Šta je novo?

4070ti super - crash u igrama

Glupa stvar koju ću predložiti, ali da li si probao da promeniš utičnicu? Ili ako je produžni da ga eliminišeš?
nije glupa stvar, reče mi i drugar i to ću učiniti kao što ću da uzmem bolji produžni pošto je ovo neki kineski iz uradisam ili direkt u zid.
Čekam samo da mi stigne grafička nazad pa da probam.

ma odlepio sam više, mesec dana se drndam, reklamacije ne uvažavaju a igre pucaju. sve sam živo probao

Ovde je toliko faktora, moguce da je gpu ispravna. :D Rasklopi ti ceo komp pa ga sastavim lepo ponovo, novi fresh sistem, bios sve na default, nikakav oc i nista.
Promeni uticnicu i produzni, kupi APC kao covek. Proveri kablove na napajanju koji su stavljeni i gde. Nosi gpu kod nekog od kolega ili ortaka, testiraj tamo. Donesi tudji gpu pa probaj u svom racunaru u trenutnom stanju.

Mislim da kolege pitaju kako si ga iza povezao, kojim kablovima i na koji nacin.

Ja se nisam pozivao na garanciju jer sam znao šta će da bude kada su u pitanju gremlin kvarovi...već sam otišao u radnju pitao da li mogu da se razdužim sa ovom karticom, a da doplatim za drugu...i izašli su u susret.

Ja se nisam pozivao na garanciju jer sam znao šta će da bude kada su u pitanju gremlin kvarovi...već sam otišao u radnju pitao da li mogu da se razdužim sa ovom karticom, a da doplatim za drugu...i izašli su u susret.
sumnjam d aće to prihvatiti, pogotovo što je stara skoro 6 meseci

i to je nebitno za ovaj gpu, nije to oced 4090

Nema to veze sa 16-pin i 4090. Daisy chain dva osmopinska konektora može uzrokovati nestabilnost s obzirom da total board power može dostići 285W. Ali još čekamo da OP kaže da li je u grafičku uboden 16-pinac dirket iz napajanja ili je korišćen adapter u koji su uključeni osmopinci.

Nema to veze sa 16-pin i 4090. Daisy chain dva osmopinska konektora može uzrokovati nestabilnost s obzirom da total board power može dostići 285W. Ali još čekamo da OP kaže da li je u grafičku uboden 16-pinac dirket iz napajanja ili je korišćen adapter u koji su uključeni osmopinci.
Proveravam i javljam

Prilozi

• IMG_8234.jpeg
    IMG_8234.jpeg
    171.9 KB · Pregleda: 131
Imaš 16-pinski bez daisychinaovanih 8-pinskih tako da ja nisam bio u pravu.

Probaj da testiraš stabilnsot procesora sa CoreCycler za svaki slučaj.

stigla grafička nazad, odbijena reklamacija, kažu sa njom sve ok.
Apdejtovao sam sve drajvere (mobo, chipset, grafička), zamenio produžni, uzeo apc surge arrest, kad sam ubacivao grafu, skinuo i vratio ram, malo proverio kablove, pričvrstio itd. i opet isto.
Odigram 5 min i crash sa porukom: D3D12 device crash has been detected. If you frequently encounter this issue, please ensure you update to the latest graphics card driver and select "Perform a clean instillation" during the installation process.
ono što nisam radio je underclock grafičke, memtest86 (igra krešuje tako što zamrsne nekoliko sekundi pa izbaci na desktop - možda je ram)

Si ti nesto cackao CPU ili menjao u biosu? Ako jesi, vrati tamo sve na default. Mene kod ortaka izbacivalo iz igara jer sam cackao pbo na ryzenu. Vratio da def, radi ko sat sve.
Ostaje ti da je nosis kod nekod drugug, ili prvo da probas drugi gpu kod sebe u sistemu. Ako nastavi, onda je gpu u redu.

Si ti nesto cackao CPU ili menjao u biosu? Ako jesi, vrati tamo sve na default. Mene kod ortaka izbacivalo iz igara jer sam cackao pbo na ryzenu. Vratio da def, radi ko sat sve.
Ostaje ti da je nosis kod nekod drugug, ili prvo da probas drugi gpu kod sebe u sistemu. Ako nastavi, onda je gpu u redu.
sve na difolt. jesam ranije ali nakon kreša digao ram na 6000 i cpu. Nemam drugu grafičku da probam ali ću definitivno morati da odnesme kod nekog drugog

pa odneo si u servis, valjda je servis dovoljno strucan da dijagnostikuje?

Ti si započeo sa njima rešavanje gde je kupljeno u periodu od 6 meseci, i oni to nisu rešili - ako se uopšte pokaže na kraju da je do kartice. Ne mogu oni da kupuju vreme na taj način, važi se onda kada si se ti prvi put javio sa problemom.

Pošto ovo traje već predugo, traži da odneseš ceo komp i da im pokažeš problem, da ga vide svojim očima. Zatim to isto probajte sa drugom grafičkom, idealno ako imaju potpuno istu - ako ne, best next za te pare/performanse. Nakon toga ćete znati da li uopšte razmišljati u smeru grafičke.

Mozes probat u biosu pci-e CPU slot da spustis na gen3 ili gen2, mada ko zna, mora se tu ici postupno PSU pa Maticna iako samo GPU puca, takodje proveri pinove na PSU i GPU strani na kablu od napajanja ali posto je 12pin za njega ovo ne bi trebalo da je problem, da je napajanje problem restartovalo bi i ceo komp ponekad

Nosenja kompa u servis pomaze jedino ako je ceo kupljen tamo ali bi onda oni insistirali da ostane tamo da se detaljno testira

takodje novoji furmark imaju da se ukljuci artifact detection jer se nekad greske pre svega ram na GPU ne vide na slici, mada ne znam jel isto test testira sav ram detaljno

Poslednja izmena:
Mozes probat u biosu pci-e CPU slot da spustis na gen3 ili gen2, mada ko zna, mora se tu ici postupno PSU pa Maticna iako samo GPU puca, takodje proveri pinove na PSU i GPU strani na kablu od napajanja ali posto je 12pin za njega ovo ne bi trebalo da je problem, da je napajanje problem restartovalo bi i ceo komp ponekad

Nosenja kompa u servis pomaze jedino ako je ceo kupljen tamo ali bi onda oni insistirali da ostane tamo da se detaljno testira

takodje novoji furmark imaju da se ukljuci artifact detection jer se nekad greske pre svega ram na GPU ne vide na slici, mada ne znam jel isto test testira sav ram detaljno
radili su furmark u servisu i prošla je sve testove.
Što se RAM-a tiče, kažu da su gledali sve e sad da li su ne znam. Ja sam radio memtest86 i bilo je sve ok.
Po netu sam našao da je više ljudi rešilo problem menjajući ram tako d aću danas probati sa jednim stikom pa sa drugim:
TL;DR:
One of two DIMMs (RAM sticks) on my computer was faulty, causing errors in the GPU's ability to consistently access the graphics driver.
Removing the faulty DIMM solved the issue.
In Windows Event Viewer, this can show as a Warning from Source: Display, Event ID 4101:
"Display driver nvlddmkm stopped responding and successfully recovered."

OVAJ EROR SE MENI POJAVLJUJE

To je trebalo odavno da probaš ako imaš više modula.

To sam i ja hteo da kazem, sta je cekao do sad da istestira ram.

Može da ti se desi da sa po 1 radi, a ne radi sa oba, itd. Čudesne stvari su moguće.

Nazad
Vrh Dno