Šta je novo?

4G u Srbiji: diskusija

Mts je pojacao 4g zbog Exita ...

Sta znaci to "pojacao"? Iznajmio antene od T-Mobile koje ce posle vratiti, pustio jacu struju koju ce posle smanjiti da ne drnda uredjaj ili da je ne bi placali, nesto 4.?

Znaci MTS moze da pojaca signal, Telenor ne? 😀

На тврђави у нс одличан 4г а и други сигнали. Цео нс добро стоји са 4г и 3г што се мтс-а тиче, док је теленор ужас тешки. Друг излази на терасу да ухвати 3г а ја на свакој тачци у стану 3г и 1-2 црте 4г, он теленор а ја мтс.
2G radi. 3G ne (tj ima ga, ali protoka nema, a ždere bateriju kao nezdrav - 30% za sat vremena, prvo veče).
Sinoć je 3G sporadično radio, doduše probao u 5.

Sta znaci to "pojacao"? Iznajmio antene od T-Mobile koje ce posle vratiti, pustio jacu struju koju ce posle smanjiti da ne drnda uredjaj ili da je ne bi placali, nesto 4.?

Znaci MTS moze da pojaca signal, Telenor ne? 😀
Daj malo toga i nama :d😛

На тврђави у нс одличан 4г а и други сигнали. Цео нс добро стоји са 4г и 3г што се мтс-а тиче, док је теленор ужас тешки. Друг излази на терасу да ухвати 3г а ја на свакој тачци у стану 3г и 1-2 црте 4г, он теленор а ја мтс.
Apsolutno netacno, gomila mesta po ns ima sa ocajnim pa cak i bez 3g signala i to u centru grada, da ne pricam za periferiju. 4g nisam niti imam zelju da probam, to mi je totalno pointless.
E sad ako su nesto menjali, cackali i pojacavali za exit kako pojedinci pisu ja se izvinjavam na dezinformacijama.

Ја говорим моје искуство за сад (3 дана у нс ево четврти).

Obicna kafa, nespresso, mlaka voda vrnjci, mrzelo me da ista vise od toga spremam 😀
Ali pitanje ostaje, sta bi znacilo to "pojacali signal" tehnicki gledano?
Pa prosto laicki receno ima ga tamo gde ga nije bilo pre exita ...

Treci put - TEHNICKI sta to znaci?

A da ja tebe pitam na Srpskom sta te bre interesuje tehnicaru ?

Jesu prosirili 4g telenor u NS? Ili ga i dalje ima samo uz kej i u centru kako je bilo na mapi pokrivenosti kad sam zadnji put gledao? Vredi li menjati karticu sad?

Trenutno ga imas kod Z.stanice pun signal na Keju takodje pun signal kod Sajma tu i tamo 2-4 crtice ... Pisem za MTS

Zanima me kako tehnicki to rade. U smislu zasto to ne urade za stalno.

Da li je to za stalno ili ne ostaje da se vidi posle Exita .

Ma oni (sva tri) uvek kao "prosire" mrezu za NG, Exit i slicno... zato je pitanje sta to konkretno urade.

Pretpostavljam da je nesto sto kosta inace bi stalno odrzili "prosireno" stanje.

Trenutno ga imas kod Z.stanice pun signal na Keju takodje pun signal kod Sajma tu i tamo 2-4 crtice ... Pisem za MTS

Kod sajma je sad pun signal, čak ga ima i na naselju koliko-toliko. Od pre neki dan i ja hvatam signal u stanu na N. Detelinari tako da neki novi predajnik jeste postavljen ovde

Ja sam zgrada iza Bubija kod Sajma pa nije pun signal cak sto vise od kako je exit signal mi je oslabio sa 3 na 1-2 crtice

A ja sam prekoputa Index Maje, do pre neki dan nisam imao u stanu 4G, sad imam.
Inace, na tvrdjavi za svaki Exit postave onaj montazno demontazni repetitor na kojem su sva tri operatera kako bi koliko toliko radili telefoni.

Kod sajma je sad pun signal, čak ga ima i na naselju koliko-toliko. Od pre neki dan i ja hvatam signal u stanu na N. Detelinari tako da neki novi predajnik jeste postavljen ovde
на базној станици мтс-а у др ђорђа јоановића је пуштен 4Г пре неки дан, поздрав

Zato i jeste pun signal na uglu Braće Popovića i Rumenačke gde sam proveravao dok kod kolege @Apple nije 🙂

Tehnički signal se ne pojačava jer da može ili treba da se pojača to bi uradili onda kada su signal i pustili(nebitno da li je 2g-3g-4g) već su pustili još predajnika ondnosno povećali pokrivenost.

Na to se i odnosilo kad sam napisao pojacan signal samo sam se malo drugacije izrazio .

Bitno da smo se razumeli😉

A gde mestanu ti repetitori posle ?😀 I zasto!

Još ne znamo da li su nestali?

Ma to neki dzepni pa ih setaju tamo vamo 😛

Posle Exit-a pravac Guča!:d

Pa uvek nestaju posle tih eventa. A kad vidim ono za NG koliko povecaju "kapacitet" (u pitanju su nekoliko stotina puta, ili vise), tesko da povecaju repetitorima, nemaju toliko mogucnosti.

Meni je drago da u mom komsiluku raste pokrivenost mtsa sa 4g, ali sta bi od telenora? 🙂

Nazad
Vrh Dno