i na činjenicu da nije baš tolika razlika između BR i 4K (osim naravno HDR i DV).

No iskreno, praštajte, kad vidim da ljudi 2025 kupuju dvd zapitam se šta nije u redu sa njima.
Powerhouse Films, издавач који објављује одвојена издања на UltraHD Blu-ray и Blu-ray, у последње време почео је да објављује оваква издања у тиражима 4000 / 1000 комада у корист UltraHD Blu-ray.

Пошто ме искључиво занимају стари филмови, понекад купим ДВД јер знам да неки никад неће бити објављени у високој дефиницији, а о ултра високој и да не причамо.

U Americi se polovni BR prodaju za par dolara, za te pare odličan kvalitet, nema šta, sada i jeste vrv dobro vreme...
Kao i za CD izdanja, pravo vreme za popunjavanje rupa u kolekciji, osim ako ti je nešto baš zapelo da imaš na vinilu...

Powerhouse Films, издавач који објављује одвојена издања на UltraHD Blu-ray и Blu-ray, у последње време почео је да објављује оваква издања у тиражима 4000 / 1000 комада у корист UltraHD Blu-ray.

Пошто ме искључиво занимају стари филмови, понекад купим ДВД јер знам да неки никад неће бити објављени у високој дефиницији, а о ултра високој и да не причамо.
Nema pravila da li ce ili nece neki stari film izaci na 4k bluray disku. Criterion , Arrow svi oni izbacuju i dosta starije filmove

Kasno ste se setili da postanete kolekcionari...

Nije problem setiti se već imati pare i plaćati u državi gde se decenijama plata mota 300-600 eura 10, 15 eura za film.

Kao klinac i srednjoškolac sam od usta odvajao da kupim original diskove (nikad npr neću zaboraviti kada sam dao 20 DEM za Iron Maiden Best Of The Beast dupli best off album) ali prosto, preveliki je luksuz za ovo naše podneblje. Kao i što je sada 4K koji realno ne može svako sebi da priušti, neko može ali po neki povremeno, itd. Zato nismo i nećemo biti u skorije vreme jako tržište za takve stvari.

Ја бих могао рецимо један месечно, максимално два. И то rarewaves цене, остали су дерачи.

Nije problem setiti se već imati pare i plaćati u državi gde se decenijama plata mota 300-600 eura 10, 15 eura za film.

Kao klinac i srednjoškolac sam od usta odvajao da kupim original diskove (nikad npr neću zaboraviti kada sam dao 20 DEM za Iron Maiden Best Of The Beast dupli best off album) ali prosto, preveliki je luksuz za ovo naše podneblje. Kao i što je sada 4K koji realno ne može svako sebi da priušti, neko može ali po neki povremeno, itd. Zato nismo i nećemo biti u skorije vreme jako tržište za takve stvari.
To za "kasno ste se setili" nije bio prigovor, već čisto konstatacija. Tj. akcenat mi je bio na "kasno", a ne na "setili".
No baš me baca u rebus taj "Zona sumraka" vajb kod većine učesnika u temi - Blu-ray se ovde prodavao još pre dvadesetak godina, 4K UHD pre desetak, trajalo dok je trajalo, izdavačima (pretpostavljam) postalo neisplativo da obnavljaju licence za lokalizovana izdanja, ostao još taj jedan web shop što i dalje povremeno uvozi filmove. Ali većina ljudi u temi je u fazonu da toga nikad nije bilo u Srbiji, neki bi čak i da rade istraživanje tržišta da li postoji interesovanje. Helou? 😀

To za "kasno ste se setili" nije bio prigovor, već čisto konstatacija. Tj. akcenat mi je bio na "kasno", a ne na "setili".
No baš me baca u rebus taj "Zona sumraka" vajb kod većine učesnika u temi - Blu-ray se ovde prodavao još pre dvadesetak godina, 4K UHD pre desetak, trajalo dok je trajalo, izdavačima (pretpostavljam) postalo neisplativo da obnavljaju licence za lokalizovana izdanja, ostao još taj jedan web shop što i dalje povremeno uvozi filmove. Ali većina ljudi u temi je u fazonu da toga nikad nije bilo u Srbiji, neki bi čak i da rade istraživanje tržišta da li postoji interesovanje. Helou? 😀

Kada kažeš lokalizovani, jel misliš na BR ili i na 4K? Poprilično bih bio iznenađen da je postojao takav 4K da ne kažem - nemoguće. 🙂

Nisam stekao utisak da neko misli da ovde nikad nije bilo BR-a, iskreno.

