Šta je novo?

4G u Srbiji: diskusija

Juce uzeo S6. Problem sa 4G mrezom. U stanu, s drugim mobilnim i drugim brojem 50Mbit/s. Sa S6, novom SIM karticom, novim ugovorom (podrzana max brzina) ne mogu da se povezem na 4G nigde u gradu. Probao sa 5 novih SIM kartica i ne radi. Primecuje se i cesto pucanje net-a. Pitanje je, da li su samo prvim 4G korisnicima, koji su odmah zamenili kartice, omogucili 4G ili imam problem sa paketom. Zanimljivo, sa SIM karticom s drugog broja (isti paket), S6 se konektuje odmah na 4G, ali nisam mogao duze da testiram. Da li jos neko ima ovakva iskustva? Mozda je potreban nekakav update ili je losa serija USIM kartica. Uglavnom napravljena je reklamacija, pa cemo videti. Da, u pitanju je Telenor. Pozdrav svima.

Čudno je da su problemi takve vrste samo kod Telenora.Ja imam problem da sa uSIM karticom ne mogu da koristim 2G mrežu(Note3neo),kontaktirao sam ih i rekli mi da budem strpljiv i da će rešiti problem.Naravno tražio sam raskid ugovora iako sam kod njih godinama,videćemo šta će se desiti mada mi i nije zapelo da koristim 4G,ali kad već plaćam hoću da sve radi.
I da,4G+Samsung(određeni modeli)+Telenor=ne funcioniše kako treba,zbog čega videćemo ako majstori reše problem.

Samsung Note 4 kupljen kod Telenora ne vidi 4G mrežu, čak ga nema ni medju podržanim modelima na Telenor sajtu. Da nije tako jeftin, možda bi se korisnici i bunili zbog toga :D

Razlika je u mrezi :D

Ovo je bilo brzo. Izgleda da je problem resen. Za sada sve izgleda OK. Ali nemam nikakvu povratnu informaciju u vezi sa tim sta su uradili. Ako nesto saznam, postovacu ovde. Poz.

Odgovor od telenora
U pitanju je Samsung S5 kodiran na njihovu mrezu
I posle apdejta nisam uspeo da uhvatim lte iako ga ima u opcijama iako je kartica promenjena
Ocigledno da su oni najgori po pitanju 4G signala

Čudno je da su problemi takve vrste samo kod Telenora.Ja imam problem da sa uSIM karticom ne mogu da koristim 2G mrežu(Note3neo),kontaktirao sam ih i rekli mi da budem strpljiv i da će rešiti problem.Naravno tražio sam raskid ugovora iako sam kod njih godinama,videćemo šta će se desiti mada mi i nije zapelo da koristim 4G,ali kad već plaćam hoću da sve radi.
I da,4G+Samsung(određeni modeli)+Telenor=ne funcioniše kako treba,zbog čega videćemo ako majstori reše problem.
Ja imam Telenor i Mts i na e72 mi ne radi 2g mreza sa 4g karticama. U g2 mi rade obe kartice i na 2g i na 3g i 4g.

Ja gubim signal na telenoru odmah kad stavim na LTE. iPhone 6.

07f17b2d62ad0ebde4f46d0ffef3ff33.jpg

MTS na Novom Beogradu pre neki dan.

Upravo sam dobio poziv od Telenora u vezi problema sa 2G mrežom kada je u telefonu uSIM kartica.Kažu problem je u "tehničkom ograničenju"(šta god to značilo) i da se javim u poslovnicu gde će mi flešovati telefon(hajverovatnije nešto od samsunga) i zameniti SIM uSIM karticom.Tako da ako neko ima sličnih problema možda i bude rešenja,javljam šta sam uradio .

Kako misliš zameniti SIM sa uSIM, zar već nemaš uSIM u fonu?

Vratio uSIM za običnu SIM kada sam video da ne radi 2G mreža jer mi kod kuće a i na poslu prilično loš 3G signal pa sam često nedostupan. A i kada mi ne treba net imam običaj da prebacim na only2G zbog baterije.

pisali su ovi iz telenora na fb stranici da su nasli resenje. treba samo navratiti do poslovnice da srede karticu..

Ma ja je juče posetio, flešovao karticu i opet ništa. Imam note 4, hvatam 2g/3g ali ne i 4g, a živim u zoni pokrivenosti. Ima li neko ko je resio ovaj problem?

Meni na Lumii 1520 lepo radi (gde ima 4G)...sve, najnormalnije.

Ma ja je juče posetio, flešovao karticu i opet ništa. Imam note 4, hvatam 2g/3g ali ne i 4g, a živim u zoni pokrivenosti. Ima li neko ko je resio ovaj problem?
Žestok problem ima Telenor sa Samsung telefonima i uSIM karticama.

Čisto iz interesovanja, koji je čip u tim Samsung telefonima. Pretpostavljam exynosi.

U Note3Neo Exynos 5260.

Jesu samo nasi, samo strani ili i nasi i strani primerci u pitanju?

Moj je iz Mađarske,za ostale ne znam.

evo danas probam 4g na novom bg

51 mb download
11 mb upload

meni bas dobro radi,imam vip mega paket i asus zenfone 2 telefon

Ja ne hvatam 4g ,ni sa S5 ni sa sony z ultra,telenor u pitanju

Nazad
Vrh Dno