Šta je novo?

43w755c ili 48w705c

cobraman

Slavan
Učlanjen(a)
05.02.2009
Poena
415
Moja oprema  
Laptop
Asus vivobook pro 15 oled
Mobilni telefon
Huawei p30 pro
Pametni uređaji
Huawei gt2
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Prosto...lomim se...veca dijagonala ili android...u sustini mi je nebitno da je smart...ima li neke razlike u panelima i sl...tj cisto u kvalitetu ova 2 tva...vidim da 755 ima 800hz vs 200hz ovaj veci...mada je to sve softverski...

Dakle prosto...ako nema neke razlike REalne opipljive uzeo bih veci...ali zato i PITAM ko je upuceniji...

Prosto...lomim se...veca dijagonala ili android...u sustini mi je nebitno da je smart...ima li neke razlike u panelima i sl...tj cisto u kvalitetu ova 2 tva...vidim da 755 ima 800hz vs 200hz ovaj veci...mada je to sve softverski...

Dakle prosto...ako nema neke razlike REalne opipljive uzeo bih veci...ali zato i PITAM ko je upuceniji...

Ako imas vremena u Emmezeti imas oba modela i W755 i W705C, uporedi ih na licu mesta. Ja bih dao prednost W705C. Slika fenomenalna. Android trenutno pun bagova, mnogi se zale na software, a i slika mi nije na nivou W705-tice.

Hvala na savetima...a bas sam bio u emmezeti i pogledao oba...citam po netu da 755 ima 100hz panel naspram 60 705...al zato kao input lag 10ak naspram 35ms u korist 705...ako cimnem neku igricu na tv...

Videcu ako bide raspolozen lik sa Kp da mi potera oba pa da nakacim i na licu mesta prelomim...

Uzeo 705c...48''
Lepo mi lik rekao da zaobidjem za sada 755...mnogo decijih bolesti oko androida...zakucavanja...kocenja...pomaze samo cupanje iz zida...inace oba imaju panele po 100hz...a motionflow je cist marketing dal je 200 ili 800...eto toliko...javicu utiske kad ga nakacim...treba da povezem kablovsku sutra...

@cobraman

Kupio 705c pre 15 dana. Ja sam imao nedoumicu izmedju 50W755c i 705c, odabrao sam ovaj drugi zbog cene i androida, i sam sam hteo da instaliram kodi. ali kada sam procitao komentare ljudi koji su se bavili time skontao sam da je to nemoguce jer TV prosto ne moze da iznese zahtevnije aplikacije. Definitivno zaobilaziti u sirokom luku ove televizore, bar do nove verzije softvera. Slika na W705c je dobra, Narocito ako je u pitanju dobar izvor, veruj mi, neces se pokajati jer je dijagonala osetno veca, a slika na 755c ne moze mnogo bolja jer je slican ako i ne isti panel u pitanju. Ja kada sam kupovao TV odmah sam otisao u prodavnicu i video razlike u dijagonalama. Bas je velika razlika izmedju 48 i 43 tako da ce ti tih 5" mnogo vise znaciti.

Evo da se i ja prikljucim sa preliminarnim utiscima. Sve pohvale za 705c. Na brzinu sam ga prikacio i pogledao neki hd trailer, slika je odlicna. Sa DLNA servera guta sve koliko vidim...za sada zamerki nemam i bas sam zadovoljan izborom.

Iskreno, ja nisam imao nekog iskustva, pa nisam hteo da hvalim ovaj tv koji sam kupio pre oko mesec dana, rekoh mozda ima i nekih modela koji za iste pare nude vise. Ali odmah na prvi pogled mi se slika svidela, od boja preko kontrasta do ostrine. Naravno ovo sve vazi kada se pusti kvalitetan snimak. Doduse kada sam preporucio jednom forumasu koji je pitao za savet ovaj tv, bio sam napadnut da smatam sa sony-jem da ima boljih modela za ovaj novac itd...
Zato nisam vise nikoga nagovarao jer sam pomislio da malo tripujem jer sam sa crt presao na full hd na 48" i da je to mozda moj subjektivni osecaj. Drago mi je da je jos neko potvrdio moje misljenje koje sam imao za ovaj tv. Moze da znaci ljudima koji su neodlucni...

