Šta je novo?

4G u Srbiji: diskusija

Recimo 4K ide min na 15.6Mbit. Realno je 20Mbit.

Ali ko jos gleda na 4K? :)

telekom da pokrije sve? sutra malo. ni 3g nije pokrio,a po mapama jeste! drzavno preduzece sa laznim mapama pokrivenosti,a nije ni cudo,cim je "drzavno". najgore i naj-lopovsko preduzece kod nas,koje sluzi samo za finansiranje mafijaskog sporta! nikad vise s njima!

telekom da pokrije sve? sutra malo. ni 3g nije pokrio,a po mapama jeste! drzavno preduzece sa laznim mapama pokrivenosti,a nije ni cudo,cim je "drzavno". najgore i naj-lopovsko preduzece kod nas,koje sluzi samo za finansiranje mafijaskog sporta! nikad vise s njima!

Isto je i Vip dodao vise mapu pokrivenosti za sve vrste mreza nego sto je u praksi (vec pisao o tome) sigurno za 10-15%,telenor ima najrealnije stanje

Testiram VIP Prepaid Mobilni Net, brzine su skoro duplo jace nego od Telenora (Postpaid) ali Signal je bolji od Telenora. Stavim Netgear MiFi na Sredini dnevne sobe na stolu, VIP ima 2crte a Telenor 5crte, stavim VIP kod prozora onda ima 4crte. Ali zadovoljan sam za sada i uzecu njihov.

Sta te briga koliko crta ima ako bolje radi? Teorija vs. praksa ;)

Zato sto sam testirao nocu, trebam da testiram jos jednom preko dana. A svakako cu uzeti Antenice za MiFi pa bih trebalo biti super.

tacno je i za Vip. nabudzili 4g mapu,izgleda ko da je 80% TERITORIJE pokriveno. sramota

tacno je i za Vip. nabudzili 4g mapu,izgleda ko da je 80% TERITORIJE pokriveno. sramota

Jeste da lose vidim, ali ako tebi VIPova mapa sa sajta za 4G izgleda kao 80% teritorije stvarno pod hitno kod oftalmologa i neurologa, jer ti se prividja :)
Pa oni sami kazu nesto >60% stanovnika, sto ni pod razno ne moze biti ni 60% teritorije.

Lepo uzmi karticu, vidi sta ti bolje radi, ove price koje Dzole vrti su samo da sebi olaksa sto Telenoru placa vise, a onde se cima za 10dinara sa Telekomom :)

Випова 4Г мапа је „растегнута" и до мрвица сигнала који се једва хватају и са 4Г only. А код Теленора су поља покривености чак једно 20% мања од стања на терену (и више по Виповим „критеријумима").
Али су ипак и једна и друга одличне.
Док је Мтс-ова толико лоша да је то тешко описати....

Poslednja izmena:
Ma sve da ce Telenor da smanji u odnosu na realno stanje namerno.... razmislite sta pricate :)

Kad sam pisao o mapi,mislio sam na ovu sa slike. To je mapa na njihovom sajtu,kao i u nekakvom PDF dokumentu RATELA,kobajagi,sve namumpano do bola! da kad neuk covek udje na Vipov sajt pogleda,da kaze auu bre sto su ovi pokrili,vala svaka im cast. To je namerno stavljeno sve,da dobiju nove korisnike kao. I namerno poredjenje sa konkurentskim LTE mapama,ali Vipova mapa je "nabudzena" do besvesti...NAPUMPANA,oni izgleda i 120dBm racunaju kao kvalitetan signal! Pa neka imaju deset puta vecu pokrivenost,ali cim sam prvi put usao na Vipov sajt od kako je azuriran i pogledao sve one lazi,iznervirao sam se odmah. Jer me nervira takva laz i bezobrazluk,bas se pitam dal' bi to moglo u Austriji...

Pogledajte prilog tryy.bmp

Свако ко хоће да провери, може да види да је баш овако као што сам написао!

