Šta je novo?

450e za ozvucenje

kUdtiHaEX

Super ridža
Administrator
Učlanjen(a)
18.07.2001
Poena
1,365
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
GPU
Asus GTX 2070 Super
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
Kućište
NZXT H210i
Monitor
LG C2 42"
Miš & tastatura
Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
Ostale periferije
Glupi HP štampač
Laptop
Apple Macbook Pro 14" M1
Tablet
Apple iPad Pro 11"
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Resio sam da odvojim 450e na ozvucenje. Svakodnevno slusam muziku i zelim da svoje ushi nagradim dobrim kvalitetom zvuka.

Medjutim, kako nisam mnogo upucen u celu pricu niti pratim opremu u tom cenovnom rangu, nisam u stanju da sam odlucim sta bih kupio pa mi treba savet i pomoc.
Mislio sam da kupm Yamahine ns50f zvucnike u kombinaciji sa ax396 pojacalom ali se pitam da li je to zaista vredno tih para?

Meni se to sviđa. Sasvim korektna kombinacija.

Poslednja izmena:
z5450 (wireless!!!!)
http://www.geeks.com/details.asp?invtid=970181-0403-DT&cat=SPK
272973-A.jpg

Poslednja izmena:
probaj i jamo zvucnike u kombinaciji sa yamahinim pojacalom/receiverom , trebalo bi da i jedno i drugo u tehnomarketu. ako ih budes kupovao pogledaj sta pise gde su napravljeni(sa zadnje strane zvucnika). ako pise "made by jamo" onda su kineski ili tako nesto a ako pise "made in denmark" onda su odatle:) tj. bolji je zvuk za slicne pare...

poz

PretendeP je napisao(la):
probaj i jamo zvucnike u kombinaciji sa yamahinim pojacalom/receiverom , trebalo bi da i jedno i drugo u tehnomarketu. ako ih budes kupovao pogledaj sta pise gde su napravljeni(sa zadnje strane zvucnika). ako pise "made by jamo" onda su kineski ili tako nesto a ako pise "made in denmark" onda su odatle:) tj. bolji je zvuk za slicne pare...

poz

Drugar nedavno uzeo RX-V 350, NS50E i onaj dokoplet za surround.
Nema vufer, malo je sistem tanak sa basom ali za 550€ je vise nego dobar Home Theatre.

Ako ciljas stereo, preporucujem da batalis preporuke i odes sam da poslusas razne kombinacije. 5.1 je smoren i tezak za povezivanje pa se prodavci generalno trude da to izbegnu, ali stereo je em jednostavanem brz, na to se ne snebivaju.

kUdtiHaEX je napisao(la):
Resio sam da odvojim 450e na ozvucenje. Svakodnevno slusam muziku i zelim da svoje ushi nagradim dobrim kvalitetom zvuka.

Medjutim, kako nisam mnogo upucen u celu pricu niti pratim opremu u tom cenovnom rangu, nisam u stanju da sam odlucim sta bih kupio pa mi treba savet i pomoc.
Mislio sam da kupm Yamahine ns50f zvucnike u kombinaciji sa ax396 pojacalom ali se pitam da li je to zaista vredno tih para?

Najpre obidji sve radnje: 4Audio, Radix, Corato, i ove kao hyper6 markete gde ima svega i svacega, pa onda kad budes poslusao od svega po malo imaces kakvu takvu sliku sta ti prija za tvoj ukus. Otprilike NADA ti daje najbolji odnos cena/kvalitet mana mnogo je ruzno pojacalo, od zvucnika, stvar afiniteta u radix-u rasprodaja je JBL-a pa mozda ima neki dobar komad za jeftine pare.

Kupi neki kvalitetan, 5.1 sistem, tipa klipsich ili logitech, to je moje misljenje.

MAD_MUzzY je napisao(la):
Za ono sto ti volis da slusas kudi, B&W (zaboravio sam oznaku) u rangu 250e (nemoj da te zavara izgled, tj. velicina) a za pojacalo se snadji :D
Razbijaju!

jel' se to B&W odnosi mozda na Bowers & Wilkins? "samo" najbolji zvucnici na planeti :p ima li toga uopste da se kupi kod nas? koja serija? koliko para? i, bojim se da su malo skuplji od 250 eur :)

Prekosutra krecem u obilazak pomenutih radnji pa cu javiti sta sam zanimljivo nasao.

