Šta je novo?

4G u Srbiji: diskusija

Hvala svima. Zalio se juce danas proradilo bez da sam ja ista cackao

Isao danas u telenor da mi fleshnu karticu, odmah su i radi 2g na e72. Otisao u mts, ne znaju o cemu pricam, a sa obe kartice mi 2g nije radio na e72. Na g2 sljaka odlicno.

Isao danas u telenor da mi fleshnu karticu, odmah su i radi 2g na e72. Otisao u mts, ne znaju o cemu pricam, a sa obe kartice mi 2g nije radio na e72. Na g2 sljaka odlicno.
Vezano za tvoj problem.... Slično... Uzeo pre dva dana LTE karticu i odmah razočarenje... Imam NOTE 4 koji je sa starom karticom besprekorno radio(signal bio ok i mreže 2g i 3g menjao u zavisnosti od repetitora). Zamenio karticu i telefon sad bez problema nalazi 2g,3g i 4g, međutim često je van dometa. Drži 4g mrežu sa 1 crtom i ako je 3g mreža dostupna na maksimumu. Tako ispada iz mreže i ne može po 1h da se vrati na mrežu. Na setovanju telefona sam posle isključio LTE mrežu, međutim telefon i dalje ispada iz mreže. Danas idem u korisnički servis da probam sa flesovanjem kartice... Ako ništa ne uspe vraćam se na 3g karticu. Ako neko ima rešenje.....??? Javljam kad flesujem karticu

Pozdrav,

Imam HTC One X+ vec dve godine i gledajuci specifikacije reklo bih se da on ima mogucnost za 4G mrezu. U pitanju je mts.

GSM / HSPA / LTE
2G bands GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
3G bands HSDPA 850 / 900 / 1900 / 2100
HSDPA 850 / 1900 / 2100 - for AT&T
4G bands LTE band 4(1700/2100), 17(700) - AT&T
Speed HSPA 21.1/5.76 Mbps - Global version
HSPA 42.2/5.76 Mbps, LTE Cat3 100/50 Mbps - AT&T version

Informacije na sajtu dakle verovatno ovaj telefon u Srbiji ne podrzava 4G. Ja nisam isao u mts da menjam staru 3G karticu za novu. Interesuje me vase misljenje u vezi HTC One X+

Poslednja izmena:
Pa ne radi na LTE frekvencijama koje se koriste u Evropi.

Ja imam taj problem na mtsu sa xiaomi redmi note i sa 3g i 4g karticom. Gubi mrezu, a 2g ne radi nikako... Frustrira zesce.

Koja APN podešavanja je potrebno koristiti za Telenor LTE?

Onaj koji ti je setovan po defaultu.

Jesam, ni na V5 nisam imao problem

Izem li ga, ne znam sta je. Kada sam zamenio karticu na 4g par dana je bilo ok, pa opet zeza. Nijesam pametan. Dao sam tel i na servis i tip mi je rekao da je sve ok.

Ima li mts 4G u Zarkovu, kod super Vera? Ili drugi provajder?

Mts nema koliko sam video

Mts ima update carrier settings za iPhone sada umesto LTE stoji 4G, u čemu je razlika??

Nema razlike. LTE = 4G.

Na Note u ikonici gore stoji 4G, a u podešavanjima LTE.

Iz mts-a su promenili i u settingsu stoji sada 4G a pre je bilo LTE. Ne kapiram što su menjali ako je jedno te isto?

Zato sto je šija isto sto i vrat a neki to ne znaju ;)

Da li je neko isprobavao 4G u dual SIM telefonu?

+1.

VIP nema uopste 4G u Nisu?? Ja pustio 2/3/4G sve vreme, mislio negde ce uhvatiti usput, ali vidim da i mapa nema - samo mi trosio bateriju dzaba :) 3G-only back you go!

Ima li neko problema sa mts 4g u NS danas, eventualno ovih dana? Telefon mi ga uopste ne pronazali nigde a do sad je normalno radio..

Nikakvih problema ni danas ni ovih dana .
6619869f791dd144a133314fbe3be936.jpg

Trenutno sam na Salajci.

U centru i na bulevaru nesto nije hteo ali evo i meni sad uhvati na Salajci na autobuskoj. [emoji3]

Dobio sam i ja kao box korisnik 4g karticu. Sve radi normalno (nisam probao još 4g jer nema u Valjevu). E sad za vikend treba da idem u Ns, hteo bih tamo da probam 4g, jel treba da menjam nešto u apn parametrima ili rade normalno ovi za 3g?
Jel se meni čini ili ova kartica mnogo brže nalazi mrežu?
Koje još mogućnosti ima ova kartica u odnosu na običnu sim?

Poslednja izmena:
Veći kapacitet imenika, to je sve...za slučaj da imaš način da kontakte upisuješ na karticu :mrgreen:

Imam, al piše da je kapacitet i dalje 250. Msm nije mi ni bitno pošto imam slike za skoro sve kontakte to mi ne igra ulogu imam druge načine. A za apn podešavanja?

Imam, al piše da je kapacitet i dalje 250. Msm nije mi ni bitno pošto imam slike za skoro sve kontakte to mi ne igra ulogu imam druge načine. A za apn podešavanja?
Mts 4g kartica nije usim pa da ima vise kontakata kao telenor npr. Posedujem obe pa znam sta su mi rekli (a i potvrdilo se u stvarnost). Apn podesavanja ce ti raditi, pod uslovom da su ti omogucili 4g uslugu (to sto si uzeo 4g karticu ne znaci 100% da ce ti raditi). Ako se to slucajno desi, samo usji u bilo koju poslovnicu i insistiraj da ti rucno omoguce 4g (istog trena pocinje da radi kad to urade).

Nazad
Vrh Dno