Šta je novo?

4850 puca POMOĆ!!!

mickk

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
25.09.2008
Poena
230
Imam oko mesec i više dana Saphire 4850 512...sve je ok radilo dok sam bio na starom procesoru i matičnoj(Asus P5PL2 i DualCore 2,8 D915).Prešao sam na Gigabyte-ovu P35-DS3,Intel C2D 6550 clok na 2,9....memorija Kingston hyperX 1066 2x1Gb

Dešava se da komp zakuca u instalaciji ige ili pri pokretanju igre(CRYSYS i FARCRY2) Pojavi se black screen i restartuje se komp.To se dešavalo i pri instaliranju sistema samo podigne sistem do WINDOWS ekrana i onda mu padne roletna :mad:
KArtica nije klokovana kao ni memorija...procesor je stabilan na 2,9 a i ubacio sam nov kuler master Hyper TX2! Napajanje OCZ 500W.....
Dajte malo pomoći da ne spalim ovu NOVU kantu!!!:mad:

Evo kako mi pokayuje nakon restarta

Prilozi

• eror.JPG
    eror.JPG
    56.6 KB · Pregleda: 153
Poslednja izmena:
Proveri prvo da li ti memorija radi stabilno - chesto se deshava da zbog toga krecu problemi.

Ram?

Pogledaj moju masinu pa ces videti da imamo dosta slicnu konfiguaciju. Doduse, ja nisam OC moj cpu, a ram drzim na 4-4-4-12, i sve radi super stabilno. Bios mi je cak stari F3. NIKAKVIH problema nemam, a igram i far cry 1, crysis warhead+wars u mrezi, ma sve online igre piche ko lude. Ne znam koje drajvere imas, ali ja sam instalirao 8.10. podesio ventilator da radi na 40%, i to je to. Vidi prvo sa memorijom, i spusti klok a cpu na default pa probaj. Onda OC cpu, pa probaj, ram ne diraj.
pozdrav

Ja sam se gadno napatio dok nisam skontao da GA ploce po defaultu drze nesto nizi napon za ram. Povecao sam ga za +0.2 u biosu i svi moji problemi su nestali

Uradio sam ram test sve je ok,8.10 driveri instalirani kao i dot netfix,memorija radi na 1000Mhz zaboravio sam da li je na 4-4... ili 5-5...,procesor nisam dirao od kad sam ga dobio i stabilan je na 2,9Ghz nema razlike u stabilnosti na def... bios je nov instaliran,jedino sam chipset instalirao sa gigabyte-ovog cd-a...mrzelo me da skidam sa neta...
Uspeo sam nekako da stabilizujem Warhead(ni sam ne znam kako :) ) ali far cry nikako čim počne da učitava igru pukne i restartuje mi komp...
Možda je falično narezana igra...
Probaću još neko vreme sa ovim podešavanjima pa ću videti,u svakom slučaju HVALA na pomoći!!!

Ja sam se gadno napatio dok nisam skontao da GA ploce po defaultu drze nesto nizi napon za ram. Povecao sam ga za +0.2 u biosu i svi moji problemi su nestali

Ja sam moj povecao za +0.3 jer je za taj ram deklarisana voltaza 2.1v dok je GA zakucava na 1.8v, radi extra stabilno ali mozes na spriderima rostilj spremati.:D

Evo sad sam video u biosu moja podešavanja memorija 5-5-5-15,DDR2 +0,2v,PCI-E +0,1v...FSB +0,1v,CPU je na 1,4v a def je 1,3...

EVO POSLE SAT VREMENA WARHEDA U ATI OVERRIDE/U 53 STEPENA TEMP... :) ALI FARCRY NI DA MAKNE ...

Zaboravih...

Zaboravio sam da napomenem da su moje igre ORIGINALI... ako ti taj info nesto znaci. Jesi li probao sa reinstalacijom far cry-a, i, da li si patch-ovao igru?

Zaboravio sam da napomenem da su moje igre ORIGINALI... ako ti taj info nesto znaci. Jesi li probao sa reinstalacijom far cry-a, i, da li si patch-ovao igru?

Moguće je da je do ripova ali na drugim kompovima radi probao sam,reinstalirao jesam i sve isto samo krene sa učitavanjem i onda ccc štuc,štuc...beeeeppp.......:mad: ali nisam skinuo patch....a btw da li ima neki link za skidanje ili da se bacim na kopanje po netu :)

Poslednja izmena:
Zar tako dobra grafa da pravi toliko problema?

Gde su sad oni "koji to ati pravi probleme , majke ti??" :p

Ne zelim da pokrecem rat ali stvarno - malo malo pa tema: "4850 bsod ... error ... ovo-ono".

Nema rata ali biće ga polako;)but real S**t ovog puta!Aj malo u okviru topika jelte: Jovyland je mnogo toga lepo rekao u http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=180127jeste da ti treba dooosta vremena da sve kombinacije isprobaš ali ne vidim razlog zašto detaljno ne proučiti ovu temu?:wave:

Ne zelim da pokrecem rat ali stvarno - malo malo pa tema: "4850 bsod ... error ... ovo-ono".

:) nema potrebe za bilo kakvim pljuvanjem,ja sam na primer zakleti nvidia fan ali ne želim da robujem stvarima one su tu za nas a ne obrnuto....i isto tako želim maksimum za dat novac....što je 4850 u ovom trenutku pružila.Da istina je da postoje neki određeni problemi ali je činjenica da se oni daju rešiti zar ne :d
Što se mene tiče da postoji nešto u tom cenovnom rangu što može da parira 4xxx serijama a da stiže iz nVidie NARAVNO DA BI SE NAŠLO U MOM KOMPU!!!

Što se konkretno mog problema tiče vrlo je moguće da ja nisam još skontao podešavanja same kartice i ostalih stvari jer sam po ČITAJ :) prvi put kupio ATI....i verujem da je veeeeliki broj nVidia fanova ovog puta prešla na ATI samim tim je sasvim normalno da tražimo savet i rešenje za stvari u kojima smo novi.....

Da je po tvom onda niko nikad nikome ne bi dao savet oko nekog problema .....jer je neko za nVidiu a neko za ATI :trust: veeeeeeeeelika glupost.....IPAK MI SVE TO KUPUJEMO ZABAVE RADI A NE ZBOG NEKE KONKURENCIJE I KO ZNA KAKVIH GLUPOSTI

To je to od mene aj ne zameri na grubim rečima POZZZZZ!!!! :D

Poslednja izmena:
Jel si siguran da je problem do graficke? Moras ceo setup vratiti na default podesavanja pa onda raditi dijagnostiku...

P.S. Pogledaj i kakvo je stanje sa naponima. Poz

Gde su sada moderi da te warnuju zbog spama.
cccc

Za pokretaca teme: Kao sto kaze alokiN da li si siguran da je do graficke posto je radila na predhodnom setup-u bez problema.
Mozda je u pitanju neki drugi driver koji pravi problem.

Gde su sada moderi da te warnuju zbog spama.
cccc

Za pokretaca teme: Kao sto kaze alokiN da li si siguran da je do graficke posto je radila na predhodnom setup-u bez problema.
Mozda je u pitanju neki drugi driver koji pravi problem.

Ja se nadam da jeste jer je sve radilo sjajno i to na slabijoj mašini :zgran:
Nisam imao vremena da se bakćem sa grafom ove nedelje ali za vikend joj ne gine jedno mučenje kao i ceo ostatak hardvera :D

Javljam šta god da je :)

far cry patch

imas cumulative patch 1.4, probaj na gamershell-u, oko 190mb... pa javi. Sta je sa ostalim igrama, jel ostalo radi sem far cry-a?
pozdrav

imas cumulative patch 1.4, probaj na gamershell-u, oko 190mb... pa javi. Sta je sa ostalim igrama, jel ostalo radi sem far cry-a?
pozdrav

Našao sam samo 1.1 pach probaću sa njim.Nisam stigao da instaliram ostatak igara jer nisam imao vremena i promenio sam HDD to ću u nedelju da uradim,mada je sve bilo ok na starom HDD-u....Sinoć sam malo terao Crysys....nema bagova,pucanja i restarta... :D a i ostale igre koje su instalirane a nisu toliko zahtevne rade savršeno.Temperatura je bila max nekih 68 stepeni.

za pocetak iskljuci automatsko restartovanje racunara kad "naidje na BSOD" :) Da vidimo sta pise na tom cuvenom lepom plavom ekranu. Ako je ati2dvg.dll izazivac greske - onda je do karte (neka nekompatibilnost), akoje nesto drugo, well, onda je nesto drugo !

:wave:

Evo ovako: nakon dva dana testiranja bez isključivanja kompa zaključio sam sledeće NEMAM POJIMA KOJI MU JE!!!!
Provalio sam da se komp restartuje zbog glupog USB kabla koji povezuje sbb modem sa kompom...to sam zamenio i sad je ok komp se ne restartuje saam od sebe.
Ali....još uvek je ostao problem sa igrama FarCry2 neće ni u ludilu da pusti i restartuje komp,Fallout samo mi izbaci crn ekran i NIŠTA! a posle naravno reset dugme...
Ostale igre idu kao lude!!! GRID,Crysys warhead....C&C...sve savršeno!!!Stavio sam sve najjače igre koje imam i sve guta u ultra high!
Jedino sam primetio veće temperature u odnosu kad je kupljena kartica bila je max load 61-64 a sad ide i do 70-76 stepeni....

Aj pogledaj da nisi mozda slucajno zaboravio da ustekas dodatno napajanje na graficku kartu kada si menjao plocu i procesor.
Ne znam da li sa 48XX serijom javlja gresku ako nije ustekano dodatno napajanje, ali su neke starije kartice radile i bez dodatnog napajanja pa resetuju u igrama.

Na tvom mestu ja bi povadio sve bespotrebne komponente i testirao koji bi hardver mogao da uzrokuje probleme.
I ako imas na toj ploci slobodan LAN, zayebi povezivanje SBB modema preko USB-a, a ako ne, kupi jednu 100Mb LAN karticu za 200 - 300 dinara.

Nadam se da ces resiti problem.. Jer 4850 je extra karta :D

povezao sam net sa lan kablom i to je ok radi savršeno,grafika je povezana sa napajanjem, jedino mi ostaje da skinem zvučnu karticu i probam sa tim podešavanjima.....u stvari komp radi sjajno sve dok ne dođe na red crysys ili fallout :S.... AAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHH!!!! pa kako čovek da ostane normalan u ovakvim s#"%&$..njima!!! NIje ni čudo što imam toliko posla :D

I meni pravi probleme graficka karta, bar mislim da je do nje- 3870 Gainward
Overklokovan ili ne puca komp posle pola sata-sat igranja bilo koje iole zahtevnije igre.
Ugasi se monitor ali ima zvuka, tj cujem da igra tece, samo sto nema slike(ugasen monitor).
I ako ostavim tako- poce da pisti karakteristicno za graficku.
To je druga 3870 u kompu koja pravi problema.
Prethodna Gigabyte posle mesec dana odjednom prestala da radi.

Poslednja izmena:
Drž' se čim bliže referentnog dizajna, Gainward i Gigabyte su poznati po velikim odstupanjim od ref. dizajna.

Poslednja izmena:
I meni pravi probleme graficka karta, bar mislim da je do nje- 3870 Gainward
Overklokovan ili ne puca komp posle pola sata-sat igranja bilo koje iole zahtevnije igre.
Ugasi se monitor ali ima zvuka, tj cujem da igra tece, samo sto nema slike(ugasen monitor).
I ako ostavim tako- poce da pisti karakteristicno za graficku.
To je druga 3870 u kompu koja pravi problema.
Prethodna Gigabyte posle mesec dana odjednom prestala da radi.

Meni ne pravi nikakve probleme u ostalim aplikacijama niti igrama samo su ove dve problem,čak sam probao na drugim kompovima i rade bez problema samo kod mene ne....:wall:

za pocetak iskljuci automatsko restartovanje racunara kad "naidje na BSOD" :) Da vidimo sta pise na tom cuvenom lepom plavom ekranu. Ako je ati2dvg.dll izazivac greske - onda je do karte (neka nekompatibilnost), akoje nesto drugo, well, onda je nesto drugo !

Pitanje ....kako da isključim auto restart? :d

desni klik na my computer-> properties/advanced jezicak pa tamo treci red pise startup & recovery, tu imas settings i checkbox "automatically restart" , to iskljucis

Ajao....kako sam#"#$%&/!!! Pa to znam ali mozak zakržljo :D
HVALA!!!

Nazad
Vrh Dno