Šta je novo?

4G u Srbiji: diskusija

Pa dobro, mts je nasa zlatna koka, majka i otac, nas dobrocinitelj koga ne interesuje profit, vec samo da građanima Srbije bude lepo :) :S: Mozda se zato ljudi zbune kad vide takve stavri kod njih.
Nisu oni kao ovi drugi prljavi kapitalisti :)

Poslednja izmena:
Sve je sada lepo i bajno pred prodaju, eto i nova radna mesta ma cveta sve... Da imaju manju bazu korisnika itekako bi ta Majka Pcelica Maja drala korisnike...

Verujem da ce pre ili kasnije ograniciti protok srazmerno ceni paketa. To sto mts ne daje 4g za nize pakete nije nista cudno. Telenor i vip su dali svima, ali kad ti spuste brzinu 4g na onu koju postizes sa 3g, koja je onda svrha imanja uSIM kartice?
Pogledaj napolju kako posluju, daju maksimalnu brzinu ali se to dodatno placa. Kad potrosis taj net onda se spustas na brzinu 3g-a.

Pa već su ograničili :)

Internet saobraćaj uključen u mesečnu naknadu dostupan vam je po maksimalnoj brzini protoka u mt:s mreži (do 105/35 Mb/s za Miks XL, Miks XXL, Super i Super Plus tarifu, odnosno do 42/5.7 Mb/s za ostale tarife). Kada iskoristite MB iz naknade imate mogućnost da do kraja meseca besplatno koristite Internet, sa smanjenom brzinom protoka do 64/32 Kb/s.

Verujem da ce pre ili kasnije ograniciti protok srazmerno ceni paketa. To sto mts ne daje 4g za nize pakete nije nista cudno. Telenor i vip su dali svima, ali kad ti spuste brzinu 4g na onu koju postizes sa 3g, koja je onda svrha imanja uSIM kartice?
Pogledaj napolju kako posluju, daju maksimalnu brzinu ali se to dodatno placa. Kad potrosis taj net onda se spustas na brzinu 3g-a.

Bilo bi dobro da samo supste na 3G brzinu,ali spustiće je na 64/32 kb. Jad i beda našeg interneta.

Pa već su ograničili :)

Internet saobraćaj uključen u mesečnu naknadu dostupan vam je po maksimalnoj brzini protoka u mt:s mreži (do 105/35 Mb/s za Miks XL, Miks XXL, Super i Super Plus tarifu, odnosno do 42/5.7 Mb/s za ostale tarife). Kada iskoristite MB iz naknade imate mogućnost da do kraja meseca besplatno koristite Internet, sa smanjenom brzinom protoka do 64/32 Kb/s.

Nisu nista ogranicili. To su maksimalne 4G i 3G brzine.

Bilo bi dobro da samo supste na 3G brzinu,ali spustiće je na 64/32 kb. Jad i beda našeg interneta.

Tuga bar da daju edge protok ovo je beda, jedva tapatalk ucita sa tekstom a za slike je mucenje...
Namerno tako setovali da bi puko i uzeo neki internet dodatak...

Мали тест 4г из камиона у покрету, у Шапцу. Ухватио је 4г без икаквих проблема. Нисам стигао да урадим спид тест ал сам закључио по фејсу и јутјубу да је екстра брз. Бокс пакет је у питању. Ја сам задовољан, остаје ми да га чекам у Ваљеву. uploadfromtaptalk1433185893289.jpg

uzeo sam u mts 4g karticu ali lumia830 nije htela sinoc u ns (centar) da mi se nakaci na 4g... izgleda da cu ponovo morati do poslovnice kad stignem.. ((mega)box paket)

Centar NS-a je problematican sto mi je sumanuto imajuci u vidu da je periferija pokrivena. Naselje, detelinara, telep, limani, bulevar (kod Z stanice je repetirot pa ubija brzina)...a u centru corak.

Tuga bar da daju edge protok ovo je beda, jedva tapatalk ucita sa tekstom a za slike je mucenje...
Namerno tako setovali da bi puko i uzeo neki internet dodatak...

Znaš kada ću da im uzmem dodatak? Nikad!;)

Кажем ти, ја сам у камиону био у покрету, без проблема се у Шапцу накачио и цепао.
Јел нормално скида у бокс пакету МБ кад си на 4г?

Poslednja izmena:
@dejan87...
Ajde molim te uradi screen shot ili stavi svoja podešavanja na wp za mts 4G... Ja sam ukucao prema primerima koje sam ovde dobio, i jedva sam osposobio 4G...
Mogu i drugi korisnici wp 4G mts.
Inače... Ništa brže od 3G, bar ovde na Slaviji... ;)

Zivim na Slaviji i mogu ti reci da je preopterecena mreza tu. Imao sam do 90 na nekim mestima, a oko 25 imam ovde.

@dejan87...

Ajde molim te uradi screen shot ili stavi svoja podešavanja na wp za mts 4G... Ja sam ukucao prema primerima koje sam ovde dobio, i jedva sam osposobio 4G...

Mogu i drugi korisnici wp 4G mts.

Inače... Ništa brže od 3G, bar ovde na Slaviji... ;)

Resavska Telenor 3G i 4G

Sorry nisam njihov korisnik vec skoro 2god :) nije mi jasno sto postoji ta zaebancija sa tim apn-om kod mts-a jos uvek...na Telenoru sve sljaka po defaultu..

29a9d548b27e12953cad66afe3f3b18b.png
bef27e0e4817ae048e609a07a7181e59.png

Max na L 1020 na Cvetnog trgu i kod Skupstine Srbije za 4G je bilo oko 49/15 a sada je ovako..

Poslednja izmena:
Mts je uvek bio posebna priča, rekao sam za to microsoftu, ajde da vidim hoće li biti u sledećim podešavanjima pristupna tačka...

Jel' ima jos neko problem sa VIPom da mu 4G ponekad radi kao 2G? (Speedtest izmeri nesto tipa 0.1/0.1Mbps)
Ili je do dual SIM telefona :( Dve kartice sam probao, na obe isti slucaj, nevezano od lokacije - ponekad hoce odlicno, uglavnom, ali nekad ovako trokiraju. Probao sam u VIP poslovnici, cova pored mene ima normalnu brzinu, meni trokira. (nema veze sa brzim MB, imam ih na pretek na obe kartice, a i nakon trokiranja, ume da proradi kad promeni baznu stanicu)

Centar NS-a je problematican sto mi je sumanuto imajuci u vidu da je periferija pokrivena. Naselje, detelinara, telep, limani, bulevar (kod Z stanice je repetirot pa ubija brzina)...a u centru corak.
hmmm... hvala za info, provericu na periferiji kad budem u gradu. za mts moram nesto menjati u podesavanjima? L830 je u pitanju.

Za podesavanja ne znam, ja sam na iPhone 6, nisam nista pipao. Jedino sto znam da naziv apn-a mora biti gprswap.

Ti prvi tvrdis da je limitiran, ne on? Ko prvi tvrdi nesto, on treba da pokaze ;)
Mada i da nije, LTE Cat3 isto moze /50Mbps, tako da - u pravi si verovatno:)

Kazem verovatno, jer vise verujem da je MTS pogresno napisao a ne limitirao iz nekog razloga na /35 :)

Ljudi download kod LTE kategorije 3 ide manje od 100 mb/s , a kod mene lično ide download 103/105 mb/s - baš zato što je mts to limitirao ;)
A i napisano je na sajtu mts-a ...
Telenor je limitirao na 50 mb/s npr ...
VIP mislim da nije uopšte limitirao brzine.

Poslednja izmena:
Pisalo je da su kategorije 4 i da su maksimalne brzine 150/50 ...
Osim toga vidi temu s rezultatima merenja - ima mnogo ljudi pored mene sa rezultatom preko 100 ;)

Moguce da MTS ima i Ericsson 5G opremu samo cekaju povoljan trenutak pred licitaciju... Eto 200 milki vise.

Od cega? I dinarskih ili evro milki?:)

Milki (miliona) a eu se podrazumeva :p

Danas nisam imao lte kod klinickog centra ? Mts 4g kartica nexus 5

Nazad
Vrh Dno