Šta je novo?

4G u Srbiji: diskusija

Kod mene kuci (debela periferija grada) - oko 4.5km od centra grada, imam mts LTE na spratu kuce, signal od -110 do -125dBm, ali radi solidno - 40ak mbps down/6mbps up. Ovde u kancelariji ide oko 60/10Mbps.
То ме занимало, то је добро што ради и при тако слабом сигналу. Тако овде код мене понегде на отвореном се може ухватити Мтс (али на телефону са Теленоровом картицом видим) сигнал те јачине, на чак 15 км удаљености.
Иначе у граду иза зграда и на 700 метара од БС нестаје сигнал.

Poslednja izmena:
Mts, 4g, postpaid paket 50 Gb internet, u poslednje vreme primetan je pad brzine. Imao sam min 70/30, a sada oko 30 preko dana, uvece oko 50. Novi Beograd, ulica Trešnjin cvet. Jedino dobra stvar je što sada dosta sporije troši GB.

Pustili su ove nedelje 4g na svim postpaid tarifama sa netom. Pa se vise njih vezuje na 4g verovatno.

Pustili su ove nedelje 4g na svim postpaid tarifama sa netom. Pa se vise njih vezuje na 4g verovatno.

I to je ono o cemu sam pricao sve vreme,sve rade kuso,bitno je da su prvi (isti slucaj kao i sa hspa+,opet telenor zadnji uveo hspa+ na 42mb,ali bolje radi od MTS i to drasticno),cim jos koja hiljada predje na 4g brzina ce jos pasti budite sigurni u to. ;)
Bolje sacekati pola godine,godinu,ali posle da cepa ko zmaj,znaci da se odradi po PS-u.
Sve sto je brzo,to je i kuso ;)

Poslednja izmena:
Svejedno su im brzine na 4G vece nego Telenorove, koje su namerno limitirane.
Ponavljam, ja se slazem sa Telenorovom idejom ogranicenja LTE brzina, i sa strane operatera i sa strance korisnika. Lepo je da mogu da se ostvare velike brzine, ali ne postoji nijedan normalan razlog da na telefonu idem preko 50/15 Mbps, pa cak ni toliko. (za vece internet pakete vec ima razloga, 50GB ko koristi zeli da sto pre zavrsi ono za sta koristi toliko protoka - bio to mail ili nesto poslovno)
Krajem meseca nameravam da na tri dana jedan prepaid bez UO prebacim na Super Plus u MTSu, ionako cu malo setati vise po BGu, a dobicu full 40GB za testiranje ta tri dana.

Jedan dan cu morati da pojurim nekog od vas Telenorovaca da idemo kroz BG zajedno da vidimo sta je to bolje na Telenoru :) Za MTS ne znam dovoljno kako je pokrio sa 4G, posto samo koji dan imam 4G, ali VIP je toliko dobro pokrio BG barem i toliko dobro radi, da ne mogu da zamislim da nesto radi bolje od toga. Prijem u podrumima, liftovima, itd.

Ma da i ostavi Telenor 50\15 samo neka lepo pokriju Srbiju, a ne da imamo rupe, gde ce padati na 3G.

Jedan dan cu morati da pojurim nekog od vas Telenorovaca da idemo kroz BG
Ja glasam da ide sa tobom dzosua
Zakleti telenorovac iz norveske... inace drugo nista ne priznajem [emoji23] [emoji23] [emoji23]

Poslednja izmena:
Jes, onda cu morati da nosim torbu bromazepama da mu ne bude lose :D

Jes, onda cu morati da nosim torbu bromazepama da mu ne bude lose :D
Mogu se kladiti u telenor da ce te sasiti. A bromice mogu jedino piti jer bi bio u soku koliko ustvari sije hspa telenor mts-ov. ;)
Za 4g tek kad telenor tokom godine bude imao neku normalnu pokrivenost. ;)
MTS kad je vec sad drasticno pao sa brzinama mogu mislit sta ce biti na leto kad jos ljudi predje na 4g,a sad ga ne koristi ni 10-15% korisnika ;-) ...,onda ce biti brzina kao na dobroj hspa,ali je ustvari na lte i to ce biti max ;)
Ne mogu sad nesto da spominjem jer jos nije vreme iz nekih razloga,ali kad bude onda cu pisati ovde i tad cu navesti zbog cega sad nisam mogao napisati,samo je bitno alfa da zapamtis ovu recenicu,cisto da bi te podsetio na ovo tad kad budem to pisao :D
Samo te molim da ovo zapamtis,ok?

Mts, 4g, postpaid paket 50 Gb internet, u poslednje vreme primetan je pad brzine. Imao sam min 70/30, a sada oko 30 preko dana, uvece oko 50. Novi Beograd, ulica Trešnjin cvet. Jedino dobra stvar je što sada dosta sporije troši GB.

Sad sam ponovo uradio test i prelazi 75 Mb/s. Zadnjih par dana nije hteo da predje 50. Izgleda da je kritika uradila plodom.

A nisi ovo morao da napises [emoji23]

Moj savet ti je da test radite oko 15h. Tad jedino imaš teoretske šanse. Pozdrav, i javite rezultate.

Ja ne zelim da vidim koji su najbolji moguci rezultati, inace mi nije tesko da setam u 2h nocu :) Bas je bolje u doba kada jeste najzauzetije da se vidi kako tada radi, tj. koliko je korisno na tim lokacijama.

Telenor pustio 4G na Novoj Detelinari/N. Naselju, full signal

Ako budem tamo :) p.s. Rekao sam full signal, ne full speed :)

4G u stanu, Novi Sad bul. Oslobođenja
Mts

42661ae1e1963873f0c5fce175c0f1eb.jpg

Dolaze čudna vremena.
3g brzine postaju veće od 4g.

2 crtice, i jos u stanu? Nije lose.
Plus, ako je on na MixNetM, kako rece u drugoj temi (znaci bas starom paketu), moguce da mu je i 4G brzina ogranicena.

Ne, greškom sam napisao paket. Mix M je u pitanju.

A što se tiče signala to je izmereno u blizini prozora, svakako opet nije loš rezultat.
Testiraću negde i na otvorenom gde bude jači signal, baš da vidim da li ograničavaju brzinu.

Za 2 crtice nije los rezultat, ali kaze jos kod prozora, pa mi je ubio teoriju :)

Telenor mreza, NS. Od juce imam 4g i u stanu i video sam da su bas pustili veci br stanica. Sajmiste, nova detelinara, ulica nov.sajma. To je gde sam primetio.

Isto i MTS za Kragujevac ...
Bolji signal na mestima gde je pre bio prisutan 4G, a sada ga ima i na mestima gde ga pre nije bilo :)

Telenor mreza, NS. Od juce imam 4g i u stanu i video sam da su bas pustili veci br stanica. Sajmiste, nova detelinara, ulica nov.sajma. To je gde sam primetio.

Moguce, ali ja i dalje nemam signal 4G Telenor, Detelinara, kod sajma

Tacno 12 meseci kako telenor od kako je prvi put pustio 4G u NS, nije prstom mrdnuo, ako sada nesto urade bice dobro.

Poslednja izmena:
Ja sam prolazio kroz hadzi, tu ima duz cele ulice. Ne znam gde si ti tacno.

Vrh Dno