Šta je novo?

4G u Srbiji: diskusija

Zašto oni jedini ne daju usim? Msm nije bitno bitno je da je 4g kartica.
Kako to oni urade? Kod njih nešto ili na telefonu?
Ako nije aktivirano meni će uhvatiti 4g al net neće raditi?

Poslednja izmena:
Zasto ne daju usim pitao sam, rekli su samo da je to 4g i da ne znaju nista vise. Urade kod njih, ne na fonu. Bice ti kao i do sada, videce kad skenira, ali ne moze da se nakaci. Ne znam koji fon je u pitanju, ali pobrini se da su lte podesavanja ukljucena u izboru mreza. Tamo gde biras 2g i 3g.

Da li je neko u toku sa Telenorovim Lte u Nišu? Dva meseca je radilo odlično, Lte za prenos podataka a prilikom razgovora prelazilo je na H+Sada mi se dešava da prilikom izlaska sa Lte područja, gubim signal na sekund i prelazim na E..

Kad li će mts da pusti svim korisnicima 4g ? Koliko ja znam ni telenor i vip, to ne rade, već daju i poklon megabajte.

Nece, garantujem ti da paketi ispod 15e nece dobiti stvarni LTE. Jos ce i smanjiti LTE protok kada se prodaju.
Pod stvarni LTE mislim na LTE koji nije ogranicen na 4/8/16 Mbps, kao sto je slucaj kod T-Mobile-a u dosta zemalja, gde paketi ispod 20/30e (zavisi od drzave) imaju LTE, ali ogranicen na 4-16Mbps samo (efektivno 3G). A veci paketi su pongde imali LTE po >=50Mbps, medjuim, deo allotmenta (MB iz pretplate) je bio po toj punoj, a deo po smanjenoj LTE brzini :)

Telenor limitira i dalje LTE na 50Mbps svima.

A koji je razlog da ne daju ? a ovi još daju poklon

Misle o svojim korisnicima, da se ne navikavaju da potrose internet previse brzo :):):)

[youtube]CgxAea6Pkx8[/youtube]

[youtube]y9FZUIQxw8E[/youtube]

4g i telesmor by benchmark :)

Ti lidera u regionu nazivas Telesmor, sram te bilo. :D

Super test, samo je bzvz što je limitirana brzina kod telenora...

Iznenadila me je razlika kod telefona - Samsung na nekim mestima duplo veći download imao od jabuke :)

Juče sam uzeo 4G karticu, stavio u telefon, omogućen mi je 4G kod mts-a, ali kad stavim na 4G ništa, prikaže da nema mrežu...
Bio sam kod njih i oni gledaju kao tele u šarena vrata...
Isto se dešava na svim modelima, Lumie 1020, 925, 920, 930... (svi podrćavaju 4G)
Sve su na zadnjem update-u, zadnji update podešavanje...
:d
3G i 2G radi normalno...
Bio na svim lokacijama gde je navodno ima... :d

a39a33ec0fc949928dc3fb1d0de9c103.jpg
fa50bd3c389dec29ab9939096990a7e9.jpg

Password je 064 normalno :)

Poslednja izmena:
To mi je sve poznato. Samo ovak neće da prikaže mrežu... Prikaže u ćošku da nema signal, odnosno sve crte, tamnije, za znakom kao zabranjeno parkiranje..

Ta podešavanja, LTE izabran pod opcijama, 4G kartica, uređaj koji to podržava i mora da radi...

U suprotnom spremi živce za reklamacije i objašnjenja :)

Zasto ne daju usim pitao sam, rekli su samo da je to 4g i da ne znaju nista vise. Urade kod njih, ne na fonu. Bice ti kao i do sada, videce kad skenira, ali ne moze da se nakaci. Ne znam koji fon je u pitanju, ali pobrini se da su lte podesavanja ukljucena u izboru mreza. Tamo gde biras 2g i 3g.
M8. Znam gde se pali 4g. Ništa, oste mi samo sad u nedelju kad budem išao u ns da probam.
Može umesto gprswap da bude gprsinternet?

Poslednja izmena:
Moj Danilo, muka...
Ma ne znači mi 4G, hteo samo da vidim, kad već imam "sve" uslove za to... Bio sam kod njih, neće da zamene karticu, a neće ni da probaju na nekom android telefonu, u svakom slučaju, sad tražim zamenu za novu 3G karticu, koja mora biti besplata... No treba proći 24h, pa tek onda da mi izdaju, radi njihovog software-a...
Bilo kako bilo... Koliko sam imao prilike videti, a napisao sam u prvom postu...
U WP telefon gledaju kao tele u šarena vrata..., pa sam im korak po korak pokazivao sve, parametre, dokaz o tome da gore navedeni podržavaju 4G, da je zadnji soft. u telefonu, da je zadnji update mrežnih podešavanja... i tako u krug... Kad mi se zavrtelo... Pitah prosto pitanje... Gde ovde ima najbliže 4G priem...
Na Trgu Nikole Pašića.... Odem tamo, probam i ručno traženje mreže odaberem mts (4G, 3G, 2G) i opet isto... Vratim se i pokažem im... I opet kreće pogled... Teleći...

Ovde ima slika kako izgleda, kombinacija loš signal i nije povezan na mrežu... Zajdeno... :d
http://www.windowsphone.com/en-us/h...-messaging/what-do-the-icons-on-my-phone-mean

Odoh opet do mts-a.