Kad sam pisao o mapi,mislio sam na ovu sa slike. To je mapa na njihovom sajtu,kao i u nekakvom PDF dokumentu RATELA,kobajagi,sve namumpano do bola! da kad neuk covek udje na Vipov sajt pogleda,da kaze auu bre sto su ovi pokrili,vala svaka im cast. To je namerno stavljeno sve,da dobiju nove korisnike kao. I namerno poredjenje sa konkurentskim LTE mapama,ali Vipova mapa je "nabudzena" do besvesti...NAPUMPANA,oni izgleda i 120dBm racunaju kao kvalitetan signal! Pa neka imaju deset puta vecu pokrivenost,ali cim sam prvi put usao na Vipov sajt od kako je azuriran i pogledao sve one lazi,iznervirao sam se odmah. Jer me nervira takva laz i bezobrazluk,bas se pitam dal' bi to moglo u Austriji...

Pogledajte prilog 224223

Људи (Вип) су објавили очајну Рателову мапу, иако имају своју много бољу!

Pogledajte prilog 224223
Ne smeju oni ni signal od -111dBm da postave na RATEL mapama, ako se ne varam, zvanicno; ovo gore je gde doseze -110dBm najmanje.
Mapa za 4G je itekako tacna za VIP, za 3G vec ne znam.
Uz to i -120dBm je signal koji se moze koristiti na 4G prilicno cesto, video si na forumu da su ljudi negde i na -125dBm koristili. Telefoni (ili stanice) nas prebacuju vec na -113dBm, ali ja komforno na -115dBm koristim VIPov net negde sa >20Mbps minimum, i surf i YT stvarno odlicno rade.
Negde to ne moze, ali na vecini mesta moze.

Mislim da vi previse gledate Telenorov signal po pitanju prodiranja u supe, garaze i podrume. A to se ne prikazuje na mapama. Zgrade imaju ili nemaju signal, dalje od toga se ne vidi. A to sto Telenor ipak negde bolje prodre u takve zabite delove je skroz nebitno za 4G.

Poslednja izmena:
Na kraju će biti da je i nebitno hoćeš li u stanu imati sgnal ili ne... ?

btw, mapa (ona za 3g) se dosta menja zavisno od zoom-a mape.

1.jpg 2.png 3.png

Poslednja izmena:
Ne ubacuj mi ono sto nisam rekao :)

Valjda je bolje da signal prodire indoor nego da ne prodire. :)

Indoor da, u stanovima. Ali sta ce mi 4G u podrumu, garazi? Trazicu gume koliko kostaju ili zimnica dok sam tamo, pa mi je bitno kako radi 4G?:)

ne radi se o tome da u sopstvenom podrumu moras imati signala, tamo verovatno nisi cesto. ali postoji dosta lokala koji su u nekakvom podrumu ili zavuceni iza betonskih zidina, pa nije lose da signal postoji tamo. valjda je bolje da ga ima nego da ga nema..

poslato sa pejdžera

Pa dobro, biće i to kasnije i ti podrumi jako bitni, ali čim recimo MTS to lepo sve pokrije :D

ne radi se o tome da u sopstvenom podrumu moras imati signala, tamo verovatno nisi cesto. ali postoji dosta lokala koji su u nekakvom podrumu ili zavuceni iza betonskih zidina, pa nije lose da signal postoji tamo. valjda je bolje da ga ima nego da ga nema..
Za lokale si u pravu. Ali da ne radi toliko puno u lokalima, primetilo bi se to na broju korisnika sigurno.

Jel ima neka aplikacija kao sto je Mtk enginnering mod samo za Snapdragon procesore gde moze da se proveri koje mreze podrzava telefon?

Xiaomi Redmi Note 4x

Meni covek komedija ziva [emoji23][emoji23][emoji23] Kao Bot prica [emoji23] Ping ne spominje, ne znam kakav je ping bio u drugim testovima ali u jednom je duplo vise bio.

Ping se ne gleda preko speedtesta ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pogledajte prilog 224223

Tu mapu je Ratel napravio, ona nema veze sa operaterima, kakvu crnu Austriju pominješ!? Idi u Ratel pa im reci da lažu

Sent from my iPhone using Tapatalk

Otkud ti to da je Ratel pravio mape?

Sent from my SM-N920I using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno