Šta je novo?

4G u Srbiji: diskusija

Kako da znam da li sam dobio pravu 4G sim karticu?nano sim ...I kako da u telefonu mozda proverim?

Теленор радња на Брду има картице.. Заменио... Чукарица нема 4Г..

vi koji ste zamenili sim kartice za ove nove, koliko imate mesta u imeniku na sim kartici?

Valjda je prava :) Mada i meni je rekla "joj, valjda sam ti dala ovu koju treba" :D

Nisu danas su pocele ni ja nisam siguran da li mi je dala 4G....Kako da se proveri ?

Pa napisao vam je pajica123, ako na sim stane znatno vise od 250 kontakata ...a ja dodajem, verovatno na kartici postoji bar neka sim app ...koju biste videli na spisku zajedno sa ostalim app

Retardiran sam, gde da vidim koliki je kapacitet imenika? U ovoj People aplikaciji ne nalazim. P.S. Sim Toolkit kaže ovo:

uploadfromtaptalk1427309375877.png uploadfromtaptalk1427309389164.png

Na prethodnoj kartici tu je bio Platimo servis kao i svi ostali Telenor SMS servisi...

Poslednja izmena:
Pa Darko sta ti tesko da iskopiras ceo svoj imenik na sim i tako ustanovis?
A ti si na winphone pa mozes da odes u settings i vidis da li imas sim applications

Kakav WP, već 6 meseci na Androidu. Nisam znao da će tako da prikaže, ček da iskopiram imenik...

Nisu mi skinuli 240din za zamenu kartice tako da se nadam da je LTE posto je za nju besplatna zamena...

Jos si i SS okacio a ja svejedno pisem :d ...ostalo mi to od nekog ranijeg razgovora valjda

Bez uspeha :) Probao i u People kao i sa par aplikacija za manipulaciju sim kontaktima. Prebaci sve on na sim(>250 svakako) ali nigde ne uspevam da vidim bilo sta tipa popunjeno je toliko od toliko mesta.

Da li je istina da je koriscenje 4g ,na tekucim postpejd ugovorima ,dzabe do kraja god ?
Dzabe u smislu da ne treba da se placa neka dodatna naknada da ti odvrnu 4g :)

Ne placa se niti ce da se placa. Sve ostaje isto samo je protok brzi...

I dalje sam sad u nedoumici da li mi je kartica LTE...Zvacu telenor da ih pitam.....

Ja nigde nisam uhvatio 4G na Telenoru sa iP6, cak ni u Airport City-u gde im je centrala :) Nakon zamene kartice na sekund je bilo ispisano LTE i vratilo se na 3G... Sačekaćemo definitivno još koji dan/mesec

4g nije novi pristup netu na mobilnom nego novi standard koji podrzava bolji prijem signala i vece brxine.

Mene više zanima potrošnja baterije :)
Većina ljudi ima postpaid pakete sa par stotina megabajta tako da mi ta brzina ne znači previše - više me zanima prijem i potrošnja baterije ...

Potrošnja zavisi od pokrivenosti, prijem za sada nece biti bolji dok ne zakupe nize frekvencije. A to nece jos biti dok jos ima analognih tv kanala.

Barem u urbanim sredinama. Za ruralne,nista bez 800MHz.

Pa malo bolji.

Sta se desava sa voice saobracajam? Da li ce to opsluzivati LTE ili ce automatski prebacivati na 2G/3G?

Trebalo bi da radi i voice preko lte

Za sve koji su menjali u Telenoru sim za lte, nove su samo od danas, a znaćete da je 4g kartica ako ste dobili onu kombo karticu, 3u1.

Nazad
Vrh Dno