I mene ovo zanima, nasao sam par postova gde ljudi ostavljaju neka svoja podesavanja, ali nista profesionalno odradjeno, ja sam se malo igrao, ali bih bas voleo da nadjem neka podesavanja od nekoga ko se bas razume u materiju.

E pa ovako, posle par dana igranja sa sondzom zakljucak je sledeci:
1. Slika je odlicna
2. Media player je uzasan. Moj samsung iz 2011. ima bolji media player. Sony guta samo mpeg1/2, wmv i mp4 codece. Divx je za njega naucna fantastika...takodje nisam provalio kako da preko dlna servera povecem titl, bez da ga transkodujem serverom.
Ovo su ozbiljni propusti sto se mene tice...jedino resenje je transkoding, ali u slucaju velikih fajlova to bas i nije najsrecnija opcija :/

E pa ovako, posle par dana igranja sa sondzom zakljucak je sledeci:
1. Slika je odlicna
2. Media player je uzasan. Moj samsung iz 2011. ima bolji media player. Sony guta samo mpeg1/2, wmv i mp4 codece. Divx je za njega naucna fantastika...takodje nisam provalio kako da preko dlna servera povecem titl, bez da ga transkodujem serverom.
Ovo su ozbiljni propusti sto se mene tice...jedino resenje je transkoding, ali u slucaju velikih fajlova to bas i nije najsrecnija opcija :/
Preko cega si pustao te filmove, USB? Ja nisam ni isprobao taj nacin jer mi je laptop blizu i stalno je povezan preko hdmi. Slika je odlicna i meni je to najvaznije, i ka sam primetio da OS i nije nesto, ali ja sam namerno izbegao android jer je to tek neoptimizovano. Za ono sto ke meni bitno ovaj tv je odlican, jer mi je kvalitet prikaza bio najvazniji.

Da nisi slucajno nasao nesto za kalibraciju?

Nisam pustao preko usb nego sve strimujem preko dlna. Elem, slika jeste odlicna, ali je ovo veliki hendikep za tv u 2016. Ko ne zeli da se igra sa transkodovanjem nego hoce plug'n'play za filmove neka ide na samsung. Kao sto rekoh moj 32d550 iz 2011. guta apsolutno sve formate, tako da pretpostavljam da isto vazi i za bilo koji sammy iz 2016..

Eto i mane ovog TV-a, ljudi koji hoce da naprave kucnu mrezu imace problem. Ja nemam DLNA pa nisam to ni isprobao. Neko jw pominjao da ne cita DTS fajlove,ali posto mi nije tu USB nisam isprobao da li je to istina. Meni odgovara dijagonala i kvalitet slike i to me je najvise privuklo ovom TV-u. Jos kada bih nasao nesto za kalibraciju bilo bi idealno, mada sam citao da sony isporucuje televizore sa vec jako dobro kalibrisanom slikom.

I ja sam se pri kupovini dvoumio izmedju njega i LG 49lf 630v...ali sam nasao jeftinije Sony i kupio ga...u sustini je Lg bolje zaokruzen tv jer ima pored web operativnog sistema bolje uglove gledanja i neprikosnoveni rad usb (za sve formate). Sony je bolji zbog veceg kontrasta, (koji je bitan parametar kvaliteta slike), nesto boljeg prikaza crne boje i narvno za gaming. Sve u svemu to je tu negde...ko sta voli...Sto se tice rada usb-a Sony cita veliki broj formata, ali ima i onih gde se javljaju problemi...najbolji nacin da se to prevazidje je da se "problematicni" zapis provuce kroz softver mkv merge-gui (tim putem se nalepi i titl) i automatski se prevede u mkv . Sam postupak traje 3-5 minuta u zavisnosti od velicine zapisa i sto je najbitnije, nema gubitka kvaliteta i odlicno funkcionise.

Meni su recimo uglovi gledanja kod sony-ja skroz zadovoljavajuci. Tj, u sobi od oko 5m sirine u kojoj tv stoji na sredini jos uvek nisam nasao poziciju iz koje slika na tv-u ne valja... Sto se hendikepa media plyera tice, poceo sam da skidam samo hd mkv-ove i za sada nisam naleteo ni na jedan koji nije hteo da cita. Za titlove nazalost, bar preko dlna, nisam nasao resenje. Koja podesavanja koristis za tv?

^
I meni nije jasno cemu tolika kuknjava na uglove gledanja, kada to uopste nije tako strasno.
Ja povezujem tv sa laptopom, nisam probao da pustim film na neki drugi nacin, posto mi je laptop blizu tv-a. Trazim po netu da vidim da li ima nesto za kalibraciju ali mrka kapa. Je li neko nasao nesto od vlasnika ove 705c-tice?

@chemist

I ja sam imao istu dilemu zbog slicne cene, i sam sam na kraju odabrao 705c. Zbog boljeg prikaza crne i gledanja sportskih prenosa. Jesi li kalibrisao tvoj TV ili koristis i dalje fabricka podedavanja?

Ja sam nasao ovo, po predlogu nekog lika sa hrvatskog foruma https://www.avforums.com/threads/sony-w705-w706-calibration-settings.1894628/
Probao sam vise varijanti i sve je to tu negde....ali sam se ipak vratio na standardno podesavanje...ono mi daje vecu ostrinu, mada ima malo izrazenije boje...dok ova druga, predlozena su mi bledja...ne znam...tako da sam posle par dana vratio standard...najbitnija stavka u celoj prici je da se u ekoloskim podesavanjima iskljuci opcija ustede energije....i onda je mnogo jasnija i svetlija slika.

Za budice kupce, najbolje bi bilo da auto update opciju drzite iskljucenu. Naime desava se da tv uradi update i onda pukne media player (ne vuce ni sa dlna ni sa usb). Lekic je factory reset ;)

Ja sam uradio update softvera nakon kupovine tv-a (decembar) i nije ni jednom pukao media player, a auto update je stalno ukljucen (kao i wifi)....razlog pucanja playera moze biti zbog "problematicnog formata" prilikom pustanja video sadrzaja...a Sony je i poznat po tome da ne moze odredjene video zapise glatko da cita, za razliku od Lg gde to ide glatko

Imam nekoliko pitanja vezano za 48W705C model, pa bih zamolio vlasnike ako mogu da pomognu :)

1. Koliko je kašnjenje pri prebacivanju kanala?
- Recimo kada sa kanala broj 10 hoćete što pre redom da dođete do 20 šaltajući po jedan kanal...
2. Jel ima problema sa povezivanjem sa PC-em i gledanjem filmova sa njega?
- Uglavnom gledam mkv h264, ali ne bih voleo da ne mogu neki formati da rade, da ne mogu da podesim prevod (veličina, pozicija, sinhronizacija...), ne ide zvuk...
PC je povezan sa ruterom kablom, a TV bih takođe povezao sa ruterom pa da video i autdio ide preko LAN-a (ako je to uopšte moguće) ili HDMI kablom direktno PC i TV.
3. Koliki su mu uglovi gledanja po vertikali?
- Nivo komode za TV je 40-ak centimetra viši u odnosu na krevet, a gledalo bi se sa ~2.5m razdaljine. Ne bih voleo da gubi boju kao TN monitor koga sam do sada koristio na sličan način.
4. Da li bi mogao da se instalira Netflix na TV i da se menja IP adresa zbog dostupnosti sadržaja (ako ove fore idalje rade)? Ili možda neki slični servisi (računajući tu i ove "narodne" PopCornTime...)?
5. Koje su mu mane u odnosu na Android TV? Streaming sa telefona (mirroring ili kako se već zove) i gledanje youtube klipova, snimaka sa telefona...
- Šta to neće moći da radi u odnosu na Android TV a da bi moglo da zatreba?

Nazad
Vrh Dno