Kada kažeš lokalizovani, jel misliš na BR ili i na 4K? Poprilično bih bio iznenađen da je postojao takav 4K da ne kažem - nemoguće. 🙂

Nisam stekao utisak da neko misli da ovde nikad nije bilo BR-a, iskreno.
Dunkirk, Joker, The Star Is Born, Wonder Woman, Suicide Squad (to je prvo izašlo)... Objavljeno nekih bar dvadeset 4K UHD naslova sa hrvatskim titlovima. Imaš na DVD Zoni još uvek neka od tih lokalizovanih Menart 4K UHD izdanja - Creed 2, Pikachu, možda još nešto.

sa hrvatskim, ne sa srpskim. znači, naknadno je uvezeno u 🇷🇸
Tako je, i naveo sam gore da ih je izdavala hrvatska firma. U Srbiji tada više nije bilo izdavača. Daj šta daš.
Inače ništa neobično, i kod DVD i Blu-ray izdanja bilo je dosta naslova objavljenih u Srbiji a sa samo hrvatskim titlovima (umesto i srpskih i hrvatskih). Ako te to zbunjuje, imaj u vidu da se diskovi sa filmovima "major" studija (Warner, Sony itd) nisu štampali/umnožavali u Srbiji, već centralizovano na istom mestu za celu Evropu (kao i CD izdanja, uostalom). I verovatno su smatrali da su hrvatski titlovi "dovoljni" za ceo ex-Yu region. *** sitno tržište...

Cak se i Ameri pitaju da li je vredno ulagati u kupovinu 4k iako imaju mnog veci standard i cesto velika snizenja i akcije kao sto je sad imao Amazon 3 za 33$ , a blu ray(1080p) je mnogo jeftiniji , a da ne pricam za Srbiju i nase trziste i dostupnost i standard. Uz mnogobrojne alternative kao dominantne streaming servise ( iako to nisu fizicki mediji) i uz mogucnost skidanja remuxa, mali je procenat zaludjenika za 4k.

4К је стандард, доста њих напољу купују дигиталне копије филма.

realno, skrenuli smo sa teme. ako neko zna kako i gde (još) mogu da se nabave 4K blu-ray izdanja, neka javi. važi i za akcije

Da li neko možda zna gde može da se nabavi u 4K LoTR sa srpskim ili hrvatskim titlom? Takođe me zanima i SW I-VI i Back to the Future. Mada toliko volim te filmove da mi na kraju titl neće ni biti bitan uzeću ih preko 🤣 P.S. Volim titlove zbog klinaca i gostiju kojima se nekad "pohvalim" 😊

Za sad od 4K imam Interstellar i Odiseju 2001, razmisljam mozda Dark Knight trilogiju da uzmem mada mi mnogo skupo bilo na DVD zoni kod nas za oko 100 evrića 😵‍💫

Da li neko možda zna gde može da se nabavi u 4K LoTR sa srpskim ili hrvatskim titlom? Takođe me zanima i SW I-VI i Back to the Future. Mada toliko volim te filmove da mi na kraju titl neće ni biti bitan uzeću ih preko 🤣 P.S. Volim titlove zbog klinaca i gostiju kojima se nekad "pohvalim" 😊

Nema nigde, a verovatno nikad ni neće biti...

4K FIlmovi sa SRB i CRO prevodima su mizernog, zanemarljivog broja.

Имаш на eBay-у да купиш, продавац rarewaves outlet. Кошта, мислим, око 60-70 долара, поштарина 3 долара, потражи.
Poručio sam od njih Top Gun Maverick 4k, sada je na nekoj ultra akciji oko 23e sa sve šipingom 🙂

Pozdrav ljudi nov sam na forumu,dal se u medjuvremenu nesto izmenilo,kupio sam blu ray player i voleo bih da kupujem naslove ultra hd,blu ray koji imaju srpski ili hrvatski prevod,ali je ponuda mala,pa me zanima ima te li koji izvor odakle ih vi uzimate.

Не верујем да неког овде занимају жанровски, експлоатациони, треш и ауторски филмови које објављује американски Сирћетни Синдром (Vinegar Syndrome), укључујући и партнерске издаваче, али ипак да нотирамо да је остало нешто времена до краја попуста на неке наслове поводом Дана заљубљених и на којем су 23 филма на Ultra HD Blu-ray дисковима:

Nazad
Vrh Dno