Šta je novo?

4890 vs 2x4850?

Achilles82

Slavan
Učlanjen(a)
01.10.2005
Poena
350
Uskoro cu da kupim novu graficku, i stvarno sam u dilemi. Sada je izasao 4890, deluje kao dosta dobra karta, jos ima i mesta za dobar overklok, medjutim za taj novac mogu da uzmem dve 4850tice, i sad nisam bas pametan.

Iskreno ni ovako uopste za 4890 nisam siguran, jer vidim da je od prilike 10% bolja od 4870tice, a skuplja za 6 - 7 hiljada dinara.

Sta mislite? I jel treba da izbegavam neke proizvodjache?

Kolko sam video u julu bi trebao da se pojavi hd 5870,najbolje da to sacekas taj 8800gts je trenutno daleko od potrebe da ga menjas.

Realno, ta 8800GTS moze jos uvek da ti sasvim fino posluzi, mnogo je pametnije da cuvas pare za 5870 (ili 5850) nego da sada uzimas nesto od 4xxx serije, eto, to je moje misljenje.

Ja sam nesto citao da ce ta 5000 serija da bude skuplja malo. Mozda ste u pravu, nemam pojma... nekako cene su pale sad, 4870 ima da se uzme za 16 000 (cak i jeftinije), 4890 je upravo izasla.... 4850tica kosta 11 000... mislim stvarno je dzabe.

Mozda ste i u pravu, samo treba cekati jul...

Ja sam nesto citao da ce ta 5000 serija da bude skuplja malo. Mozda ste u pravu, nemam pojma... nekako cene su pale sad, 4870 ima da se uzme za 16 000 (cak i jeftinije), 4890 je upravo izasla.... 4850tica kosta 11 000... mislim stvarno je dzabe.

Mozda ste i u pravu, samo treba cekati jul...

Mada moguce da ce da bude malo skuplja,jer 100% ce da bude brza kao 4870x2 a mozda i brza od gtx295,a posto ce izgleda da se pojavi pre gt300 pitanje gde ce ati cenovno da je smesti u skladu sa prethodnom generacijom,ili ce sacekati nvidiu pa kad prva ocepi neke nebulozne cene onda na scenu stupa 5870 20% sporiji a duplo jeftiniji.Ja mislim da ce joj cena biti od 250 do 300 eura.Najbolje ti ciiljaj na 5850.

Naravno da ce te nove jake karte biti skuplje, poenta je da je glupo u ovom trenutku menjati jednu sasvim solidnu kartu kao sto je 8800GTS jer je jos uvek dovoljna za normalno igranje, a kada se nova generacija pojavi i cene stabilizuju, onda je najbolje preci na neku DX11 kartu jace srednje klase, znaci taj segment od oko 150e. Sada je los trenutak za kupovinu skupljih karti, ajde da ima neku slabu, pa da menja, ovako zaista nema potrebe da trosi pare, ali kako on zeli...

Mada moguce da ce da bude malo skuplja,jer 100% ce da bude brza kao 4870x2 a mozda i brza od gtx295

5870 brza od 4870x2? U to iskreno sumnjam.

Naravno da ce te nove jake karte biti skuplje, poenta je da je glupo u ovom trenutku menjati jednu sasvim solidnu kartu kao sto je 8800GTS jer je jos uvek dovoljna za normalno igranje, a kada se nova generacija pojavi i cene stabilizuju, onda je najbolje preci na neku DX11 kartu jace srednje klase, znaci taj segment od oko 150e. Sada je los trenutak za kupovinu skupljih karti, ajde da ima neku slabu, pa da menja, ovako zaista nema potrebe da trosi pare, ali kako on zeli...

U pravu si uglavnom, fora je kazem ti sto su pale cene. Znaci 4870 sada ima da se uzme za 170 evra, sto je stvarno jeftino. Sto se tice directx11, nekako mi se ne prelazi na vistu, ali verovatno cu morati jednom i to da uradim (ili win7).

Ubedili ste me, cekam 5000 seriju. Verovatno ce i nvidia tad nesto izbaciti iako planira krajem godine da izbaci 300 seriju, jer kada god je do sad ati izbacio nesto novo, nvidia je morala da odgovori neplaniranim potezima (gtx 260 core 216) i obrnuto (ati 4890).

Koliko sam ja upucen vista nema dx11😀

pa nema, ali ce imati. Ni xp nije imao directx 9c pre 5 godina, sad ga ima. To sve moze da se doda novim servis packom, i tako ce verovatno biti. Sumnjam da ce da urade kao sa xp-om, da stave 11ticu na win7 samo da bi je korisnici kupili, jer vista je ipak relativno nov operativni sistem.

Nazad
Vrh Dno