Šta je novo?

4850 brlja u Screensaver-u?

Hannibal

Čuven
Učlanjen(a)
01.12.2002
Poena
619
Juce sam promenio graficku, stavio sam MSI 4850 i za sada sve deluje ok sem cudne brlje u screensaveru (crtice na dnu ekrana). Pojavljuju se samo kad je ukljucen tv -out, i ne pojavljuju se kod 3D screensavera (onih default XP-ovih screensavera sto pocinju s 3D). Sta moze biti u pitanju, hardware ili software? Ima li neko slicnu pojavu?

Prilozi

• Crtice.jpg
    Crtice.jpg
    63.6 KB · Pregleda: 192
Meni ovo deluje ozbiljno ozbiljno kao jos jedan od bagova naseg Windowsa.

Ako je software onda pre tipujem na driver posto nVidia koja je izasla iz masine nije imala taj problem.

@Hannibal
Pogledaj tu "skalu" dole i kazi mi da li pikuje u skladu sa zvukom koji trenutno ide.To te pitam zbog toga sto ,koliko se secam, kad sam imao x800 pojavljivala mi se ta linijica dole koja je reagovala na zvuk videa koji je trenutno isao.Ako je to to onda nije nikakav problem.

Probao sam s win media playerom i bs playerom i ne reaguje na avi (divx) ni na mp3.

Kako si skinuo nv driver? Trebalo bi da se koristi neki drivercleaner koji ce obrisati sve tragove nv drivera, hoce da zeza ako nesto ostane ....

Hmm. Samo sam u device manager-u piknuo uninstall na graficku. Do sad mi je to radilo posao. Gde se moze naci taj nv driver cleaner? Kad sam vec kod device manager-a, posle instalacije ati drivera pojavio se kao Unknown device neki Internal High Definition Audio Bus. Kontam da je to ona audio veza za hdmi, al mi nije jasno sto ga driver nije prepoznao.

Imas raznih driver cleaner-a(ne secam se koji sam tacno koristio, davno bese...) izguglaj, nacices nesto sigurno, u pravu si audio bus, to je taj, pogledaj na ati cd-u mozda postoje driveri za njega, ne znam zasto ga nije prepoznao ....

Hmm. Samo sam u device manager-u piknuo uninstall na graficku. Do sad mi je to radilo posao. Gde se moze naci taj nv driver cleaner? Kad sam vec kod device manager-a, posle instalacije ati drivera pojavio se kao Unknown device neki Internal High Definition Audio Bus. Kontam da je to ona audio veza za hdmi, al mi nije jasno sto ga driver nije prepoznao.

isto kod mene i nisam uspeo da ga instaliram, stoji josh neinstaliran..

Disejbluj ga ili predji na Vistu
:wave:

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    51.8 KB · Pregleda: 72
Imao sam danas malo vremena pa sam odguglao i evo resenja za neinstalirani audio bus.

Skini ODAVDE oba drivera pa prvo instaliraj ovaj Microsoft uaa bla bla truc. Kad ga instaliras i restartujes idi u device manager i za unknown device uradi update driver pa mu daj da instalira driver automatski. Tom prilikom ce kao nesto da nadje i prebacice unknown device medju audio uredjaje. Onda instaliraj ovaj drugi driver i posle restarta ce ga prepoznati kao Ati audio itd itd. Dal to i radi cu proveriti kad nabavim hdmi kabel. Za sad tv-out ide kroz component out.

Evo thread-a na AMD-ovom forumu gde sam nasao resenje ako ocete original a ne moju interpretaciju.

No to i dalje nije resilo problem (ako se to moze zvati problemom) crtica u screensaver-u.

:wall: Pretece me covek za 10 minuta (taman kolko sam kuckao post posle probe)

@shunjal0 Salim se naravno. Hvala

Izgleda da nije do nv driver-a. Sad sam zavrsio reinstall windows-a i idalje imam isti problem. Ajd nek neko s ovom karticom proba da ukljuci tv out pa screen saver da vidim dal sam jedini s ovom pojavom. Dakle kartica je MSI R4850 T2D512. Driver je 8.7 komplet sa ccc. TV-out je component, namesten na 720p60 signal (mada ovo nije bitno. pojavi se cim ukljucim tv-out bez obzira ne settings-e).

ukljuchio sam tv-out i probao i ne pojavljuje se...zar ti je uopshte bitno to shto ti se pojavljuje na najobichnijem screensaveru?????:wall:

@Hannibal Jer ti komp prikljucen na kablovsku? Ako jeste :
Moguce je da imas probleme zbog lose uzemljene kablovse, citao sam negde na ovom forumu skoro da ljudi zbog toga imaju raznih problema, ukljucujuci drhtanje slike itd ....

Vrh Dno