Šta je novo?

4G antene

suncica2222

Cenjen
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poena
180
Ima li neko iskustva sa ovim eksternim antenama da opise koliko je dobio na brzini i sa koje udaljenosti od bazne stanice je uspeo da dobije upotrebljiv signal?

Takodje me interesuje 4G radi na vise bandova 800-1800-2300MHz da li treba paziti na kompatibilnost antene? Vidim da antene dolaze sa 2 kabla sto verovatno ima veze sa prethodnim.

Nisu nesto mnogo skupe pa me zanima koliko zaista prave razliku. Evo nekih modela. Citao sam pre da ima i nekih dobrih Iskrinih tipa loga.

Evo je Iskrina:

Ta 4G antena je dobra, ta sa dva kabla. Jer LTE ruteri imaju ulaz za dve antene. Malo mi je sumnjivo, jer obično kažu da te de antene treba biti udaljene oko pola metra, a ovde vidimo da su u istom kućištu. Pre svega moraš da imaš signal i onda ti antena pojača signal za par do deset decibela... tako sam ja čuo. Što se tiče Loge, ne bih komentarisao.

Ja sam prvo mislio da je kod mene signal u pitanju, ali nije. Jednostavno su mi bili limitirali protok.

Pa i u telefonu imas vise antena pa nisu udaljene pola metra :D

Gde kod nas imaju da se kupe ove Iskra antene?

Udaljenost/razmak između uparenih antena se određuje po talasnoj dužini. Puna, 1/2, 1/4 itd. a talasna dužina zavisi od frekvencije.

Nazad
Vrh Dno