Šta je novo?

4850 na tri monitora?

"7"

Cenjen
Učlanjen(a)
16.08.2009
Poena
170
Dakle interesuje me da li mogu da imam sliku na 3 monitora sa ovom kartom? Imam 2 monitora a sad mi je i tv blizu pa sam hteo povremeno da koristim i njega kao treci monitor preko hdmi-ja. Meni ne uspeva tj. ne daje mi opciju da rade sva tri odjednom pa rekoh da pitam da li ja gresim ili kartica nema tu mogucnost.

Pozz

AMD je tek od serije 5000 omogućio prikaz na tri monitora sa jednom kartom.
I to uz određena pravila (DP+DVI+DVI/D-Sub).

Tako da nećeš moći da iskoristiš sva tri monitora istovremeno sa svojom karticom.

***... a jel' ne moze da na tom trecem bude isto sto i na jednom od ova dva tj. da bude barem klon ili bas uopste ne moze?

... i posto najverovatnije ne moze, koja karta moze a da je priblizno u rangu ove jer nisam sad u mogucnosti nesto mnogo da se trosim.

Pozz

Ne može, samo dva izlaza mogu istovremeno da budu aktivna.

Za potrebe samo prikaza slike na trećem monitoru, bilo koja PCIe grafika bi ti radila posao.
Samo je ubaci u drugi PCIe 16x slot na ploči i instaliraj drajvere.

Ukoliko planiraš da se igraš na tri monitora potrebna ti je grafika iste generacije kao tvoja (HD4830 / HD4850 / HD4870 / HD4890) da bi je povezao u Crossfire režim rada.

ne ne, mislio sam kad bih eventualno prodao ovu karticu koju bih karticu trebao da uzmem u toj klasi priblizno a da moze da baci sliku na tri monitora. Ne bih da stavljam jos jednu graficku jer ne znam ni da li bih uspeo da ih spojim jer imam ubodene neke kartice izmedju njihovih slotova a i jednostavnije mi je sa jednom kartom...

Pozz

HD5770.

Kartica u toj klasi koja može da pogura sliku na tri monitora je HD5750 / HD6750 ali moraš računati i na ograničenja koja sam pomenuo u svom prvom postu.

Jedini način da koristiš sva tri monitora je da se Disply port koristi ili aktivni adapter sa Display Porta na D-sub.
Problem je što ti oba monitora nemaju DVI a samo jedan D-sub (legacy) je podržan Eyefinity-em.

Način na koji bi (najverovatnije) mogao da dobiješ sliku na tri monitora je:

Na HD5750 karticu (većina dolazi sa konfiguracijom izlaza od 2 x DVI, HDMI i DP) bi povezao jedan od monitora na prvi DVI port sa DVI na D-sub adapterom.
Za drugi monitor bi ti trebao aktivni Display port na D-sub adapter.
A televizor bi direktno povezao HDMI - HDMI kablom.

Računaj da je cena aktivnog DP adaptera oko 25 eura.

Pa onda kontam da je vrlo mala razlika izmedju te varijante i da nabavim jos jednu kao moju ili iste generacije (oko 10e) a dobicu sigurno i bolje performanse ako imam dve... samo sto jos uvek nisam siguran da to uopste mogu da spojim, moram da otvorim masinu i da proverim... sa grafickom je isao kabl za sli mod ali cini mi se da je nesto kratak bio, moracu i njega da nadjem... hvala u svakom slucaju...

Pozz

Da ne otvaram novu temu, slican je problem. Treba mi preporuka za kupovinu graficke sa tri porta i to:
1 x VGA
1 x DVI
1 x HDMI

ili

2 x DVI
1 x HDMI

Bilo bi idealno, ukoliko je to uopste moguce, da se slika salje na sva tri izlaza odjednom posto su na izlaze vezani monitor, projektor i tv (sva tri sa razlicitim rezolucijama SXGA, 720p, 1080p.). Do sada sam imao neku geforce devet hiljada nesto koja je slala sliku na dva izlaza u isto vreme, pa sam preko "win key + P" menjao izlaz izmedju tv i projektora. Medjutim graficka je prestala da mi salje sliku na DVI i posle raznih maltretiranja odlucio sam da je zamenim.

ako ne grešim treba vijati Saphire FLEX modele da bi radilo na tri monitora bez DP monitora ili adaptera...

U pravu si. Sapphire FLEX je rešenje za one koji nemaju Display Port...

ja sam uzeo sapphire 6790 i ona moze na 3 monitora, kosta 11 000din... ;)

Chekajte, da li je omoguceno igranje u Eyefinity rezimu sa 3 monitora ako se ima 4850 crossfire ili nije?

Chekajte, da li je omoguceno igranje u Eyefinity rezimu sa 3 monitora ako se ima 4850 crossfire ili nije?

E to i mene interesuje jer mi je jeftinije i bolje (jer imam dva monitora sa analognim prikljuckom pa mi te skuplje karte nista ne znace posto bih onda morao i onaj aktivni adapter da uzimam) da uzmem jos jednu ovakvu kartu i da ih spojim, kontam i performanse da bi bile bolje...

Pozz

Ja imam jednu 4850 i jednu 5770, a imam drugare sa 4850 i 4890. Od sadashnja 2 monitora jedan ima display port, ali glupa 5770 nema, pa bi bilo super ako bih sa CrossFire mogao da dobijem podrshku za 3. monitor.

neces moci nikako jer 4xxx serija ne dozvoljava.
kupi 5770 ako nemas ogroman budzet
ili 5850, mada mozes i ove 6xxx samo sto jeftinije, jer ce skoro svaka da zavrsi posao

Vrh Dno