Šta je novo?

4G u Srbiji: diskusija

Ne, naravno. Na izlasku sa jedne mreze radi se konverzija u VoIP ili ATM, zavisno kakva im je interkonekcija.

Опет се питам, хоће ли наши оператери ширити 4Г мрежу?! Изузев 3-4 највећа града и симболичног Мтс-овог постављања по 1-3 БС у центрима већих и средњих градова, ништааа.

Najverovatnije kada presaberu tih par najvećih gradova dolaze do cifre da su pokrili pola stanovništva Srbije i da su sa tim rezultatom zadovoljni.

Послато са ZP952 уз помоћ Тапатока

pa i 3g nam tek sad radi uglavnom kako treba, posle koliko, 10 godina...?

Poslato sa Note 3

Ljudima ostaje jedino da se presele u BGD ili NS ako misle da zive normalnim zivotom. Druga opcija je odlazak iz zemlje. Po nekim mestima ni 3g ne radi kako treba i dalje, a kamoli 4g. Sacuvaj Boze.

13310561_1237776006262719_3048444899670382331_n.jpg

Ova neka prica...nazalost. :d

Poslednja izmena:
Pozdrav, potrebna mi je mala pomoc, dakle imam 4G telefon, podrzava sledece frekvencije 4G: FDD-LTE: Band 3/7/20 (800/1800/2600). Na MTS mrezi sam. Nikako ne mogu da uhvatim 4G signal, imam Elephone p6000 pro koji bi trebalo da pokaze 4G gore pored signala, medjutim pokazuje samo 3G. Probao sam i mtk engineering aplikacijom da postavim samo LTE u podesavanjima za mrezu medjutim tada nema signala. Zivim u samom centru Nisa tako da mislim da nije do pokrivenosti. Na telefonima mojih prijatelja pokazuje samo 3g i h tj h+ i brzine su im malo vece, tipa oko 20 mb/s dok ja mogu do 12 mb/s. Mislim mogu ja ziveti bez 4G signala, nije problem ali me nervira kada nesto ne radi a trebalo bi. Hvala unapre na odgovorima.

Poslednja izmena:
Ako je fon dual sim, pogledaj u kom slotu ti je primarna kartica. Samo SIM1 slot podržava 4G.
Druga stvar, pogledaj kakav ti je APN. Ako je gprsinternet zato nemaš 4G. Moraš napraviti novi APN sa gprswap setovanjem. I prva i naj bitnija srvar je da ti je kartica USIM sertifikovana (ako ne znaš, moraš pitati Telekom info centar). Bez USIM kartice nijedno podešavanje od gore navedenih neće raditi i samim time nema LTEa...

Sent from my MI 4LTE using Tapatalk

Da, naravno, proverio sam, u sim1 slotu je koji podrzava LTE dok sim2 slot podrzava samo gsm. Novu karticu sam uzeo jos odavno, i probao sam sa setovanjem, bilo je na gprsinternet pa sam prebacio na onu drugu varijantu, pokusavao sam i manuelno da namestim isti, da bih bio siguran, i manuelno sam odabrao mts 4G mrezu, ali izgleda nema pomoci. Nema veze, mogu ja i ovako, 12-13 mb/s zavrsava posao ali bi lepo bilo da mogu da koristim 4G kada vec imam telefon koji ga podrzava. Hvala puno na odgovoru :)!

Jesi uzeo novu karticu 4G? Jel ti ukljuceno u sistemu? Zvao korisnicki servis?

USIM nisi mogao odavno a zameniš... a moraš tražiti da ti aktiviraju 4G uslugu pa posle toga praviš ručno APN sa gprswap setovanjem (moraš ga ručno napraviti i podesiti kao glavni APN).

Sent from my MI 4LTE using Tapatalk

Hvala neogeo-u i Djilkosh_Ns-u na pomoci, nazvao sam call centar i trebala je da se aktivira 4G usluga. Telefon je bio dobro podesen. Nije mi jasno zasto to mora da se uradi, pa valjda su trebali svima da puste, ili cuvaju bazne stanice od opterecenja pa ko se javi javio se, mnoge ljude to ili ne zanima ili ne znaju da provere...
Pojavio se 4G znak, istestirao sam speedtest aplikacijom, Screenshot_2016-06-15-19-39-09.png, ovo su brzine, max za izmeriti je 50 mb/s tako da je ovo extra, u stanu, doduse skinulo mi je skoro 500 mb interneta tako da vise necu testirati :).
Primetio sam da se baterija malo brze prazni sto je verovatno normalno...
Pozdrav i hvala jos jednom na pomoci.

Ja sam oduševljen kako brzo idu sms poruke ako si i ti i primalac na 4g mreži. Testirao sam na mts mreži, bukvalnno kada pritisnem send, za 2 sekunde mi stiže delivery da je već isporučena poruka.

Itekako ima. Veoma brz odziv ima 4g

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Moja devojka je na mts i nema 4G dok sam ja na Telenoru i koristim 4G, malo malo pa mi od nje uopšte ne stigne sms iako dobije izveštaj, tako nekad i ona ne dobije moje smsove...

Evo treći post zaredom, TT mi ne dozvoljava edit
Zvao sam podršku Telenora u vezi sa gore pomenutim problemom, čovek tvrdi da je cashe memorija Android u 90% slučajeva kriva za ovaj problem. Setio sam da koristim Grenify za hibernaciju aplikacija pa sam napravio izuzetak za Textra SMS, videćemo, ako neko ima iskustva neka napiše, hvala!

Zamrla kao i širenje 4G mreže.

Послато са ZP952 уз помоћ Тапатока

Imam jedno zapazanje.Wlan je uvek ukljucen,cim dodjes kuci telefon se nakaci na njega i to je to.Tako je uvek bilo da sada,a u telefonu 3g kartica.Medjutim od kad je ubacena 4g karticu,desava se malo malo u sred wlan signala,on ga nema vec stoji 4g signala.
Nikad nisam video prelazak sa wlan na 4g,ono obicno uzmem telefon da pogledam nesto,stoji 4g i odmah se prebaci na wlan.Sad dal je to uobicajena pojava,al fora da se nikad nije desavalo sa 3g signalom.

Послато са Lenovo P1a42 уз помоћ Тапатока

I meni se to dešava otkad sam ubacio 4G karticu, telefon je LG G3. Kada se skine sa kućnog WiFi-ja ne vraća se na njega dok ne otključam telefon iako sam mu u dometu.

Mislim da ja do Androida 6.0,i meni se dešava na Zopo 7 speed plus od kako sam prešao sa 5.1.1 na 6.0.

Значи, само глупости убацују у нове андроиде ;)

Елем; и тако „свечано" прође прва половина године, године у којој су „наши" оператери најављивали фуриозно ширење 4Г, а сем у 4-5 највећих градова, остало беше једна велика НУЛА! Пошто ми немамо никакву слободну конкуренцију међу оператерима, већ један олигопол, односно тројни монопол, па тако ниједан оператер ниучему не може да претекне друге.

Poslednja izmena:
Ne znam šta ste očekivali, da za pola godine pokriju celu Srbiju?

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Vrh Dno