Šta je novo?

4G u Srbiji: diskusija

A jel uspeo neko na vip prepaid kartici da se poveže na 4g? Interesuje me zbog testiranja mreže, mrzi me da se cimam sa njima i papirima za ovaj mesec besplatnog testiranja, pa te posle smaraju...
Na sajtu piše:
"4G dostupan svima
Bilo da si Postpaid, Prepaid, Sigurica ili poslovni korisnik, možeš da uživaš u mogućnostima Vip 4G mreže."

http://www.vipmobile.rs/o-vipu/vip-mreza/4g.3278.html

Potrebna ti je samo uSIM kartica i nista vise. Odlican potez Vipa!

Види стварно, то је прилична сензација ;)
Али надамо се и да ће омогућити још једну већу сензацију у наредних пола године - VoLte :)

Poslednja izmena:
Bas zvao da pitam (da nesetam nepotrebno) kaze teta na 1234 mora da se zameni kartica, vidi u sistemu da moja nije uSIM iako sam je nedavno menjao, navodno tek od 05.10 je to krenulo...

info u vezi vipove pripejd usim kartice, radi LTE/4G i u romingu, danas isprobao...

Mislim da je ovo cist minus :)
Dok ne radi VoLTE. (u roming zemlji)

Telenor ažurirao mapu pokrivenosti, dosta gradova dobilo 4g signal.

Opaaa al` su ga sibnuli masala,mislim da su profurali tih 50% stanovnistva sto su obecali ;) sad sa ovim stanjem :D Kao sto sam i rekao,sve se tako zbiva ;) I sve mi se cini da telenor cilja vrlo brzo na VoLTE ;) mozda vec pocetkom naredne god. ;)

@milanpavke izgleda da je urodilo plodom ono sto smo se preko PP-a dogovarali i uradili ;)

Poslednja izmena:
Vidim ima 4g u Zaječaru samo ga ne vidim, skenirao sam i samo 3g nalazi . Da li je potrebna nova kartica da bi uopšte video 4 g signal ili ne ?

Probao sam na nekoliko lokacija i ništa .

Ako nemas 4G karticu tj ako nisi menjao za istu, da, moras prvo da je zamenis.

Znam da treba da se zameni ali sam mislio da bi mi pokazalo kada skeniram Uzeću ja ako uopšte ima signala negde.

Da li je kartica besplatna? Dobro vidim sada besplatna zamena. Još jedno pitanje , da li postoji neki problem sa tim uSim karticama na 2g i 3g signalu ? Razumem da pozivi ne rade na 4g.

Screenshot_2016-10-11-18-50-35.png

Sent from my KIW-L21 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Vidim ima 4g u Zaječaru samo ga ne vidim, skenirao sam i samo 3g nalazi . Da li je potrebna nova kartica da bi uopšte video 4 g signal ili ne ?

Probao sam na nekoliko lokacija i ništa .
Za 4g ti treba uSim kartica,ne moze obicna. U telenoru je dzabe,verovatno je i kod druga dva

Ne, nikakav problem ne postoji sa 2G/3G signalom na usim karticama

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Znam da treba da se zameni ali sam mislio da bi mi pokazalo kada skeniram Uzeću ja ako uopšte ima signala negde.

Da li je kartica besplatna? Dobro vidim sada besplatna zamena. Još jedno pitanje , da li postoji neki problem sa tim uSim karticama na 2g i 3g signalu ? Razumem da pozivi ne rade na 4g.

Pogledajte prilog 211920

Meni xperia prikazuje dostupne 4g mreze iako u njoj nije usim kartica. Jesi u podešavanjima mreže za tip odabrao LTE/3G/2G? Vidim da ti nije ni mts 4g pronašao a u Zaječaru je provereno ima.

@DZOSUA Да, бар нешто (ако им не вреди, ниједном оператеру, писати у вези самог покривања неких места или у целини неких ствари...).
Рекао бих да је мапа изузетно добро ажурирана. Покрили су све градове које је Рател најавио у објавама дозвола, а и још неколико преко тога (а то ће ови можда већ сутра објавити). Само у неким „старим градовима" још нису поставили онолико БС колико је Рател најавио (нпр. за Лазаревац само две од пет); можда су тражили дозволе само да се обезбеде унапред ;)

Poslednja izmena:
Односно, само још Инђија није по новој мапи.
И сад, након Випа, мале похвале и за Теленор ширење 4Г. За број градова и становника, али никако и за површину; што се види и из следећег.
До пре месец дана имали су покривених 29 градова, а сада још 38! (Наравно величине градова су неупоредиве, као Београд и Сурдулица.) Сад су покрили једно 50-55% становништва и за нијансу су претекли Мтс.
Поред већ споменутих покрили су и: Лозницу, Ивањицу, Сјеницу, Сурдулицу, Велику Плану, Шид, Бачку Паланку, Апатин, Црвенку, Кулу, Сенту и Темерин.

Poslednja izmena:
Meni xperia prikazuje dostupne 4g mreze iako u njoj nije usim kartica. Jesi u podešavanjima mreže za tip odabrao LTE/3G/2G? Vidim da ti nije ni mts 4g pronašao a u Zaječaru je provereno ima.
Ma uključeno mi je 4g-3g-2g. Mozda ima samo u centru 100 m okolo. Probao sam na par Lokacija i ništa ne nalazi na 4g. Zameniću sutra karticu pa vidim.

Нема шансе да не ухвати теоретски сигнал из неколико претрага барем, ако си у граду, јер је по мапи (и Рател објавама) огроман део града покривен (са две или три БС).
Значи или телефон/картица не хвата или ипак није покривено (још увек).

Poslednja izmena:
Nisam probao baš u centru , probaću sutra . Po mapi bi imalo na ovim mestima na kojim sam probao. Možda jednostavno telefon ne nalazi bez kartice, ko zna .

Zamenio sam karticu, sada je sve ok,hvata 4g.

Drugari, da li mi neko moze pomoci koje parametre da stavim za sto bolji net preko Telenora. Naime imam njihov Huawei MiFi uredjaj i radi skroz ok. Medjutim baterija mu nije jaca strana, pa sam preko neta nabaio slican, ali od ZTE i baterija mu je znacajnije bolja. E sad, kad testiram speed na oba uredjaja sa istom Telenor karticom, ping i upload su skoro isti, medjutim download speed se bas razlikuje. Na ZTE koji sam sad kupio ne moze da predje DL max 1mbps, dok na Huawei koji sad dobio u Telenoru, DL je normalan. Evo podesavanja, pa ako bi ste mi pomogli, znacilo bi mi, ne razumem se bas u ovo. Ako sam pogresio temu, molim vas da me uputite na pravu.

11gu7na.png

11hxsb7.png

20thuub.png

n12cjr.png

2yyp2jo.png

4ghxf5.png

14t0dn6.png

2vkjhx5.png

2hdqsmq.png

2959tti.png

APN:net umesto internet

Oni su pobenavili :) Misle imaju Telenorovce za shishanje cenama :)

Da l' oni u mts-u duvaju nešto sunce ti..

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno