Šta je novo?

4850 silent - kada?

exste

Čuven
Učlanjen(a)
24.01.2005
Poena
660
Moja oprema  
Laptop
ASUS Rog Strix G513 QR, Ryzen 5800H, RTX 3070 8GB
Kada ocekujete pojavu silent verzije hd4850 (bez ventilatora)?

nedavno je bila vest da su kartice u najavi, al to ima da gori osim ako nije promaja u kucistu.

powercolor_hd4850scs3.jpg

resho pravi za cevape :)

nekako su mi ovi listovi previse retka za ovako `hladnu` karticu..ja bi tu zuno jos 2, 3 puta tolko listova za svaki slucaj...

to je sasvim dovoljno nebi se takva firma kao sto je powercolor zezala sa sa svojim renomeom ja ozbiljno razmisljam o ovoj karti zato sto mi je najbitnija tisina uz nju bi islo napajanje cooler master silent pro 500w i neki vent. silent na kucistu da je hladi za svaki slucaj mada nema potrebe, sasvim dovoljno za max tisinu

samo napred...Kao sto kazes, nema ni potrebe za nekim ventilatorom, renome firme je u pitanju, a u servisu vec spremaju rukavice :) Nisi ni svestan kolko je pasivnih kartica firmi sa vecinom renomeom zamenjivano za aktivno hladjene kartice zbog misljenja poput tvog...Nisi ti naravno nista kriv, i logicno je misliti tako tj. "ako su oni to tako napravili to mora tako i da radi" medjutim postoje disclameri koji kazu "potrebno je dobro provetreno kuciste", a ako negde ne pisu - podrazumevaju se ;)

Ama coveku je najbitnija tisina, cooler master silent pro 500w ce to provetriti uz naravno tisinu, obe stvari je pogodio ko sa prstom u ... samo napred...

bolje neki seasonic... od toga nema tise :)

Nebih voleo da komsija pored mene ima ovu karticu, dok dodju vatrogasci, gotovo. :D Ljudi cekajte zimu ! :d Nemojte sad na ovu vrucinu ! :d
Kupci nVidia kartica mnogo će bolje proći. Jeste da riknjavaju mnogo češće ali ne prave mnogo buke. Ako ste ih kupili u Dell ili hp računaru zameniće vam ih pre nego što riknu i to sve o nVidia trošku uprkos tome što su krivi neki tamo Kinezi a ne nVidia. To je prava kompanija koja brine o svojim kupcima

Poslednja izmena:
Kupci nVidia kartica mnogo će bolje proći. Jeste da riknjavaju mnogo češće ali ne prave mnogo buke. Ako ste ih kupili u Dell ili hp računaru zameniće vam ih pre nego što riknu i to sve o nVidia trošku uprkos tome što su krivi neki tamo Kinezi a ne nVidia. To je prava kompanija koja brine o svojim kupcima

Vidim ja da je tebi riknuo taj 8800GT.:) Mada pola foruma se zali da 8800GT crkava kao lud.:p

Sta li se ti toliko treses da ti ne crkne taj 8800 GT ? Ne plasi se, nece da ti crkne, a i da crkne uvek mozes da kupis ovaj rostilj. :p

Uopšte se ne plašim, ti si taj koji širi fobiju kako ATi čipovi riknjavaju od pregrevanja, a da je nVidija majka mara.
To je naravno čista glupost, pogotovu kada znamo ko trenutno ima probleme.

powercolor_hd4850scs3.jpg

resho pravi za cevape :)

Uh, ne verujem da je ovo realno, da udje u mashinu, ne kapiram.

ne kapiram, ATX ce izgleda u zaborav, jer zaista ne vidim kako ce 4 PCI-e slota da ostanu ziva, uz ovakve igrarije, ili samu chinjenicu da grafichke karte "rastu" sve vece i vece.

shto se tiche silent varijante, glupo je govoriti u opshte o tome, eto povoda za odlichne poshalice :) a eto, ja sam izgleda imao srece - 4850 GPU kuler na MAX, a i dalje mi se chuje samo prokleti Hitachi HDD. ili je do chinjenice da je Gainward, ne znam, ali buke od GPU kod mene - nema.

pa nije, ali kapiram da ima odredjeni prag buke, koji iritira, a Gainward ga ne prelazi.

Na ovakvo reshenje uvek moze da se doda vent po izboru, 80mm, 90mm, pa i 120mm....
Bice vrutja sigurno, ali ce dodatkom venta biti bolje ohladjena nego sa fabrickim.....

Pa da, i onda shto kaze Igoritza, mozesh komotno da zaboravish stavljanje bilo chega u PCI slotove ;)

Pa da, i onda shto kaze Igoritza, mozesh komotno da zaboravish stavljanje bilo chega u PCI slotove ;)

pa gledam bash kod sebe - genijalci GigaByte-a su stavili sledeci raspored PCI-E slotova -

16x, 8x, 8x, 16x

i sad, zamishljam, sobizrom da mi ovaj jedan 4850 greje kao kocushko (ono cheshko sra*je za pechenje paprika), kad bih stavio CFX 2x4850, i izmedju neku TV kartu ... pa mogo bih odma TV kartu da stavim lepo u rernu, il u shamotnu pec, umesto toga ...

Mikoooo Sta si trazio u shamotnoj peciiiiiiiii !!! DŽ DŽ DŽ Đ DŽ DŽ Đ *ebala te shamotna puueeeeć
:d

salu na stranu, ovo moze da bude ok u nekom velikom kucistu sa dosta dvanajs'tica, kineska "2200din w/ PSU" zaboravite...

Poslednja izmena:
Ma šta sad svi kao tu *enjamo, koja je to passive hlađena karta ikada bila dobra, sve su uvek bile vrele do bola ako ih ne hladiš kako treba.... Ustvari, ona Radeon x1050 i GF 7100 su bile mlakušne :D

Ma šta sad svi kao tu *enjamo, koja je to passive hlađena karta ikada bila dobra, sve su uvek bile vrele do bola ako ih ne hladiš kako treba.... Ustvari, ona Radeon x1050 i GF 7100 su bile mlakušne :D

evo ova moja 7600 gs je super pasivac...idle je na 55C na ovoj vrucini(30C u sobi)...doduse tu je centurion 5 kuciste sa 8+12 ventovima i to je to...

mislim da bi komp bio prebucan kada bi stavio aktivnu karticu pored 3 postojeca fana u kompu...ne znam kakava su iskustva sa ati pasivcima...?

Poslednja izmena:
Uopšte se ne plašim, ti si taj koji širi fobiju kako ATi čipovi riknjavaju od pregrevanja, a da je nVidija majka mara.
To je naravno čista glupost, pogotovu kada znamo ko trenutno ima probleme.

Gde si ti to procitao da ja sirim fobiju da ATI cipovi riknjavaju, mene to ne zanima ? Rekao sam samo da njihove graficke rade na neprihvatljivo visokim temperaturama i da ne umeju da napisu bios koji bi to resio ako je uopste moguce i to je sve. Sto se ti sekiras za njihove probleme, a njih boli cvetko.

Evo baš mi je pre nedelju dana riknula moja 8800gt:mad:

Gde si ti to procitao da ja sirim fobiju da ATI cipovi riknjavaju, mene to ne zanima ?
Mnogo ti kratko pamćenje. Evo samo dva tvoja posta u ovoj temi.
Nikad. Bilo bi mnogo posla za vatrogasce. ;)
Nebih voleo da komsija pored mene ima ovu karticu, dok dodju vatrogasci, gotovo. :D Ljudi cekajte zimu ! :d Nemojte sad na ovu vrucinu ! :d
Ako će zbog kartice da dolaze vatrogasci GPU je verovatno "riknuo".
Iako su oba posta tvoj pokušaj da budeš duhovit, trebalo bi da imaju neku realnu osnovu. U trenutku kada su vesti prepune priča o riknjavanju nVidia čipova svih vrsta, toje hvaljenje baš tih kartica, a kuđenje konkurencije je totalno bez osnova.

Aludira se na to da su 48xx karte prilicno vruce i sa ventilatorom, a kamoli bez njega. Otud i vatrogasci u celoj prici, kao sala naravno.

ATI karte nisu VRUĆE sa ventilatorom, hejteri prestanite da trujete malu decu!!! :d

Prilozi

• shpricer.JPG
    shpricer.JPG
    229.3 KB · Pregleda: 138
Nazad
Vrh Dno