Šta je novo?

4GB RAM on XP

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Maximuss #27

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
22.04.2005
Poena
319
Imam XP, i neću da pređem na Vistu, 32 bitni je sistem, a želim svih 4GB RAM da koristim.
E sad znam za /PAE switch, ali zbog tune up utility koji mi je aktivan kao system backup bppt.ini mi je malo alternisan, tj. izgleda ovako:
[boot loader]
timeout=3
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect /TUTag=WV0OQV /Kernel=TUKernel.exe
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional (TuneUp Backup)" /noexecute=optin /fastdetect /TUTag=WV0OQV-BAK

Dakle, gde ovde dodati /PAE, i čemu mi služe "/TUTag=WV0OQV /Kernel=TUKernel.exe" u boot.ini?
Ja sam onda obrisao TuneUP alternativni system, i dodao /PAE na kraju i dobio sledeće:
[boot loader]
timeout=3
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect /PAE
i sad mi u Sys properties stoji:
3.25GB of RAM
Physical Adress Extension
E, sad jel to znači da moj system koristi 4GB ili ne, pošto u Task Manageru kaže da je total memory 3406892MB, a u properties piše da je aktivan PAE switch...
Meni bi najbolje bilo da mi neko kaže kako da u svom originalnom boot.ini sa sve tune up backupom dodam switch i da sve radi sa 4GB, ili u ovoj kraćoj verziji...
:wall:

Mani se ćorava posla, ako ti i proradi imaćeš problema sigurno pre ili kasnije jer to nije zvanično podržana opcija za XP.
Ako baš nećeš Vistu, imaš uvek x64 XP.

Mani se ćorava posla, ako ti i proradi imaćeš problema sigurno pre ili kasnije jer to nije zvanično podržana opcija za XP.
Ako baš nećeš Vistu, imaš uvek x64 XP.

Da, imao sam ga, vrh je, i radi kao zmaj, ali sam našao 12,5 programa od 40 koje koristim....tako da XP64 nije opcija

Poslednja izmena:
Zbog bezobraluka veceg broja ljudi na ovom forumu koji ocigledno i ne pogledaju teme u samom podfurumu gde postuju, morao bi jedan sticky za XP i 4GB RAM-a.

Stvarno, bre, ljudi, u zadnjih nedelju-dve je barem 3 coveka postavilo ovo pitanje, a nikome da padne na pamet da pogleda pre nego pita...

Zbog bezobraluka veceg broja ljudi na ovom forumu koji ocigledno i ne pogledaju teme u samom podfurumu gde postuju, morao bi jedan sticky za XP i 4GB RAM-a.

Stvarno, bre, ljudi, u zadnjih nedelju-dve je barem 3 coveka postavilo ovo pitanje, a nikome da padne na pamet da pogleda pre nego pita...

Pa veći je bezobrazluk ljudi kao što si ti koji ni ne pročitaju temu pre nego što pljuju po drugima.
Da si pročitao šta sam pitao, shvatio bih da ne pitam samo za /PAE i switcheve, već i za konkretan problem vezan za moj boot.ini koji je promenjen...

Za tvoju informaciju, ja sam pročitao slične teme i tu sam i video da /PAE treba dodati na poslednju liniju u boot.ini, ali je svima posle toga proradilo....

Strašno 😛

Da si procitao teme video bi da PAE switch NE RADI na XP SP2/SP3, jer ga je Microsoft namerno izbacio posle SP1 posto vecina drivera prosto nije radila kako treba sa njim. Sta vishe, nVidia i ATI driveri i dalje imaju probleme sa PAE-om na 4GB+.
E, sada, ako ti imas XP bez SP-a, ili XP sa SP1, zaista izvini, ali sam siguran da nije tako.

P.S. Ne mesaj "Radio mi je PAE" sa "Sa PAE sam mogao da koristim 4GB memorije" - to sto pishe u System Properties da se trenutno koristi PAE, ne znaci da se koriste 4GB memorije - opet, da si citao teme video bi da je tako.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno