Šta je novo?

4G u Srbiji: diskusija

Mora kod mene, nije sveža, i App Moj Telenor je vidi kao običnu.

Tapatalk 6.3.0 (Build 820)

Ako azuriraju mape na vreme, ovako stoje stvari
Теленор и Вип ажурирали пре 7 дана. Мтс пре скоро годину дана, али и нису далеко одмакли од тога, с тим што су и та поља покривености неким чудим (погрешно) померена у неку страну...
Али Теленор је пустио од тада још по једну и у Обреновцу, на Видиковцу, Лабудовом брду, Рипњу, Лебану, само што ја знам, значи биће и 10-15 до краја ове недеље; Вип такође неке...

Poslednja izmena:
Telenor pametni LTE :) (covek ima USIM i koristi LTE, nije mu ni zvonilo prva 4 puta na LTEu, peti put je stvarno bio nedostupan :))

Prilozi

• Screenshot_2016-11-23-17-30-49.png
    Screenshot_2016-11-23-17-30-49.png
    261.2 KB · Pregleda: 154
Telenor pametni LTE :) (covek ima USIM i koristi LTE, nije mu ni zvonilo prva 4 puta na LTEu, peti put je stvarno bio nedostupan :))

Ko zna mozda je stvarno pametna[emoji23] ko zna gde je bio i sa kim [emoji23] pametna mreza to proceni, covek moze da se opravda

Sent from my iPhone using Tapatalk

mts se malo probudio iz zimskog sna, juče videh Prijepolje pokriveno 4g mrežom, postavljena bs u zadnjih 10ak dana. Ali zato deonica autoputa od Ljiga do Preljine ni traga od 4g, većinom 2g mreža.

Nista cudno sto MTS "spava" jer alfaunits ima "teoriju" da VIP i Telenor korumpiraju MTS tako da MTS uvek kaska za konkurencijom :smoke:

Imam pitanje:
Kupio sam pre neki dan Sony Z3 dual (d6683) i lik je imao LTE na VIPu cini mi se, ja sam ubacio moju MTS karticu i nemam 4g, a drugi ljudi na tom mestu gde sam proveravao imali su 4g. Dakle, da li trebaju neka posebna podesavanja? Imam novu karticu, i podeseno je u telefonu da bira prvo 4g. Imam mts postpaid mix m.
U spoileru su frekvencije koje su za moj telefon.
LTE

Name Interface
B1 (2100) LTE
B3 (1800 +) LTE
B7 (2600) LTE
B28 (700 APT) LTE
B39 (TD 1900 +) LTE
B40 (TD 2300) LTE
B41 (TD 2500) LTE
Supported LTE Protocols

Name Generation
LTE 4G

Moraš da pozoveš korisnički i da zatražiš da ti aktiviraju 4G uslugu. Naravno, uslov je i da imaš uSIM karticu.

Tvoj telefon ne podržava LTE na 800MHz,band B20.

Jel se to placa dodatno mesecno? Znaci to je fazon, ubio sam se da nadjem neka 4g podesavanja. A nigde ne pise da mora da se aktivira.
Edit: Ako ne podrzava kako je lik koji mi je prodao telefon imao LTE mislim da je telenor.

Ne plaća se.
Što se tiče 4G 800MHz, nije tako bitno, jer MTS za sada skoro da i ne koristi tu frekvenciju.

Poslednja izmena:
Evo kako izgleda mts a kako Telenor 4G kod mene.

mts idalje ima samo 3 sektor antene u Pirotu na jednoj BS za 4G, obzirom da sam skoro 5km daleko, "vidim" samo sektor koji je okrenut ka meni. Brzina ide do 60-65Mbps.
Screenshot_20161124-224457.png
Telenor je s druge strane prvo na nizoj frekvenciji pa se signal odlicno probija daleko. Sa tih baznih stanica ni GSM mi ne prolazi tolko dobro, ali ih ima mnogo mnogo vise od mts-a. Ipak, brzina je do 30Mbps.
Screenshot_20161124-224536.png

Овде се види да хваташ три Теленор БС, мада није баш јак сигнал (бар у тренутку мерења).
Па можеш качити још ових скриншотова, само подеси и на тел са Теленор картицом да показује скраћени формат ознаке ћелије :) У подешавањима под „LTE Cell Identity" стави на eNB/Cell.

Poslednja izmena:
Теленор и Вип одлично покрили и Шабац и Лозницу и као и у другим градовима где су сва три оператета покривала, убедљиви у односу на Мтс који често има 2-3 пута мање 4Г БС.

Jel ima ovakvih aplikacija za iOS? Tako detaljnih? Jel koristio neko?

Koliko ja znam ne, Apple je uvek bio poprilicno zatvoren po pitanju tih stvari, ali vrlo moguce da ce jako skorije vise se otvoriti ka open source zajednici i vise otvoriti core iOS-a (sa iOS10 je to uradjeno, Swift je open source)...

Ima li neko ovde sa Žarkova, blizu Trgovačke? Kako vam radi 4G na VIP?

Poslednja izmena:
Pozdrav ljudi, imam problem na Xiaomi Redmi Note 3 nikad nece da se nakaci na 4G... Je l' ima neka fora ili nesto?

Imaš li usim karticu i da li tvoj provajder ima lte1800 tu gde živiš?

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Bio sam pre neki dan da zamenim staru sim karticu za 4g... Inace, ja sam iz Beograda

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Nisi napisao kod kog si operatera,da li si menjao obični za usim karticu,ako si kod mts-a mora da aktiviraš LTE ....
I taj Xiaomi ne podržava LTE na 800MHz mada u Beogradu to i nije tako bitno.

Poslednja izmena:
Zamenom kartice treba da ti je aktivan LTE mada iz iskustva korisnika to kod MTS-a i ne bude uvek tako pa ti ne gine šetnja do poslovnice i tamo tražiš da ti aktiviraju LTE.

Ne mora da šeta. Čini mi se da je neko rekao da može pozivom CC-a sve da reši.

00a04df5a50e15635ede7e520017ef78.jpg

Ovde mi je stiklirano LTE, ali ni traga od njega u celom gradu... Preko puta zgrade su mi, tako da mi je isti djavo... Hvala

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Mora da se i aktivira, nakon nekog vremena ces imati

Вип покрио и Даросаву код Аранђеловца, Књажевац, Неготин, Кладово, Велико Градиште, Ковин, Белу Цркву, Нови Бечеј, Темерин, Бачки Јарак...

Nazad
Vrh Dno