Šta je novo?

4G u Srbiji: diskusija

Koja je ovo fora, danas po centru grada(Zaječar) kada pogledam piše mi hdsp i hdsp + ili tako nesto slično, možda sam progutao slovo :), sada kući mi piše 4g to je 1,5 km od centra i inače mi je slab signal na 3g. Evo sad sam bas uradio test. Ovo ok? 4g bi trebalo da bude najviša brzina?

Screenshot_2016-10-13-00-39-52.png

Sent from my KIW-L21 using Tapatalk

То је 4Г, може бити од нула па до 50 код Теленора, а код друга два до мало више од 100 :)

Ako si za password upisao gprs onda jeste koliko sam video ;)

Вип ажурирао мапу, покрили део Зајечара, околину Кнића, Ново Милошево, Бачко Петрово село; а све теже је видети новопокривена подручја како постају гушћа, а и они мало разуђено обележавају...
И Рател објавио прве дозволе за Вип 800 (око аутопутева) са закашњењем од три месеца.
Иначе они решили да покрију (летимично) све важније путне правце, ако не до краја године, онда на пролеће...

Poslednja izmena:
Juce sam bio od kraja linije 96 (u Borci) do Dzordza V.
MTS iako ima LTE, gubi se na nekim delovima, cak i kad je 2 sekunde kasnije odlican signal (-80dBm), znaci nestabilno nekako. VIP nisam skroz isprobao, ali je imao jaci signal, danas cu bas pogledati kada idem sa Net karticom, mada je juce kisa pljustala :)

Zamenih postpejd sim mts karticu u telekomu za usim sa napomenom da hocu da imam 4G mrezu. Odem u Leskovac jer kod mene nema 4G signala ,skeniram mrezu ,nađe mts 4G ali nece da se poveze da njom. Da li treba jos nesto da se uradi? Isao sam u telekom kazu da je to do mreze i pitam radnika da proveri da li je aktivirana 4G, on nece, nije do toga. Da li se automatski aktivirana 4G uzimanjem usim kartice ?

Hvala na odgovorima. Znaci sad moram da se raspravljam sa radnikom mts-a jer kad sam ga pitao nije hteo da proveri nista, otkacio me.

Juce sam bio od kraja linije 96 (u Borci) do Dzordza V.
MTS iako ima LTE, gubi se na nekim delovima, cak i kad je 2 sekunde kasnije odlican signal (-80dBm), znaci nestabilno nekako. VIP nisam skroz isprobao, ali je imao jaci signal, danas cu bas pogledati kada idem sa Net karticom, mada je juce kisa pljustala :)
Meni se cesto desavalo da nekako kao da zabaguje.
Kada spadne sa 4G posle zaboravi da se vrati, ostane na 3G.
Nije slucaj samo kod mene u gradu nego i duz autoputa.
Naprimer prodjem Nis imam 4G, posle spadne na 3G, kada naidjem ponovo na 4G nevrati se ostane na 3G, resetujem telefon pa se tek onda vrati 4G.
Dok mi u istom telefonu normalno radi VIP 4G.

Hmmm ovo se meni juce bas desilo ali mislio sam da je do LTE Only modula za Xposed da je nesto zeznuo dok sam probao vip.
Jer inace nemam tih problema. Unutar vecih gradova jel ti se desava to?

Meni se cesto desavalo da nekako kao da zabaguje.
Kada spadne sa 4G posle zaboravi da se vrati, ostane na 3G.
Nije slucaj samo kod mene u gradu nego i duz autoputa.
Naprimer prodjem Nis imam 4G, posle spadne na 3G, kada naidjem ponovo na 4G nevrati se ostane na 3G, resetujem telefon pa se tek onda vrati 4G.
Dok mi u istom telefonu normalno radi VIP 4G.

Meni se ovo desava na Telenoru.

Evo i ovde da odkukam malo, skoro smo ja i devojka (ja 063 ona 064) zamenili kartice, svako uzeo novu, ja svoju 4G zamenio za drugu, ona svoju običnu za 4G. Zašto? Jer nam se neko vreme unazad dešava da SMS ne stigne, njoj od mene ili obrnuto. Zvao sam podršku dva-tri puta, bilo je l.upetanja tipa "očistite cashe" itd. Na kraju je jedan dečko lepo rekao i sigurno bio u pravu (nakon te zamene kartica po genijalnog savetu nekog iz podrške), problem je u 4G - 3G switchingu pri pozivu ili primanju SMS-a. Skoro mi tri poruke za tri dana poslate sa VIP broja nisu stizale. Čim je snaga 4G signala u redu problema nema. Rešenje je držati telefon na 3G jer je očigledno sve to još uvek nedovoljno pouzdano. Od svih brojeva sa kojim sam imao problem sa SMS jedino za sebe sam siguran da mi je fon namešten na 4G auto. Sad, da li je do Telenora, MTS ili VIP ne znam i slabo me zanima... Nisam prebacio na 3G, jako retko se dešava inače bih to uradio.

6.2.0 (Build 782)

Poslednja izmena:
Ne znam, kako god, ume da mi ne stigne sa pojedinih brojeva ili da ne stigne nekad njima od mene.

6.2.0 (Build 782)

Evo i ovde da odkukam malo, skoro smo ja i devojka (ja 063 ona 064) zamenili kartice, svako uzeo novu, ja svoju 4G zamenio za drugu, ona svoju običnu za 4G. Zašto? Jer nam se neko vreme unazad dešava da SMS ne stigne, njoj od mene ili obrnuto. Zvao sam podršku dva-tri puta, bilo je l.upetanja tipa "očistite cashe" itd. Na kraju je jedan dečko lepo rekao i sigurno bio u pravu (nakon te zamene kartica po genijalnog savetu nekog iz podrške), problem je u 4G - 3G switchingu pri pozivu ili primanju SMS-a. Skoro mi tri poruke za tri dana poslate sa VIP broja nisu stizale. Čim je snaga 4G signala u redu problema nema. Rešenje je držati telefon na 3G jer je očigledno sve to još uvek nedovoljno pouzdano. Od svih brojeva sa kojim sam imao problem sa SMS jedino za sebe sam siguran da mi je fon namešten na 4G auto. Sad, da li je do Telenora, MTS ili VIP ne znam i slabo me zanima... Nisam prebacio na 3G, jako retko se dešava inače bih to uradio.
Poznat problem kod Telenora je taj switching, nekoliko se na forumu vec zalilo, ali trebalo je da su to vec sredili.

Ali SMS ide preko 4G mreze (bar na Telenoru) i bas je primetno brze slanje SMS-a u odnosu na 3G i 2G mrezu. Nema nikakvog prebacivanja na 3G/2G tokom primanja/slanja SMS-a.

EDIT: I na MTS-u SMS ide preko 4G mreze, upravo smo testirali ortak i ja. Inace, i on i ja imamo Nexus 5X i nikada nismo imali problem sa SMS-om i primanjem poziva na 4G mrezi.

Poslednja izmena:
I na VIPu ide preko 4G. Nema switchinga za sms, samo voice.
Mozda je poblem neke druge prirode.

Ivane, telefoni vam prikazu da je sms poslat?

Poslednja izmena:
Pa ni ja nisam imao nikada problema sa MTSom, niti iko od drugara, pa se stalno zalite na forumu :)

Ovo nisu moje price o Tnoru, vec drugih clanova na forumu.

Za SMS, mozda je tako slab signal, da fon stalno pokusava 3G<>4G<>2G, i u tom rasulu ne stizu poruke.

Pa ni ja nisam imao nikada problema sa MTSom, niti iko od drugara, pa se stalno zalite na forumu :)

Ovo nisu moje price o Tnoru, vec drugih clanova na forumu.

Za SMS, mozda je tako slab signal, da fon stalno pokusava 3G<>4G<>2G, i u tom rasulu ne stizu poruke.

Telenor jedini problem sto je imao je ono sto javi da sms da nisi dostupan kad te neko zove,vec sam pisao o tome,ali je to davno popravljeno,tako da telenor nema vise nikakvih 4h-3g-2g problema,nemoj lupetati kolega. Problem je verovatno u druga 2 operatera ili nesto do njegovog moba. Telenor sljaka full zadnjih sigurno mesec,dva.
Najnormalnije mi sve radi,ja prezadovoljan.

Eto vidis, Rock, nikada ne moze biti Telenor problem, ko jos ne veruje Dzoletu da je Tnor uvek u pravu :p

Pazi ovo, NJEMU (na Tnoru) nisu stizale poruke ni od MTSa ni od VIPa.... hmm, common ground is Telenor... Tnor problem. Prosta logika.

ne znam, nije mi se nikad to desavalo (telenor i mts, 4g kartice). desava se da po nekad nisam dostupan kad me neko zove (retko) dok sam na 4g (i telenor i mts podjednako) jer tel ne stigne da se prebaci na 3g mrezu dovoljno brzo. ali sa sms nisam nikad imao takav problem. i ako je los signal na 4g da ne moze sms da se isporuci, operater pokusava i dalje sve dok signal ne bude bolji i sve dok sms ne prodje. pa nekad nisam dostupan na mts po par sati (u selu) pa mi uredno stignu smsovi kad uhvatim (bilo kakav(2g/3g/4g)) signal...

Poslato sa Note 3

Izveštaji su stizali normalno, sem jedne situacije "neuspelog slanje". Pa stigne 3 poruke. Koristim Samsung S6, na 6.0.1, rutovan... To za switching mi je rekao čovek iz podrške, ako više vas tvrdi da greši, ok... On pak tvrdi da radi switch i sa SMS.
A opet, da sam nekom bio nedostupan pa da sam dobio SMS o propuštenom pozivu - to se nije desilo.
Ovo što kaže Pajica123, kad tad bi SMS trebalo da stigne ali ako se to desi, ne stiže. U nekim drugim okolnostima, kad je neko nedostupan, stiže. Ali kad mu "ovo", šta god da je, dune, ne stižu poruke ni meni ni drugome.
Ono što je naročito zanimljivo je da sam imao problem samo sa devojčinim 064 brojem. Retko ali taman da ume da iznervira. Prošle nedelje se desilo sa tim VIP brojem. Aparati su nam svima u redu. Opet kažem, čovek tvrdi da se to ne bi događalo da sam namestio fon na 3G. Nije mi ni 4G only, stoji na 4G auto pa skače. Dakle ne samo MENI da ne stižu, nego i ja kad šaljem. Jako retko ali desi se. I to uvek samo jedan broj?!? Kažem, promenili smo kartice oboje i opet ume da se desi.

6.2.0 (Build 782)

Poslednja izmena:
Na MTSu i VIPu sigurno mogu i na 4G-only poruke (prebacio sam probno kartice na LTE-only, i salju i primaju poruke bez problema, a pozivi naravno ne mogu, odmah se dobije Call Ended)

Medjutim, ti kazes da se to desava kada je slab 4G signal, a zato kazem, moze se desiti da se sistem resetuje tada, i ne stigne da posalje SMS koje trebas dobiti/poslati.
Na Dual SIM telefonima mi recimo nije cudno da od Lollypopa se ponekad dobije Failed izvestaj za poruku, za karticu koja nije data kartica. Nije cesto uopste, ali ponekad se desi.

Bar da znam da je meni ili pošiljaocu/primaocu slab 4G. Pritom devojka ne koristi 4G, stoji joj na 2G i 3G. Baš ume da iznervira iako je retko, redovno bude nešto bitno. Desilo mi se par puta da mi ne stiže od banke Intesa sms o pristigloj uplati.

6.2.0 (Build 782)

Pozdrav.
Danas sam u Vipu zamenio staru prepaid karticu za usim. Posto trenutno ne hvatam 4g, nisam siguran da li mi je odmah aktiviran ili ja treba nesto posebno da aktiviram?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Na Telenor i Vip kartica (4G usluga) bi trebalo da je odmah aktivna.

Nazad
Vrh Dno