Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
4670 je malo brzi od 3850 sa 256MB memorije, a malo sporiji od verzije sa 512MB. Ovo je prosek, razlike su negde vece, negde manje (u zavisnosti od igre, rezolucije i slicno).
Ja bih isao na 4670 - manje se greje, radi sa slabijim napajanjima, a ne trazi ni dodatni PCIe konektor. Jedino obrati paznju na konektore, ako ti treba standardni TV Out.
+1 za 4670...Bolje radi sa novijim FPS cak i od 3870 koju sam imao(govorim naravno o minimalnom FPS dok naravno max FPS je ipak imala 3870)...Dakle ako ti je bitno stabilan FPS 4670....Ni ja ne mogu da objasnim kako i zasto ali eto tako je...
Ja sam imao istu dilemu pre jedno 3 nedelje. Za iste pare mogao sam da biram. Bez nekog velikog razmišljanja odlučio sam se za 4670. Novija tehnologija, hladnija, manja potrošnja... Jedino nisam napravio dobar izbor proizvođača. Uzeo sam sapphire. Kartica dobro radi, ali ventilator pravi preveliku buku. U stvari, ventilator i nije tako bučan (probao ga na kartici ranije generacie), već radi na velikom broju obrtaja. U idle režimu mi je temperatura 40 (mada ima nekih članova foruma koji su je spustili do 35).
Pa ljudi, raspitajte se pre kupovine, tacno koji modeli imaju mogucnost kontrole obrtaja ventilatora.
Meni da vent radi 100% non stop, bacio bih ga kroz prozor, al ozbiljno.
Kroz riva tuner se može kontrolisati sapphire. U idle modu sada više čujem ventilator na kućištu nego njega.
P.S. Meni u idle gpu spušta na 300, a memoriju na 1000. Verovatno ti je zato hladnija.