Šta je novo?

4K Blu-ray diskovi

Njegova glavna prednost jesu naši titlovi. Ja sam uzeo od njega ono što bih inače gledao sa porodicom, tipa sam u kući, Harry Potter itd... A original sam uzeo Gospodara prstenova itd... Plus što gomila ljudi neće da se cima da kupuje sa stranih sajtova i da čeka mesec i jače da stigne. Imam odličan tv, zvučnike i 4k player. Ali uzeo sam od filmova samo šta mogu da gledam iznova i iznova a da mi ne dosadi. Svakako su diskovi jako skupi, pogotovo 4k

Investiraj u dobar mrežni player skidaj remuxe (to je najbliže kvalitetu 4K diska jer bi trebalo da je to nekompresovani video zapis sa diska, neki kažu da nema razlike ja sam siguran da je ima minimalno ali to je posebna tema) titl skineš ili preko npr plexa odabereš i ćao.

Ne mogu da se ne pohvalim 🙂

Prilozi

• IMG_20251218_140844.jpg
    IMG_20251218_140844.jpg
    97.7 KB · Pregleda: 127
Nice. Остатак система?
Znaš sa hifi foruma a Msm da sam ga i ovde na hifi temi kačio kada sam obnovio sistem sa wharfedale zvučnicima i Denonom x3800.

Ovaj player nisam sanjao da ću imati, ali sam ga dobio na poklon.

Kakva mašina... Ludilo.

Samo daljinski i je težak ko moj sony player 😁

Да, јесте. Плејер је одличан. ВД дискове пушта перфектно а мкв преко мреже или са екст хдд/ссд? Пре је било да слика иде скроз а звук само основа.

Да, јесте. Плејер је одличан. ВД дискове пушта перфектно а мкв преко мреже или са екст хдд/ссд? Пре је било да слика иде скроз а звук само основа.
Gledam samo 4K diskove.

Baš sam zadovoljan, brzo ih čita, do sada pogledao 4, 5 nikakvih problema.

Remuxe gledam preko mreže, preko Nvidia shield-a.

Ок, ако можеш пробај ремукс преко плејера.

Šta mislite, koji je razlog što se kod nas nisu pojavili 4K Bluray filmovi i uopšteno filmovi na BR? Zdrav razum kaže da verovatno nema dovoljno kupaca, ali gledam onaj Mascom, ima jedno 3-4 lokala + web shop, kako je moguće da tržište vinil ploča postoji i to u tolikoj meri da opravdava toliko lokala, a pritom postoji i još radnji koje prodaju ploče, nije Mascom jedini.

Kapiram da mnogo veći broj ljudi ima BR plejer, nego gramofon. Prevashodno zbog konzola. Kopka me baš šta je razlog, voleo bih da odradim i neko istraživanje tržišta na tu temu, pa da probam sa nekim uvozom filmova i prodajom kod nas, ako bi se pokazalo da ima kupaca.

Плоче купују залудни старци а филмове највише гледају на стрим сервисима. Да би 4К бд филм имао смисла треба поред одличног екрана и одличан звучни систем. Само пуштање са дискова, ако ниси хобиста који воли пластику, је смарање. Ко жели макс квалитет и има одличан систем, плати калеидескапе.

Tržište vinila postoji jer ima 10 puta više kolekcionara muzike nego filmova koji su na pločama odrasli i tome posvetili mladost i život na kraju krajeva, pogotovu što znam X ljudi koji i dalje kupuju dvd o čemu bolje da ne kažem šta mislim.

Blu ray je za naš standard bio skup kao i original cd po meni od 1500ish dinara, da nema Limunda i polovnih ne bi kupio original cd u životu ili samo baš važne mi...

Isto važi za 4K filmove za koje samo ja znam kakve štele pravim gde ih u kako iskopavam.

Prosto, mali standard a i jako mala publika i manjak interesa da se to uvozi, smešan obrt bi imali na 4K filmovima, rekao bih, sve bi se svelo na simboličan broj kolekcionara.

Dobar tv podrazumevam ali muzika ne mora da bude vrhunska, može da se napravi dobar ugođaj i sa sistemom od skromnih setova zvučnika. Sve zavisi od apetita.

Поента је да 4К бд диск носи хд звук, основа TrueHD/Atmos или HD-Master/DTS-X. На већини система се не примећује разлика између dd+/atmos са стрима и хд верзија звука са диска. За прави доживљај филма, поред огромне слике, битније је звук. То је синема.

Nikako se ne bih složio da se ne primećuje razlika u zvuku na lošijim sistemima, imao sam 5.1 set i denona 1500 od ukupne vrednosti tipa 500, 600e polovno i razlika sa strima i diska je bila dupe glava.

Isto tako, meni je prioritet slika, film mi je više vizuelna umetnost nego zvučna, mada svakome svoje.

držimo se teme. hvala na razumevanju

Nikako se ne bih složio da se ne primećuje razlika u zvuku na lošijim sistemima, imao sam 5.1 set i denona 1500 od ukupne vrednosti tipa 500, 600e polovno i razlika sa strima i diska je bila dupe glava.

Isto tako, meni je prioritet slika, film mi je više vizuelna umetnost nego zvučna, mada svakome svoje.
Примећује се исто и када 4К филм пустиш на 1080р екрану да је бољи али оно што пружа извучеш тек са 4К калибрисаним екраном. Филм је и слика и звук, где добар звук много више доприноси доживљају филма. Ако пратиш филм критички, мериш контраст и осветљење, ок... само слика је битна. Овим завршавам.

Примећује се исто и када 4К филм пустиш на 1080р екрану да је бољи али оно што пружа извучеш тек са 4К калибрисаним екраном. Филм је и слика и звук, где добар звук много више доприноси доживљају филма. Ако пратиш филм критички, мериш контраст и осветљење, ок... само слика је битна. Овим завршавам.

Film kad je nastao, nije imao zvuk uopšte decenijama. 🙂

Pođimo (i završimo) od dileme da gledaš film na najboljem televizoru na svetu bez bilo kakvih zvučnika ili sa najboljim zvukom na svetu na 32" krš teveu, šta bi odabrao? Ja tv bez dileme.

Da ne idemo u offtopic ali mislim da zvuk jako doprinosi , tome u prilog ide i sama muzika komponovana za film koja je bitna za sveukupan dozivljaj. U horor filmovima , gledati sa iskljucenim tonom, nije uopste strasno, nije adekvatan primer mozda , jer nije najsrecniji zanr za demonstraciju zvuka ali shvatate poentu.

Ma apsolutno se slažem da je zvuk bitan i da doprinosi doživljaju, tu nema nikakve dileme.

Ево, да се и ја упишем у тему. Немам bluray player, али планирам да га купим у неком наредном периоду, о том, по том. Купих пре 15ак дана Interstellar 4k, на rarewaves, погледах га код другара са ок опремом - звук кида! Слика је боља него са Нетфликса, упоредили смо, мада ми није баш много, много боља, али можда и зато што му слика није баш оптимизована на ТВ-у. Следеће сам мислио да купим Бетмен трилогију.

Волим колекционарство, имам ЦД колекцију од неких 100тинак дискова, није много, али ни ја не слушам много различите музике. А и имам колико ми средства дозвољавају. Надам се да ћу тако почети да скупљам и БР 4К дискове. Већ јесам. 🙂

Ево, да се и ја упишем у тему. Немам bluray player, али планирам да га купим у неком наредном периоду, о том, по том. Купих пре 15ак дана Interstellar 4k, на rarewaves, погледах га код другара са ок опремом - звук кида! Слика је боља него са Нетфликса, упоредили смо, мада ми није баш много, много боља, али можда и зато што му слика није баш оптимизована на ТВ-у. Следеће сам мислио да купим Бетмен трилогију.

Волим колекционарство, имам ЦД колекцију од неких 100тинак дискова, није много, али ни ја не слушам много различите музике. А и имам колико ми средства дозвољавају. Надам се да ћу тако почети да скупљам и БР 4К дискове. Већ јесам. 🙂
Kakav tv drugar ima?

Hisense 55", није ОЛЕД.

***, to ti je razlog.

Gledao sam interstelar sa diska i naravno, ugođaj je fantastičan a dobrim delom i zbog soundtrack-a.

Ne bi trebalo da bude dileme vizuelno 4k disk ili netflix, prosečan bitrejt na netflixu pišu da je oko 8/10 mbs mada ide i jače sigurno, na novijim filmovima i nekim drugim ume to da bude i više i da izgleda pristojno ali na disku je 60 i više, prosečno 70-90. Juče sam gledao Black Sheep sa ludim Farlijem od Kino Lorbera i bitrejt nije padao ispod 90 uglavnom i preko. Ludilo.

Капирам да је квалитет блуреј-а бољи, само ми некако није оправдало кад сам гледао код њега. Додуше, пустили смо диск на ПлејСтејшн 5. Не знам ја толико добро његов ТВ (мислим слику), да бих могао да направим неку већу разлику између 4К блуреја и Нетфликса, мада су боје биле неупоредиво боље на блуреју, као и неки детаљи.

I ja sam uzeo kolekciju blu ray filmova 4k , okacicu posle, jos samo fali oled tv , i panasonic 820 🙂. Stalno se preispitujem, verujem da necu mnogo koristiti jer su stream-ovati tako da jos mogu da prodam🙂 ali blizi sam da kupim.
I ranije sam skidao samo ripove BR pa sam onda presao na ove verzije od Gb jer me mrzelo da cekam
Negde sam citao da je 4k stream negde oko 10 gb max dok su br 4k Br disk verzije po 50gb. Remux bi trebalo da bude identican osim mozda losijeg malo zvuka.

I ja sam uzeo kolekciju blu ray filmova 4k , okacicu posle, jos samo fali oled tv , i panasonic 820 🙂. Stalno se preispitujem, verujem da necu mnogo koristiti jer su stream-ovati tako da jos mogu da prodam🙂 ali blizi sam da kupim.
I ranije sam skidao samo ripove BR pa sam onda presao na ove verzije od Gb jer me mrzelo da cekam
Negde sam citao da je 4k stream negde oko 10 gb max dok su br 4k Br disk verzije po 50gb. Remux bi trebalo da bude identican osim mozda losijeg malo zvuka.
Imam taj 820 i ne mogu da verujem da to kosta 50k, bar u ovoj banana državi. To izgleda toliko jeftino da je to neverovatno, daljinac katastrofa, sistem takođe spor. Od kad sam ga uzeo i ušo u diskove i sve to, više cenim stream(Netflix, hbo itd). Ovaj 820 palim samo baš za filmsko veče sa nekime. Onakav plastikaner da košta max max 10k sa prevozom iz Azije, ali takvo je tržište šta da se radi...

Imam taj 820 i ne mogu da verujem da to kosta 50k, bar u ovoj banana državi. To izgleda toliko jeftino da je to neverovatno, daljinac katastrofa, sistem takođe spor. Od kad sam ga uzeo i ušo u diskove i sve to, više cenim stream(Netflix, hbo itd). Ovaj 820 palim samo baš za filmsko veče sa nekime. Onakav plastikaner da košta max max 10k sa prevozom iz Azije, ali takvo je tržište šta da se radi...
Nisam imao prilike uzivo da ga vidim ali slicna je cena i u EU i u USA(koja je malo razvijenija od nase 🙂. Ma samo da radi korektno a magija je na Tvu.

Top 2 poseda u mojoj kolekciji, pored starwars Skywalker sage...

Prilozi

• Messenger_creation_7297082A-BD26-4C00-B2C7-FDAA7B32570B.jpeg
    Messenger_creation_7297082A-BD26-4C00-B2C7-FDAA7B32570B.jpeg
    70.5 KB · Pregleda: 50
  • PXL_20250922_222316645.jpg
    PXL_20250922_222316645.jpg
    308.5 KB · Pregleda: 42
  • PXL_20250922_222401375.jpg
    PXL_20250922_222401375.jpg
    396.7 KB · Pregleda: 47
Nazad
Vrh Dno