Šta je novo?

4G u Srbiji: diskusija

Ja sam preko puta pumpe piramida. tacnije preko puta girosa tu koji se prodaje :)

Mozda ti ne dobacuje do zgrade :) napolju bi trebalo da imas.

Што не пратите сајт Ратела, тамо лепо стоји да је у НС поствљено осам БС на 1800 :) Само не знам да ли су баш све 4Г, Ветерник ближе НС и Петроварадин Транџаментска, то би требало да има и према пијаци на Пезосу ако има неко да провери? У центру хотел Путник, Адамовићево насеље Цара Душана, Париске Комуне, Ђорђа Јовановића код Сајма и на Новом Насељу Слободана Јовановића и Војводе Степе на пар стотина метара једна од друге...

Poslednja izmena:
3c0efe63e6c6980314d5cd0d959e5774.jpg

Meni izgleda kao da mts ograničava brzinu za manje pakete? Solidan je signal.

Ne ogranicava, vidi moje rezultate za Miks S, 100 Mbps sam izvukao. (i otisao net iz paketa za jedan 4G i jedan 3G test :D)
Moguce da sada mnogo vise ljudi koriste 4G, od kako su pustili za sve postpaid pakete. Steta sto i za KT ne puste, KT2000 ima vise neta nego Miks S/M (prenosi se!) :)

zasto ne radi benc preko mobilnog aplikacija tapatalk?

Pa nema veze slazem se a di da pitam,btw i dalje mi ne radi i nedostaje mi

Eto neke koristi i od mts 4g mreže.

Konkretno na par lokacija gde 3g uglavnom nije radio ili je radio katastrofa, kao što su okolina medicinskog fakulteta, delovi kliničkog centra i deo kod "tri seljaka", 4g radi bezmalo savršeno.

Danas prosao kroz Petrovaradin - nije mi se pojavio 4G.

Upravo test iz Kombinata kod Bazara.

170dd916b50d7b3b6339eac8601c6b5d.jpg

Ponovljen ali ovaj put rucno odabran Telenor server:
029cfc0f9af779d1c1aa4571fb2b83e8.jpg

Edit:
Jel ovo stanje na aplikaciji real time ili kasni i ako da koliko. Pricam o ovome:
3845e2b601bc3c9d49aff13b481b884b.jpg

Poslednja izmena:
***, pa ti placas 4x veci paket nego sto ti treba? :D

Ovo kao da Telenor je poceo da jos vise limitira LTE?

***, pa ti placas 4x veci paket nego sto ti treba? :D

Ovo kao da Telenor je poceo da jos vise limitira LTE?

Da bi dobili telefon za 1 din mnogi uzimaju mnogo veće pakete od realnih potreba. Pa ih na kraju taj telefon izadje mnogo skuplje nego da su uzeli paket po svojoj meri + popust na pretplatu a kupili telefon.

Nitro nije takav. Mada mozda je do toga sto mu Telenor nije radio nimalo dobro u NS pa nije ni mogao da iskoristi :D

Pisali smo o novim baznim stanicama u ns na detelinari novom naselju. I 3,4x mi se vec desava jer tuda prolazim stalno, da net samo nestane. Ugasi se protok podataka. Kad vratim na 3g mrezu odmah se net pojavi. Ne pomaze ni paljenje,gasenje neta par puta, samo se na gasenje 4g upali net na 3g-u.

Da bi dobili telefon za 1 din mnogi uzimaju mnogo veće pakete od realnih potreba. Pa ih na kraju taj telefon izadje mnogo skuplje nego da su uzeli paket po svojoj meri + popust na pretplatu a kupili telefon.

Nitro nije takav. Mada mozda je do toga sto mu Telenor nije radio nimalo dobro u NS pa nije ni mogao da iskoristi :D

Igrom slucaja poslednjih meseci nisam mnogo telefonirao a gomilu puta kada mi je trebalo tih par GB neta kao sto kaze alfa net nije radio skoro uopste tako da je net zbog toga u plusu dosta a minuti igrom slucaja :D
Mada i malo vise zbog vise stranih klijenata nego domacih.

Pisali smo o novim baznim stanicama u ns na detelinari novom naselju. I 3,4x mi se vec desava jer tuda prolazim stalno, da net samo nestane. Ugasi se protok podataka. Kad vratim na 3g mrezu odmah se net pojavi. Ne pomaze ni paljenje,gasenje neta par puta, samo se na gasenje 4g upali net na 3g-u.
Telenor "kvalitet" :D

***, bar ljudi ne moraju da vise sa prozora dok telefoniraju :D

Poslednja izmena:
Evo sad sam u Petrovaradinu kod Univera - definitivno Telenor nema 4G kao sto je neko napisao.

Meni je i dan danas fascinantno kako u novoj zgradi Filoloskog fakulteta (Knez Mihailova 40) ne samo da nema 4G signala, vec je edge vrhunac interneta. Korisnik sam Telenora, ali primecujem da je i na ostalim mrezama isti problem i to na nivou cele zgrade. :D

Knez 40 nova zgrada ? Ta zgrada ima pa skoro 100 godina... U tim zgrada i slicnim na starom gradu je to isti problem. Debljina zidova. Ne moze signal da prodje

Poslednja izmena:
U 2016. neki fakultet nema wifi? Na FTN je wifi uveden jos oko 2007/8...

Evo sad sam u Petrovaradinu kod Univera - definitivno Telenor nema 4G kao sto je neko napisao.
Ја сам написао да треба проверити :) Пошто на сајту Ратела не може да се зна која је мрежа на 1800, тако да је вероватно само обнова дозволе за 2Г.

Sto se tice Telenor 4G, koji APN koristite? Meni radi samo apn: internet

Da li postoji jos neki koji radi?

Vrh Dno