Šta je novo?

4850?

Imam ASUS 4850 radi kao zmaj, samo je bucan cooler menjam ga sledece nedelje.
Taj cooler je sigurno bolji nego fabricki.
Kupi je...

Poslednja izmena:
Korektna je cena samo proveri po netu kakva su iskustva i proveri u firmi u kojoj si je video da li je to stvarno taj model jer cini mi se da imaju nekoliko verzija...

Saphirre 4850 -- ~11200 din

kad bih recimo " ubo" jos jedan radeon 4850 u sli koliko bi to povecalo fps u igrama procentualno ?

Ja imam Gainward 4850 ali sa referentnim kulerom. Zadovoljan sam ali neznam dali ej to do procesora kada mi fps naglo pada. To mi se nije desavalo kada sam digao novi sistem ali cim nesto instaliram tako mene fps *****ava.Ja mislim da je do procesora sta vi mislite.

pa mozda je to najbolje rjesenje za igre u narednom periodu?za recimo par mje. 4850 mozda padne na 100 e ili manje ,pa da se onda ubode jos jedna?da li x2 5600+ moze da izgura sa dvije kartice ili to nema veze?naravno trebalo bi mi dobro napajanje ?!

Saphirre 4850 -- ~11200 din

ma pazi mogu ja da uzmem powercolor za 10000. powercolor je inače najjeftiniji kod nas, ali hoću sa boljim kulerom od fabričkog a taj safirov ne verujem da je to onaj model sa plavim PCB-om i zalmanom.

@rossi
i da to je baš taj golden sample sa tim kulerom jer u ponudi imaju i običan gainward za 11300.

Poslednja izmena:
Tvoja ploca ima NForce chipset tako da na njoj moze da rade samo nVidia kartica u SLI rezimu. Tako da crosfire ne moze da radi, morao bi da menjas plocu i predjes na neki AMD790 chipset.
Sto se tice procesora on bi bio usko grlo, pozeljan je neki phenom. Napajanje mora da bude najmanje 600w za dve kartice. poz

Tvoja ploca ima NForce chipset tako da na njoj moze da rade samo nVidia kartica u SLI rezimu. Tako da crosfire ne moze da radi, morao bi da menjas plocu i predjes na neki AMD790 chipset.
Sto se tice procesora on bi bio usko grlo, pozeljan je neki phenom. Napajanje mora da bude najmanje 600w za dve kartice. poz

to znaci da kupim nov racunar 🙂
a kad bi presao na intela ,koju plocu bi tad trebao kupiti ?

Ako ti nije hitno sacekaj malo. Danas dobijam Gainward HD4850 GS, pa cemo videti sta moze. 😉

P35 (ima ih za male pare), P43 (čuo sam da je dobar čipset, takođe za male pare) i P45.

imaš i X48, negde sam čitao da 4850 radi brže na ovoj ploči nego na P45. u nekim igrama bilo je i 10% poboljšanja. jedini minus je što su takve ploče po ceni u rangu čak nekih gotovih (početnih) konfiguracija.

@vrobec
kad isprobaš javljaj utiske.

Poslednja izmena:
ima li asus p5Q podrsku za dvije 4850 ?da li bi E 8400 ili 8500 mogao da izadje na kraj za dva atija ili
treba neki Q procesor?

Poslednja izmena:
ima li asus p5Q podrsku za dvije 4850 ?da li bi E 8400 ili 8500 mogao da izadje na kraj za dva atija ili
treba neki Q procesor?

ima ali nije on bash najbolji za CF tj p45 nije ok za CF zbog pcix magistrale x48 je tu mnogo bolji 😉

8400 8500 na 4ghz bi trebalo opushteno da se izbori sa te 2 grafike a ako ne onda bi q6600 na 3.6 100% 🙂

Edit ja sam tek sad provalio da p5q ima 1 pcix 🙂 onda uzmi p5q pro ako budesh ishao na p45 chip 😉

Poslednja izmena:
Ja imam Gainward 4850 ali sa referentnim kulerom. Zadovoljan sam ali neznam dali ej to do procesora kada mi fps naglo pada. To mi se nije desavalo kada sam digao novi sistem ali cim nesto instaliram tako mene fps *****ava.Ja mislim da je do procesora sta vi mislite.

Kupi bolji cooler od boxa i overclockuj taj 4000+ dokle god moze ( 2.8-2.9 GHz ) i imacesh malo brzi sistem...

morao bi da menjas plocu i predjes na neki AMD790 chipset.

Ako bi vec menjao i plochu nevidim razlog zashto nebi uzeo P45 & Q6600?? Q6600 overclockovan na 3.6 GHz je brzi od bilo kojeg Phenoma.

P.S. Nije hejt. To je chinjenica

treba neki Q procesor?

Intel chipset = Ati Crossfire
AMD chipset = Ati Crossfire
nVidia chipset = nVidia SLI

Odgovor je ne za tu plochu poshto ima samo jedan PCI-E 16x slot 😛 Gde cesh ubosti drugu karticu ?? 😉 I mislim da treba Q procesor nek izvuchesh poslednji atom iz CF-a 🙂

ima ali nije on bash najbolji za CF

😉
http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=11&l3=709&l4=0&model=2164&modelmenu=1

Poslednja izmena:
ok,da rezimiramo!
ako budem vrsio upgrade ide neki q 6600 ili sta vec bude tad aktuelno i p45 recimo asus p5q pro ?!

Poslednja izmena:
http://www.fudzilla.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9157&Itemid=1

evo i testa, baš danas objavljen.
kartica ima 700+ jezgro i 1100+ memoriju koja može do 1200MHz-a, a jezgro do 750 što je i max u ccc-u. kuler je nečujan a najveća temperatura je 67 stepeni u loadu. i ima 8-pin konektor za struju a ne 6-pin kao referentne, ali na sreću dobija se adapter.

i sad mi se još više dopada, definitvo posle prvog uzimam.

Poslednja izmena:
^^
Isti cooler ima i 8800GT Golden Sample 🙂

Ljudi jel ima neke vesti u vezi palit 4850 sonic modela?kada stize?koja ce cena biti?

http://www.fudzilla.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9157&Itemid=1

evo i testa, baš danas objavljen.
kartica ima 700+ jezgro i 1100+ memoriju koja može do 1200MHz-a, a jezgro do 750 što je i max u ccc-u. kuler je nečujan a najveća temperatura je 67 stepeni u loadu. i ima 8-pin konektor za struju a ne 6-pin kao referentne, ali na sreću dobija se adapter.

i sad mi se još više dopada, definitvo posle prvog uzimam.

Imam ovu kartu već par dana. Zbog nedostatka vremena nisam je puno testirao.U 3d marku 2006 overklokovana na 750/1100 daje oko 13500 poena (kartica lako dostiže 750 mhz za core, ali memorija se preko catalyst centra ne može uspešno overklokovati). Igrao sam jos i Grid pri maximalnim podešavanjima fps ne pada ispod 65, slično i u Gears of war. Pakovanje je baš siromašno, osim cd-a dobijaju se samo adapteri sa dvi na vga i adapter za napajanje sa 6 na 8 pina (nedostaje dvi 2 hdmi i mostić za crossfire). Kartica je stvarno tiha i dobija sve moje preporuke (primeti se velika razlika u snazi u odnosu na ATI 3850hd koju sam prethodno imao).

Poslednja izmena:
ja na mojoj sa referentnim kulerom sa dobio sve osim neke poklon igre:d a tebe mora da su pokrali u firmi gde si uzeo🙁

Imam ovu kartu već par dana. Zbog nedostatka vremena nisam je puno testirao.U 3d marku 2006 overklokovana na 750/1100 daje oko 13500 poena (kartica lako dostiže 750 mhz za core, ali memorija se preko catalyst centra ne može uspešno overklokovati). Igrao sam jos i Grid pri maximalnim podešavanjima fps ne pada ispod 65, slično i u Gears of war. Pakovanje je baš siromašno, osim cd-a dobijaju se samo adapteri sa dvi na vga i adapter za napajanje sa 6 na 8 pina (nedostaje dvi 2 hdmi i mostić za crossfire). Kartica je stvarno tiha i dobija sve moje preporuke (primeti se velika razlika u snazi u odnosu na ATI 3850hd koju sam prethodno imao).

ja imam od 2600 dvi na hdmi jel može to radi na 4850?

ja na mojoj sa referentnim kulerom sa dobio sve osim neke poklon igre:d a tebe mora da su pokrali u firmi gde si uzeo🙁
Nisu me pokrali, otišao sam na Gainwardov sajt, i zaista se dobija samo ono što sam i dobio. Mene zanima da li odgovara crossfire most od 3800 serije za ovu seriju pošto nameravam da kupim još jednu posle nekog vremena (a drug će mi dati crossfire most, pošto njemu ne treba)?

Nazad
Vrh Dno