Poslednja izmena od urednika:
Poslednja izmena:
Topla preporuka za wharfedale diamond 9 seriju zastupnik je neofyton.neofyton
poz :wave:

AyS^ je napisao(la):
z5450 (wireless!!!!)
Nekako mislim da on nije imao na umu "obicne" kompjuterske zvucnike...

A i kada bi se odlucio na tako nesto, siguran sam da mu je ipak nesto bolji izbor Z-5500 Digital.
(bez obzira na to sto nisu bezicni :smoke: )

@kUdtiHaEX

Za to što ti slušaš preporučio bih ti Infiniti, Mission ili KEF kutije.

Druga preporuka je da zaboraviš na 5.1 i držiš se sterea (bar neko vreme), jer tako bi možda i mogao da uklopiš u dati budžet neki kvalitet.

Trece se tice nastupajucih praznika, pa bi mogao da pronadješ nekog da ti donese neko birano porče opreme iz inostranstva, ili naručiu za tebe. Pogledaj malo kako se stvari kreću tamo:

http://audio.listings.ebay.de/Hi-Fi...QQfromZR4QQsacatZ22064QQsocmdZListingItemList

Ispašće bar 30-40% jeftinije nego ovde.

Tako bi ti ostalo dovoljno love za zvučnike. To ja nikad ne bih kupio bez slušanja.

Poslednja izmena:
Ortak je za te pare (dal' se zezno ili nije, ne znam) uzeo Logitech Z-5500 Digital 500W, jednostavno "izvrcu utrobu" i to na 50% jachine, a pri tome je kvalitet zvuka super. A tek kad je pustio COD, WOW, posle prve eksplozije sam skochio iza fotelje u zaklon :)

Poslednja izmena:
Ove nove infinity kutije su krs

Ako negde kod nas naletiš na Heybrook, poslušaj ih obavezno! Posle toga, verujem da se nećeš mnogo razmišljati ;)
Ako ne, moj predlog je B&W.

Za 450 evra ne moze da se pazari NISTA novo, a da metal na tome dobro zvuci. Nazalost, to je cinjenica... Preorijentisi se na polovno... Metal (kao i Rock/Hard Rock) trazi floorstander-e i to dobre, imaj to na umu.

p.s. Yamaha-u u toj kombinaciji zaboravi, rekao sam ti vec na HiFi forumu. Od Jamo-a bezi k'o djavo od krsta. :d

@Nick III

Diamond 9, zvuci bas lose...Mozda 9.1 moze da prodje.

Mogao bi da probas neku standardnu kombinaciju tipa JBL kutije + Harman Kardon amp ili Tannoy kutije + Nad (ili denon ako si slabiji sa kintom).

pozdrav.

Kiwy je napisao(la):
@Nick III

Diamond 9, zvuci bas lose...Mozda 9.1 moze da prodje.

Definitivno imam drukacija iskustva,ali hajde probaj pribliznije da opises sta to lose zvuci s cime nisi zadovoljan kod diamonda.

Poslednja izmena:
vidakm je napisao(la):
Mogao bi da probas neku standardnu kombinaciju tipa JBL kutije + Harman Kardon amp

Ovo fino zvuci, tu kombinaciju i ja furam i za ovo sto Kutija slusa bice ok.

Super. :)
A za koliko para? ;)

Evo i mene iz razgledanja.
Prva stanica - Korato. Sve je to lepo ali i skupo, B&W je preskup iako lepo zvuci. Mozda jednoga dana kada budem kupovao nesto ozbiljnije.
Posle njih - Radix. Moram priznati da sam veoma razocaran, ocekivao sam lepo prodajno mesto sa mnogo izlozenih modela, medjutim docekala su me 3 prasnjava JBL-a, 3 Infeniona, 2 Dali-ja (jel iko ikad cuo za njih?) i neka Cambridge Audio pojacala.
Pustili su mi nesto na JBL LX2002 i Cambridge Azur 340A pojacalu i posle prve pesme sam prosto znao da to nije to. Zvuk je nekako mrtav, supalj, kao da slusam mp3 u 96 kbps na zvucnicima od 20e. Cak su mi rekli da moram da cekam pola sata (zbog ne znam cega) da bi to zazvucalo kako valja... sve u svemu, otpada.
Na kraju, 4audio. E to se zove prodaja, mnogo modela, lep prostor, katalozi... sve na jednom mestu. Prvo sam poslusao Mission M32 na Yamahinom AX396 pojacalu. Zvucalo je daleko bolje od JBL-a ali i dalje ne onako kako sam ja hteo. Posle toga sam poslusao Yamaha nsg40nsp60 zvucnike i progledao sam. A sa ns50f sam dobio jos par ociju :)
Tako da odluka pada na AX396 pojacalo i NS50F zvucnike. Doduse mogu sebi da priustim NAD 320 pojacalo, samo se pitam koliko mi je zaista potrebno na ovim zvucnicima?

Ako je to taj "bee" NAD slusao sam lepe price o njemu, mada mi cena (nesto ispod 300€) ne lici na njih. U toj cenovnoj klasi sve se svodi na to kako se pojaclo i zvucnici "slazu" medjusobno. Poslusaj jos jednom sa razlicitim muzikama.

320BEE je 280 evrica, ako se ne varam...

@kUdtiHaEX
BTW, krsh ljudi kupuje nesto zato sto im neko kaze da je to dobro. Ovako je najbolje, pazaris za svoju dusu i zabole te sta bilo ko od nas misli! ;)

Samo napred! :wave:

p.s. Objasnjenje mojeg stava u vezi Yamaha-e:
1. Zvucnici mi se nikako ne svidjaju, koja god klasa da je u pitanju
2. Pojacala su generalno "probirljiva" sto se tice zvucnika - dok se sa nekima slazu jako lepo na nekima imaju previse "ostar" i "sirov" zvuk.

KEF je zvucao bolje od Yamahe ali ne ulazi u cenovni okvir. Naravno, ne kazem da Mission i JBL ne valjaju, ali ono sto sam ja cuo mi prosto ne odgovara.

Jedna stvar je jako zeznuta, a to opet ponavljam, posto moze kasnije bii nezgodno...

Jel' imas neku referencu, nesto kvalitetnije sto si slusao malo duze, pa da mozes da uporedis sa time? Kazem to zato sto imam gomilu drugara koji ce reci da im se vise svidja zvuk sa neke nabudzene Sony linije, nego sa ozbiljnog HiFi sistema, sto zvuci apsurdno. Kad im se navikne uvce, onda je peta stvar. Ja tih problema sa svojim kvazi-HiFi-jem :p nemam, zato sto se ljudi razduseve cim vide moje gromade od zvucnika, al' to opet ne valja, i govori o psihi ljudi - znaci da ce i kod drugog da se razduseve na nekim velikim, ali shitex zvucnicima.

NSG40 koje si slusao na uporednom testu su katastrofa od zvucnika. :S: Eno na HiFi forumu ih covek bezuspesno prodaje mesecima za 100evrica, a 190 su novi. Ako ti NS50 iole mogu da se porede sa ovima, znaci nisu drasticno bolji, a u to sumnjam posto su samo 30 evra skuplji, zakljucak je da su i oni opasan krsh. Dobro razmisli.

p.s. Ja nemam nista od toga sto te odvracam od toga, osim sto zelim da pomognem i da ti posle ne bude krivo, a imam malo iskustva sa ovim...

kako na coveka utice prostor u ukupnoj oceni zvuka :). Kutija asto se tice pojacala tu nemoz da omasis ako uzmes Nad 320BEE, ako imas mogucnost uzmi ga to je bruka dobro pojacalo, pogotovo sto kosta samo 280evrica, sto se tice zvucnika je stvar afiniteta yamaha je ako mene pitas krs, mislim na one u 4audiu, ako ako to tebi lepo zvuci ko da je bitno, to su tvoji zvucnici cheers

Nazad
Vrh Dno