Šta je novo?

4870x2 i dal da menjam napajanje

Dimco

Slavan
Učlanjen(a)
22.12.2007
Poena
360
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 5600X / Thermalright Silver Arrow 130, Noctua NF-A12x25 PWM
Matična ploča
Gigabyte B550I AORUS PRO AX
RAM
Crucial Ballistix DDR4-3600 32GB (2x16GB) BL2K16G36C16U4R
GPU
EVGA RTX 3080 XC3 Ultra
Storage
ADATA XPG GAMMIX S11Pro PCIe Gen3 x4
Zvuk
Presonus Eris E3.5 BT, Arctis Pro Wireless
PSU
Corsair SF750
Kućište
JXK-F1
Monitor
LG 27GL850-B
Miš & tastatura
Anne Pro 2, Scyrox V6
Ostale periferije
Presonus Eris E3.5 B
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Iskrsla mi mogucnost da pazarim ekstremno jeftino gainward 4870x2 (300e nov neotpakovan), pa me interesuje da li ce da radi regularno na mom napajanju ili moram da pazarim i novo napajanje? Inace trenutno imam cooler master igreen 600w, a ostatak masine moze te videti na avataru.
P.S. Mozda uskoro pazarim i neki c2d8500 ali to ne bi trebalo da bitno promeni zahtevnost.

ati kazhe 650 ali to je da ne boli glava. verovatno bi radilo i sa tim ali mislim da je najbolje da prodash 8800 i od te love kupish napajanje. p.s. ako netjesh ti da uzmesh 4870x2, hotju ja :)

@darkado ti bi onda morao menjati i procesor i napajanje :d

@dimco radice osim ako napajanje nije previse staro (cisto sumnjam da je te napojne bilo pre 5 god.)
e8500 ce da ti smanji potrosnju :D

Poslednja izmena:
Ovu temu si otvorio samo da bi se hvalio, priznaj :p

Posto me je bas zanimalo ranije slicno pitanje, malo sam se iscimao i istrazio koliko su jaka napajanja potrebna za CF/SLI graficke (online testovi, i licno).
U sustini dok god se drzis c2d procesora, jace napajanje od CM600W ti stvarno nije potrebno. Cak stavise, malo kvalitetnije napajanje od 500w moze isto da obavi posao, ali to je ipak na samoj granici.
A napajanje iz potpisa sam testirao na C2Q procesoru @3.8GHz i 4870X2 grafickom (ne secam se koliko smo je overklokovali ali nije bila na def taktu). Rezultat je bio iznenadjujuce dobar.

You lucky b....rd, I hate you :bottle:

Pa ovo moje napajanje je staro manje od 2 godine, ima i 6-pinski i 8-pinski konektor koji je potreban za 4870x2 ali posto bas ne kapiram te tehnicke detalje tipa "ampera po grani" nisam nacisto dal je dovoljno jako da sve radi kako treba. A sad sam malo gledo po netu i ima jos da se kupi kod nas i kosta oko 110-120 evra, a ako se dobro secam ja sam ga platio oko 140.

Ne svatam zasto brines.. CoolerMaster napajanja su u samom vrhu po kvalitetu, a efikasnost njihovih napajanja pri deklarisanom naponu ne pada ispod 80%.
Slabija napajanja sa deklarisanim naponom od 600w su dovoljna za tvoju konfiguraciju + 4870x2.
E sada, za GTX280 ne bi mogao da tvrdim jer nisam probao, ali kombinacija sa 4870x2 ce sigurno da radi.

Odustao sam od 4870x2......
Iz prostog razloga sto sam upravo pazario sapphire 4870 toxic, i odusevljen sam, a nisam je jos ni ustekao u racunar...

:smoke::-devil-:
morao sam da se pohvalim...
:banana:

Mogu li ja onda da pazarim taj 4870x2 za 300? imaces i ti procenat:banana:
Ako imas neku varijantu, baci mi pm, pozzz

Poslednja izmena:
Ako je pazaris,menjaj to napajanje pod hitno.550W je malo za 4870 X2.

Lako cu da ga menjam, ako uzmem nesto dvoglavo :)

:)
x2 je otisao, ja sam samo imao prvenstvo prece kupovine.

Ako bas zelite da pazarite x2 preporucujem vam da se malo cenkate.
U petak su mom drugaru spustili cenu sa 450 evra + pdv na 350 + pdv za sapphira 4870x2 u jednoj velikoj domacoj firmi posle samo 5 min razgovora. Izgleda da se i dalje malo teze prodaje kod nas graficka za te pare a i firmam je frka sto su zarobile pare u takvom tipu opreme koji je pomalo ekstravagantan a euro trenutno skace, pa izgleda da hoce da se oslobode posto-poto.

Nazad
Vrh Dno