Šta je novo?

4850 koja??? ili 4870?

• Začetnik teme Začetnik teme ilija
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

ilija

Slavan
Učlanjen(a)
18.11.2007
Poena
319
E ovako.. Imam trenutno besnu😀 8600gt pa je zub novog s.t.a.l.k.e.r.a naceo :whip:
Pitanje glasi.. Da li da uzmem neku 4850 ili 4870 za 22" monitor i [email protected]
imam vec CM Coolviva pro pa ako bi izbor bio neka 4850 mogla bi i neka jeftinija sa referentnim kulerom...ili gresim???
Da li bi 4870 bio overkill za proc?? ---diskutabilno..
Koje napajanje takodje...da li bi recimo Chieftec CFT-650-14CS bio dovoljan za ovo?
jos imam i pitanje u vezi napajanja...vidjao sam brdo napajanja koja imaju 4 12V grane deklarisanih na 18 A
meni a i vecini vas pretpostavljam nije potrebno toliko grana. Da li traziti onda napajanje sa manje grana i vecom amperazom?
Slobodno preporucite mi napajanje i grafu..za ovaj proc i za buduce naslove..

Poslednja izmena:
E ovako.. Imam trenutno besnu😀 8600gt pa je zub novog s.t.a.l.k.e.r.a naceo :whip:
Pitanje glasi.. Da li da uzmem neku 4850 ili 4870 za 22" monitor i [email protected]

4850 i 4870 su totalno dva cenovna ranga. I jedna i druga su odlicna za pare koje se daju. Ako imas kintu uzmi 4870ticu bez razmisljanja, kartica je vrh stvarno.

imam vec CM Coolviva pro pa ako bi izbor bio neka 4850 mogla bi i neka jeftinija sa referentnim kulerom...ili gresim???

Pa standardne 4850tice dolaze sa slabijim hladjenjem, 1 slot zauzima samo (jedino neke fabricki overklokovane), 4870tice sa hladjenjem koje zauzima 2 slota, dakle malo bolje. Dakle ne mozes da uzmes "slabije hladjenje", jednostavno uzmi standardno, tj nemoj da uzimas neke fabricki overklokovanje.

Ja se u coolere ne razumem previse, ali ove obe kartice se greju i to dosta. 4850tica u idle radi od 50 - 60 stepeni, pod opeterecenjem 85 - 90 . 4870tica i pored boljeg i veceg coolera u idle radi na 60 stepeni, pod opterecenjem 90.

Kao sto rekoh ne razumem se u coolere, ali ako imas bolji neki sto da ne. Moci ces verovatno i bolje da overklokujes.

Da li bi 4870 bio overkill za proc?? ---diskutabilno..

De je bre diskutabilno. Radice ti super. Naravno da ce raditi bolje nekom ko ima E8500, ali nema sanse da bude "overkil" sa tvojim procesorom. Overkil bi bio verovatno za nekakav single core sempron 2800+ lol. Tebi ce bez problema da sljaka.

Koje napajanje takodje...da li bi recimo Chieftec CFT-650-14CS bio dovoljan za ovo?

Za 4850ticu ATI preporucuje minimum 450W, znaci realno barem 500W gledaj da imas. Potreban je samo 1 6pinski konektor.

Za 4870ticu ATI preporucuje minimum 500W, znaci realno da bude barem 550W. Tu idu dva 6pinska konektora.

A sa 650W mozes i crossfire opusteno 😀 (ati za crossfire 4850 preporucuje 550W, a za 4870 600W, tako da laganica bre, cak ne moras ni toliko da trosis para za napajanje, jedino ako imas vec)

jos imam i pitanje u vezi napajanja...vidjao sam brdo napajanja koja imaju 4 12V grane deklarisanih na 18 A
meni a i vecini vas pretpostavljam nije potrebno toliko grana. Da li traziti onda napajanje sa manje grana i vecom amperazom?

Brate mnogo ti razmisljas o ovome 😀 Ja se uopste toliko ni ne razumem o to, ali gledaj samo bre da ima grana koliko je tebi potrebno, da je dobra marka, da ima active pfc, i naravno da ima dovoljno vati za konfu koju si sklopio.

Slobodno preporucite mi napajanje i grafu..za ovaj proc i za buduce naslove..

Sa 4870ticom moze OPUSTENO da ti radi na 550W, ali bukvalno da ne brines ni malo. Nemoj da te hvata groznica neka i panika, pa da kupujes neka ludacka napajanja, jedino ako mislis da stavljas 2 graficke karte istovremeno na plocu u buduce.

CHIEFTEC CFT-560A-12S 560W FULL , imas za 6000 din u gigatronu. Active PFC, 2 6pinska konektora, 6 4pinskih sata HDD konektora . Taman, nije ni preskupo toliko.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno