Šta je novo?

45nm Lowclock Contest Spi32M

moj potpis je sasvim dobar,a ne pamtim gde te nisam odr'o poslednjih godinu dana

doci ce na red i E8500

:-devil-:

samo naprijed ali za svaki slucaj obezbedi jos koje jagnje da se ne precenis kao sa tim E8500 :)

Tweaking Teachers Lesson One

blizu 100MHz manje od tima "bez" konkurencije .....

U fazi prepreme na sledecu sesiju gdje cu postaviti prve Spi32M rezultate sam na starom Commandu i E8500 postigao sledece :

e8500_3624_11_59_wmgc2.jpg

Poslednja izmena:
odlican rez
kada ce vec taj SPI tweaker da dodje medj narod ?

blizu 100MHz manje od tima "bez" konkurencije .....

Kakav si ti lik, kad nismo na istom fsb-u e brate nije to isto sad ti kad vozis na 600+ onda ide prica 100mhz manje :), kad te dobijemo sa DFI-em e to je DFI ja vozim Asus-a, onda ti kupis DFI-a a mi ti usput pokazemo foru kako da radi 8500 na Asusu i onda e ipak Asus :d, brate monte aj dogovori se vise jel uporedjujemo rezove u istim uslovima il ne :wave:

Kakav si ti lik, kad nismo na istom fsb-u e brate nije to isto sad ti kad vozis na 600+ onda ide prica 100mhz manje :), kad te dobijemo sa DFI-em e to je DFI ja vozim Asus-a, onda ti kupis DFI-a a mi ti usput pokazemo foru kako da radi 8500 na Asusu i onda e ipak Asus :d, brate monte aj dogovori se vise jel uporedjujemo rezove u istim uslovima il ne :wave:

Opaaa e tu sam te cekao :)

Pa cekaj ti isti kad Nikolas uporeduje njegov rez na znatno vecem FSB'u sa rezovima SX-Team'a taj argument od BigJoe'a i ostalih odbacujes a sad kad te OC-teacher oduvo sa skoro 100MHz manje onda koristis isti argument koji sam ranije nisi uvazavao od drugih :)

Dali su to neki dupli standardi ?

imas jos jedan rez za jurenje tu ti je manji FSB mislim da to mozete postici ako se potrudite :):D

http://www.xtremesystems.org/forums/showpost.php?p=2827511&postcount=93

Poslednja izmena:
Cek kakav si ti oc teacher kad ne znas da namestis 8500 da radi na Asus-u bez pomoci ucenika :d :D? E a sto se 100mhz manje tice ok ako ti mislis da je to uporedljivo no problemo :wave:

p.s. staxm je testirao bas taj fsb sto si ti tad vozio na qx-u da bi moglo da se uporedjuje a ti sad opet neku sasvim 8mu pricu.

Cek kakav si ti oc teacher kad ne znas da namestis 8500 da radi na Asus-u bez pomoci ucenika :d :D? E a sto se 100mhz manje tice ok ako ti mislis da je to uporedljivo no problemo :wave:

p.s. staxm je testirao bas taj fsb sto si ti tad vozio na qx-u da bi moglo da se uporedjuje a ti sad opet neku sasvim 8mu pricu.

Pa mislim da je i laiku u medjuvremenu jasno da razliku od skoro 100MHz neces moci nikako kompenzirati sa istim FSB'om i da ti je potreban itekako blji operativni.
Svi to u medjuvremenu shvataju a ti trazis ubitacan dokaz.

Da nebi bilo neposteno i da su uslovi isti ja cu vam doci u susret iako vi mene niste onda kad sam zatrazio od Staxm'a u kategoriji E2160 da odradi rez na Asus'u da bi uporedili Win :) iako sam celo vreme ukazivao da DFI ima daleko vecu prednost od Asus'u pa mu cak na Asus'u i sustigao Rez sto je po mom mishljenju cist dokaz ubitacnih razlika u performansama operativnih. Drukse receno tucem vas u kategoriji tweakinga u kojoj ste najvise nade imali.

Sledi DFI rez na 7x475 sub 13 ........ neznam da li cu stici ove nedelje ali tamo nakon vikenda sigurno posto se pripremam na Commandu da postavim referenc vreme za Spi32M. Da imate i cilj za ovu godinu :D :) Posto je Nidzo trazio referencu ..... dobice je ...

Zasto niste na E8500 radili Spi32M ?

Poslednja izmena:
Pa mislim da je i laiku u medjuvremenu jasno da razliku od skoro 100MHz neces moci nikako kompenzirati sa istim FSB'om i da ti je potreban itekako blji operativni.
Svi to u medjuvremenu shvataju a ti trazis ubitacan dokaz.

Da nebi bilo neposteno i da su uslovi isti ja cu vam doci u susret iako vi mene niste onda kad sam zatrazio od Staxm'a u kategoriji E2160 da odradi rez na Asus'u da bi uporedili Win :) iako sam celo vreme ukazivao da DFI ima daleko vecu prednost od Asus'u pa mu cak na Asus'u i sustigao Rez sto je po mom mishljenju cist dokaz ubitacnih razlika u performansama operativnih. Drukse receno tucem vas u kategoriji tweakinga u kojoj ste najvise nade imali.

Sledi DFI rez na 7x475 sub 13 ........ neznam da li cu stici ove nedelje ali tamo nakon vikenda sigurno posto se pripremam na Commandu da postavim referenc vreme za Spi32M. Da imate i cilj za ovu godinu :D :) Posto je Nidzo trazio referencu ..... dobice je ...

Zasto niste na E8500 radili Spi32M ?

Mislim da je u Srbiju uslo samo 3 kom. E8500 do sad,mi smo probali 2 proca. Imamo ovaj moj E8400 koji je verovatno TaTa za sve E8400 (mozda taj proc stignes,mada sumnjam)

Sto se tice Spi32M za E8500,cekamo tebe,da das referencu,pa da te preskocimo ;) :p

:type:

mali off: mislim da je uslo 4 komada, posto jedan stoji na mom stolu i ceka da se izburgija i napravi privezak :D hihihi

@monteboy: hoce biti neki ReleaseCandidate programa za testiranje pre finalne verzije?

Poslednja izmena:
mali off: mislim da je uslo 4 komada, posto jedan stoji na mom stolu i ceka da se izburgija i napravi privezak :D hihihi

@monteboy: hoce biti neki ReleaseCandidate programa za testiranje pre finalne verzije?

prvi release candidate ce dobiti prvo SX-Team .....
Nikako da uhvatim vremena da ga zavrsim .....
imam jos neke ideje koje bi zeleo da ubacim u alatku posebno kad je upitanju E8X00 i 965 Strap.

@Misko
Neznam da li sam Misko OC-Teacher ali cu podeliti u vidu SpiTweakera moja iskustva sa ostalima u OC-zajednici pa neka onda oni daju sud o tome.
Ono sto ljudima "bez" konkurencije ne dozvoljava ego !

Poslednja izmena:
Mislim da je u Srbiju uslo samo 3 kom. E8500 do sad,mi smo probali 2 proca. Imamo ovaj moj E8400 koji je verovatno TaTa za sve E8400 (mozda taj proc stignes,mada sumnjam)

Sto se tice Spi32M za E8500,cekamo tebe,da das referencu,pa da te preskocimo ;) :p

:type:

Vi mene cekate ...... ha ha ha .... u to i sam neverujes ili ????
Niste ste spustili ispod 8s u spi1m a ovamo u 32m nekoga cekate ...... ha ha ha
Sta bi sa onim rezom od Jowi'a za koji si mislio da je moj ? :D Koliko vidim ni njega niste stigli :)
Koliko ja vidim dobro ti ide to dranje jagnjadi :) :D

Ako ti kazem da cu blizu 30s da vas tucem u SPI32M na hwbot'u. Hoces li mi verovati ? :)

Nidzo Nidzo los si kad blefiras....

jos malo cu morati menjat potpis u "nemilosrdno je ovo proljece" ****ga zima jos malo pa prosla...

I nemoj da mi se vadis na 4 procesora kad je moja malenkost do sada testirala samo jedan jedini !
Po tom pitanju ste u prednosti !

Poslednja izmena:
Vi mene cekate ...... ha ha ha .... u to i sam neverujes ili ????
Niste ste spustili ispod 8s u spi1m a ovamo u 32m nekoga cekate ...... ha ha ha
Sta bi sa onim rezom od Jowi'a za koji si mislio da je moj ? :D Koliko vidim ni njega niste stigli :)
Koliko ja vidim dobro ti ide to dranje jagnjadi :) :D

Ako ti kazem da cu blizu 30s da vas tucem u SPI32M na hwbot'u. Hoces li mi verovati ? :)

Nidzo Nidzo los si kad blefiras....

jos malo cu morati menjat potpis u "nemilosrdno je ovo proljece" ****ga zima jos malo pa prosla...

I nemoj da mi se vadis na 4 procesora kad je moja malenkost do sada testirala samo jedan jedini !
Po tom pitanju ste u prednosti !

uzeo si pravi E8500,kao sto sam ja uzeo pravi E8400 ;)

i ko govori o 4 proca,kad su 2 kom. koje smo mi probali

Poslednja izmena:
@Misko
Neznam da li sam Misko OC-Teacher ali cu podeliti u vidu SpiTweakera moja iskustva sa ostalima u OC-zajednici pa neka onda oni daju sud o tome.
Ono sto ljudima "bez" konkurencije ne dozvoljava ego !

o tome se radi sto mi kad nesto znamo mi podelimo, znaci mi provalili foru kako 8500 da proradi na Asus-i i rekli smo ti, jer nisi znao glupo da ti ne kazemo ako mi znamo, a ti kad te neko sa strane pita za tviker (da me ne shvatis pogresno mene tvoj tviker uopste ne zanima) kazes uskoro-skoro-sad ce-samo sto nije itd. itd itd Pa ti sad stavi "prst na celo"™ i razmisli ko deli sto zna i kome ego dozvoljava ili ne dozvoljava.

o tome se radi sto mi kad nesto znamo mi podelimo, znaci mi provalili foru kako 8500 da proradi na Asus-i i rekli smo ti, jer nisi znao glupo da ti ne kazemo ako mi znamo, a ti kad te neko sa strane pita za tviker (da me ne shvatis pogresno mene tvoj tviker uopste ne zanima) kazes uskoro-skoro-sad ce-samo sto nije itd. itd itd Pa ti sad stavi "prst na celo"™ i razmisli ko deli sto zna i kome ego dozvoljava ili ne dozvoljava.

ja sam sa ljudima bilo ovdje u svabiji ili srbiji delio druze "bench particiju" a kamoli spi tweaker. aplikacija ima ruzan GUI-Bug i bice objavljena zvanicno kad budem isti fixovao. SX-Team ce jedini imati priliku da testira beta verziju sa napomenom da je ne siri i zadrzi za sebe. Tako ce biti uspostavljena ravnoteza i povecana konkurencija timova u Srbiji bar trebnutno :)

Uostalom spitweaker ne radi nista novo nevidjeno nego samo olaksava poznati copy-waza tweak. Ne postoji nikakav razlog za bilo kakvu tajanstvenost :)

P.S Sinoc sam vam oborio Spi32M vreme na suvom ledu isti FSB , losije latencije jedino mala razlika vi na LN2 moj E8500 na suvom ledu da ne spominjem da ste vi na DFI'u i P35 a ja na Asus'u i 965 :)

To se zove OC-deklasiranje !

Inache oborio sam sve WR na DDR2 memariji u lowclock disciplinama na XS

8.X
9.X
10.X
11.X

Bice veceras slicica..... :)

Mislim da smo sa time resili i pitanje ko ima bolji Win.....

Poslednja izmena:
E da zaboravih da pitam ....

DALI SAM NEGDJE NAPOMENUO DA CE ZIMA BITI NEMILOSRDNA ?

deklasiranje se nastavlja ....

Zadnje dve nedelje je bilo malo lekcija na LN2 sada sledi low-clock rezim....
Da nebi bilo da sam na daleko vecem FSB'u i pocele ponovo zalbe ....

Postavio sam sebi zadatak da postignem bolji rez na znatno nizem FSB'u.
DFI DK-P35 in action :)

screenjotfullscreen0z6o.jpg

To je 80MHz manji FSB i manja cpu frikvencija , mislim da je posteno sa moje strane :D

bolesno dobro
oboleo ti ram od neke opake bolesti 676mhz CL4 ejjjjjjjj pa to nije normalno :d

bolesno dobro
oboleo ti ram od neke opake bolesti 676mhz CL4 ejjjjjjjj pa to nije normalno :d

:) da da ubija :D

Nije u pitanju 676MHz to pokazuje memset pogresno :)

Pravi takt rama mozes izracunati pomocu delioca 4:5 i fsb'a

fsb * 5 / 4

475 * 5 / 4 = 593 MHz :)

Poslednja izmena:
ahah znaci pije lekove :D
odlcian rez jos jednom
Kada ces ili dali ces imati u rukama onaj NO_name QX sto ide na 6.3GHZ ?

ahah znaci pije lekove :D
odlcian rez jos jednom
Kada ces ili dali ces imati u rukama onaj NO_name QX sto ide na 6.3GHZ ?

To bi trebali pitati No_Name'a..... Preko noci se covek predomisli i zadrzi cpu za sebe
kao da hocemo da ga zvacemo :)

Malo smo razocarani i stummerwinter i ja stim da bencujemo za isti tim.
No u pitanju je bilo takmicenje protiv hipro'a gdje mu je svaki pojencic na hwbot tebao pa se uplasio da cu ja traziti da se skor objavi pod mojim nikom :)

Sad je ponovo hipro ispred njega pa cekam da me ponovo zovne a ja znam da necu imati vremena ..... jer cekam E8600 ;)

steta bas :( indijanac
a sto sad neda posle svega kada je uradio sta je imao :trust:

e dusa me boli sto takav CPU nece stici u prave ruke :wall: :wall: :(

Evo veliki dinos sa XS se nada da ce na 790i (300€) i DDR3 memari (300€) sustici moj rez na DDR2 (75€) i starom Commandu (90€) .....

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=167233&page=4

mislim sta drugo da recem osim veliki mi je kompliment .......

a quqa la im majka kad se dokopam jednog para ddr3 cellshocka i jedne 790i plocice morace
spi32m lista ponovo da se sortira :)

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Vrh Dno