Šta je novo?

4G u Srbiji: diskusija

Zelis prekinuti da pricas nesto sto ti drugi kazu, a sto ne razumes kao "istinu" ili da klikcem na report svaki put?
Ne placa se za postpaid, ne placa se nikada za prepaid i KT. Jedino ako uzimas 3G telefon, i tarifu koja nije 4G od >=2000RSD mesecno, onda placas 3G. Broj tih korisnika je mizeran.
Jeste harac, i bezobrazno - ali ti si preterao! Jer po tebi svi placaju - a nije ni primetan deo toga ;)

Dokazi.

Previse je ovo sitno sto se tebi desilo za kraduckanje. Cak ni ozbiljnija greska u sistemu nije, ali da je neki bug, da. To nije isto.
Hoces da se to sredi? Ucinio si prvi korak, za razliku od vecine - zalio si se i za sitnu sumu! (tako i treba)

Slusaj ja njima ni to sitno necu da ostavim,a ono je bio samo jedan od kradja sto su mi radili,raspad sistema je kod njih evo vec 20 god.,a da ne pricam da u 21. veku se desava da im i dalje mreza ne radi i u normalnim danima,a tek kad je jak saobracaj za praznike to je posebna prica ;)

Poslednja izmena:
Moram da uzmem 4G sim kod telenora sutra pa da probam s LTE discovery aplikacijom na rutovanom telefonu (imam LG G2 sa CM 13 tako da to nije problem) da vidim tacno kakve su i gde se nalaze bazne stanice.

Нису пуно поставили, не брини ;) Можда две за почетак.
Не знам што фаворизујете Lte discovery, поред Netmonitor-а који показује једноставнији и јединствен број за сваку БС. Имаш и онај код за скривени мени на G2, писао сам.

У Ваљеву и даље нула БС Теленора. А Вип има БС и на брду/парку Пећини, а са друге стране нема сигнала ни до затвора, е куку...

Poslednja izmena:
Ne pokazuje netmonitor frekvencije, lte discovery pokazuje, zato :)

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Па да, али нпр. LG-еви имају скривене меније где можеш да изабереш фреквенцију унапред... (сем Nexus-и и ако је андроид 6).

Poslednja izmena:
Далеко од тога :) И рекао сам „на пример ЛГ", значи има и других који могу.
Али poglvicas није ни говорио о фреквенцијама, него да му треба да види број и положај БС... Додуше за Lte discavery и не знам тачно како показује на мапи, а свакако ниједна апликација није посебно прецизна...
Али са Нетмонитором могу доста просто да видим колико има БС у околини (сем кад их баш има превише, а и онда треба само мало више шетње по околини) и пре или касније сазнам где су и без мапе.
(то у местима где често боравим, иначе наравно и не тражим, чисто видим колико их (отприлике) има)

Poslednja izmena:
9132b0dd62b2e7885920c9e18860374b.jpg

Vip 4g -120 dBm, Istrazivacka stanica Petnica indoor. Ostala dva nemaju 4g.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Вип наставља са фуриозним покривањем ;)
Пустили су најмање једну БС у околини Лазаревца, можда у Великим Црљенима.
(А прошле недеље су ми „легенде оператерске" на питање, када ће наставити да покривају Ибарску, одговорили „до краја године је планирано покривање Златиборског, Моравичког и Рашког округа".)
А по мапи су им новоуцртани Ужице и Пријепоље (до сада су биле само њихове околине).
Још за Ваљево, и осму БС 1800 је мој тел ухватио јуче (плус једна на 1800); па са 9 БС (само на 800), по нашим првобитним очекивањаима о покривању 4Г сигналом је требао бити покривен скоро цео округ, а не град. ;)
И то у Петници судећи по „великој" брзини, је само „одсјај" сигнала из града.

Poslednja izmena:
8 BS za 4G imaju u Valjevu?
Au ***, šta će im toliko?
Mts ima jednu i prilično dobro je pokriven grad, Telenor još uvek nema uopšte :)

Девет (најмање): Пећина, центар, Ослободиоци Ваљева, негде око Петог пука, та на 800 око Попучки, вероватно пар на десној обали Колубаре...

Poslednja izmena:
8 BS za 4G imaju u Valjevu?
Au ***, šta će im toliko?
Mts ima jednu i prilično dobro je pokriven grad, Telenor još uvek nema uopšte :)

Mozda planiraju ozbiljnije da krenu sa kucnim netom?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Da potvrdim, u Popučkama (7km od Valjeva) vip ima 4g na 800mhz, brzine oko 40/15, zanimljivo je da hvata i mts 4g ali nemam mts 4g karticu da bih proverio kako radi i koja je jačina signala

Sent from my LG-D838 using Tapatalk

Na opštini je bazna stanica na 1800MHz za mts. :) Jedna jedina..

VIP je pustio 4G u Velikim Crljenima tako da ću uzeti mesec dana paket na probu bez ikakvih obaveza i plaćanja pa ako budem zadovoljan zbogom Telenor.

Послато са ZP952

Jel postoji neka Android aplikacija koja moze da pokaze jacinu signala svih operatera na odredjenoj lokaciji? Ili ipak moram da ubacujem karticu drugog operatera da testiram?

Na opštini je bazna stanica na 1800MHz za mts. :) Jedna jedina..

Onda definitivno frekvencija nije jedina stvar koja ima uticaja tu, da l je to "snaga" ili šta već ne znam

Sent from my LG-D838 using Tapatalk

Naravno, i snaga ima.
Mada cenim da uvek stavljaju max dozvoljenu snagu.

Jel postoji neka Android aplikacija koja moze da pokaze jacinu signala svih operatera na odredjenoj lokaciji? Ili ipak moram da ubacujem karticu drugog operatera da testiram?

Може свака. Али то зависи од телефона, можда и андроида, евентуално и од картице/мреже може зависити да ли и како показује...
ЛГ Спирит код мене може; за 4Г савршено, може цео дан бити закачен, формално и показивати промене сигнала/ћелија. Ако касније нестане сигнала на изабраној мрежи, обично сам пређе на другу која је доступна...
(Док за 2Г и 3Г само ухвати тренутну БС, тј. ћелију, онда се јачина сигнала „замрзне" и више се мења, док поново не претражиш мреже и изабереш.)
Значи прво претражиш мреже, онда изабереш једну од две „стране", отвориш апликацију и она показује бројке нормално, ако телефон може, ако не може онда само цртице или нуле.

Poslednja izmena:
VIP je pustio 4G u Velikim Crljenima tako da ću uzeti mesec dana paket na probu bez ikakvih obaveza i plaćanja pa ako budem zadovoljan zbogom Telenor.

Није се ни у Црљенима сигнал прославио ;) На 500-700 метара од БС, оптичка видљивост, индор сигнал -100 и лошије. И аутдор ређе иде „у зелено".

Da li neko jos veruje milanu za sve ove price, ispada da je covek za manje od godinu dana celu Srbiju licno presao ;)

A nula rezultata :)

Za Lazarevac i okolinu je 100% u pravu,iako živim tu neke informacije što se tiče BS i pokrivenosti sam čuo od njega ovde na forumu.

Ja mu vise verujem nego tebi da sa 300 din vodis firmine telefone.
Sto ne bi verovao coveku?
Ti valjda po autoprojekciji, to kapiras, znas sta radis pa mislis da i drugi isto rade?

Sent from my ONEPLUS 3 using Tapatalk

Da li neko jos veruje milanu za sve ove price, ispada da je covek za manje od godinu dana celu Srbiju licno presao ;)

A nula rezultata :)

Хе-хе, шта рећи, и то од неког ко спамује чим нешто напише...
Људи из Лазаревца и Ваљева су видели/потврдили да је све онако као што сам рекао, а ко неће да верује и не мора.

Ne, oni su potvrdili da ima BS, nista od toga sta pokriva i kojom brzinom nisu potvrdili :) (brzine nisi ni imao, a nisi ni rekao efektivno sta pokriva)

Kao rss feed od ratela... :)
Bezveze je ako se makar na neki nacin ne potkrepi... neki skrinshot... bilo sta...
Па немам баш (вишка) мегабајта на Теленору (мерио сам у Врњачкој бањи задњи пут), на друге две и немам 4Г (наравно могао сам скриншот апликација са измереним сигналом постављати...) Али не лажем никад, па нисам мислио да има потребе да то поткрепљујем скриншотивима, нити ћу само због тога неком нешто доказивати. (А ако је главни циљ овде препуцавање око тога која је мрежа боља изношењем доказа и „доказа", ја немам шта да тражим у таквим расправама и темама...)

Poslednja izmena:
Алфа (и још покоји овде), немој више правити, како се то каже „питање без питања". Ни сами техничари оператера не знају право стање свуда око сваке БС, а ови по пословницима, кол (и мејл) центрима, тек немају представу (већина). А ја нисам плаћен да обилазим терен, него негде у пролазу колико видим... Ако нема неки посебан проблем са БС, свака покрива сразмерно конфигирацији терена и бројем и величином грађевина, али и на равном сигнал полако слаби удаљавањем од БС. БС мобилне телефоније може имати неки „невиђен" домет (10-20-30 км) само по врховима већих брда и планина, а и то на врло уским подручјима.
Од 2000. најчешће имам проблема са разних сигналима (укључујући и обични интернет, као и тв од раније), па сам их упознао „ко злу пару" ;)

Poslednja izmena:

Послато са ZP952

Ипак је задовољавајућа покривеност самих Црљена (од Дома до електране одлична), и не верујем да има баш пуно кућа где је сигнал баш неупотребљив. Иако негде унутра пада на -110 и ниже то је још солидно на малој удаљености, сем за оне који траже 50 и више мегабита... Али ако узмеш погледај опет да ли сигнал не прави нагле падове, чим се мало помериш и слично. Али и неке друге ствари код Випа, да ли су достигли Теленор... :)
И преко Вреоца и даље ка Лазаревцу, сигнал има солидно простирање (према Степојевцу нешто лошије), а вероватно ће ускоро поставити још 3-4 уз Ибарску. Теленор тешко да ће више ове године, сем те једне у Лазаревцу, посебно не по селима...

Poslednja izmena:
(А ако је главни циљ овде препуцавање око тога која је мрежа боља изношењем доказа и „доказа", ја немам шта да тражим у таквим расправама и темама...)
Dva posta nize... :D
Али и неке друге ствари код Випа, да ли су достигли Теленор... :)

Nazad
Vrh Dno