Ljudi,da li da uzimam 4g karticu za telenor ?
Da li je dobar signal u Beogradu ?
i jos mi nesto nije jasno...ako nema 4g,zar on ne predje automatski na 3g ?

Spirit ljudi baš izbacili test Telenor 4G, a ti to pitaš :)

@rotkod
Nema to veze do telefona - isto je tako meni bilo sa androidom...
Mesec dana objašnjavanja da im ne radi upload i posle snimljenog klipa problem rešen :)

Jednostavno gledaju tako jer je 80% ljudi tamo preko veze, npr ovde gde sam se ja išao niko nema 4G telefon i ne koristi to!

Državni posao ukratko ;)

Moj Danilo, muka...
Ma ne znači mi 4G, hteo samo da vidim, kad već imam "sve" uslove za to... Bio sam kod njih, neće da zamene karticu, a neće ni da probaju na nekom android telefonu, u svakom slučaju, sad tražim zamenu za novu 3G karticu, koja mora biti besplata... No treba proći 24h, pa tek onda da mi izdaju, radi njihovog software-a...
Bilo kako bilo... Koliko sam imao prilike videti, a napisao sam u prvom postu...
U WP telefon gledaju kao tele u šarena vrata..., pa sam im korak po korak pokazivao sve, parametre, dokaz o tome da gore navedeni podržavaju 4G, da je zadnji soft. u telefonu, da je zadnji update mrežnih podešavanja... i tako u krug... Kad mi se zavrtelo... Pitah prosto pitanje... Gde ovde ima najbliže 4G priem...
Na Trgu Nikole Pašića.... Odem tamo, probam i ručno traženje mreže odaberem mts (4G, 3G, 2G) i opet isto... Vratim se i pokažem im... I opet kreće pogled... Teleći...

Ovde ima slika kako izgleda, kombinacija loš signal i nije povezan na mrežu... Zajdeno... :d
http://www.windowsphone.com/en-us/h...-messaging/what-do-the-icons-on-my-phone-mean

Odoh opet do mts-a.
Pogledaj na moj telekom portalu da li uopšte piše da ti je aktiviran 4G.
Ima članova kojima su zamenjene kartice ali im nije aktivirana usluga u sistemu.

Bio u mts-u, bio aktivan i sve... sad sam uzeo novu 3G i... Ma baš me briga... :d

Dobar video benchmarka u vezi 4G (telenor) .
Ja sam na Cvetnom trgu, Resavskoj ulici i kod Skupstine vise puta na 1020 dobio 50/15mb rezultate.. Slazem se variraju rezultati.

Sramota za IP na testu :D

Poslednja izmena:
Ja sam kod Doma Omladine juče imao oznaku LTE gore i izmerio čitavih 20tak Mb/s....katastrašno

Telenor 4g prezauzet i sa ogranicenjem na 50mbps;)

Kada je krenuo 4G kod nas, ja prošetam do MTSove poslovnice na Spensu u Novom Sadu, da probam da zamenim karticu za moj Nexus 5. "Trenutno nemamo na stanju, javite se za par nedelja, videćemo..." i žvaka na taj fazon. Pre par dana odem opet i prodaju mi priču kako karticu mogu da menjaju samo oni koji su korisnici paketa od 2000 dinara pa naviše (Mix L, valjda). MTSov korisnik sam bez prekida od 2000. godine, a prednost u odnosu na mene će imati neko ko danas potpiše ugovor za nešto veće pare (moj paket je Mix M). Toliko o poslovnoj politici u Srbiji i 15 godina vernosti...

Verujem da ce pre ili kasnije ograniciti protok srazmerno ceni paketa. To sto mts ne daje 4g za nize pakete nije nista cudno. Telenor i vip su dali svima, ali kad ti spuste brzinu 4g na onu koju postizes sa 3g, koja je onda svrha imanja uSIM kartice?
Pogledaj napolju kako posluju, daju maksimalnu brzinu ali se to dodatno placa. Kad potrosis taj net onda se spustas na brzinu 3g-a.

Ovo uopste ne cudi za MTS, cak sam, kao laicki analiticar, pretpostavio da ce tako biti (i napisao).
Vise cudi sto ljudi stalno kude MTS, a prihvataju sto Telenor dize cene svake godine pa najmanji paket sada je duplo skuplji nego kada je Telenor kupljen :)
Ali nema veze... razlika je u mrezi! Imate prednost sto morate da kukate da bi dobili popust kao stari korisnik kod Telenora, dok sram bilo MTS daje svima 50% popust javno...
Kada je krenuo 4G kod nas, ja prošetam do MTSove poslovnice na Spensu u Novom Sadu, da probam da zamenim karticu za moj Nexus 5. "Trenutno nemamo na stanju, javite se za par nedelja, videćemo..." i žvaka na taj fazon. Pre par dana odem opet i prodaju mi priču kako karticu mogu da menjaju samo oni koji su korisnici paketa od 2000 dinara pa naviše (Mix L, valjda). MTSov korisnik sam bez prekida od 2000. godine, a prednost u odnosu na mene će imati neko ko danas potpiše ugovor za nešto veće pare (moj paket je Mix M). Toliko o poslovnoj politici u Srbiji i 15 godina vernosti...

Nazad
Vrh Dno