Upravu je Rossi, 4870 by PowerColor, tiha, hladna, sa fabrickim kulerom. U 2D-u fan na 20% necujan, temp. ~52, posle igranja Craysisa ~63c, fan na 33%
Ne pamtim da sam imao hladniju a brzu karticu i to sve na 800GPU i 4000Mem. :banana:
Upravu je Rossi, 4870 by PowerColor, tiha, hladna, sa fabrickim kulerom. U 2D-u fan na 20% necujan, temp. ~52, posle igranja Craysisa ~63c, fan na 33%
Ne pamtim da sam imao hladniju a brzu karticu i to sve na 800GPU i 4000Mem. :banana:
Upravo ovom koju ti je manve pojasnio :dKojom ti vanserijskom metodom dodje do tih 50%![]()
Cek bre i ti, polako... kojih 98? Mani me sa referentnim cooler-omMa nisam nervozan ali 48 i 98 stepeni mi nije bas slično
:wave:
Cek bre i ti, polako... kojih 98? Mani me sa referentnim cooler-om
Cenim da ni on nije mislio bas tih 48 stepeni na mojoj 4870, jer em sto ima vece klokove i dignuti napon, em je dodatno klokovana by me... tako da onih 48 - no way, ali nesto slicno, u odgovarajucem rangu - to da
Anyway, evo kakva je prica: ovaj Gainward 4870 je na 825/1170MHz za svaki dan. Velika 8-ica je ostavljena na automatici, mala 7-ica je FanMate-om oborena na minimum obrtaja (ne znam tacno koliko, ima dvopinski konektor, ne moze da se ocita RPM... ali je stvarno tiho, jedva se razabira... mada, glavna 8-ica je ipak tisa kada se obori na 20% iz CCC-a). U idle-u je na 53-54 stepena, fan je uvek na 50% i ~600RPM, ocitavano RT-om i CCC-om... a u igrama max temp ide do 64-65 stepeni u vr' glave, nakon par sati, i tada se 8-ica vrti na ~1100 obrtaja.
I da napomenem da ovo nije u kucistu, vec na podu... ali i da napomenem da je tik uz graficku (bukvalno se naslanja na nju) TV karta, i to se onaj prilicno vruci tuner nalazi tik uz GPU i pajpove.
U svakom slucaju, licno bih voleo da vidim kako bi se taj T-Rad² ponasao na ovoj grafickoj, bas da se uporedi sa ovim Gainward-ovim "fabrickim"... ali bi me strasno mrzelo da razmontiravam ono cudo![]()
Ti da, ali ne i Shiki... "ali je recimo tih 50 evra mogao da da i da uzme tu ko tvoju 4870"... a na njega si se brecnuo zbog temperatura, a ocito je mislio na ovu moju "budzevinu"Pricao sam o 4870 sa stock kulerom, ne nekim fabričkim budževinama stari![]()
Probaj da nabavis Thermal Tape od Djolez-a.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari