Šta je novo?

4000+ vs 6000+

• Začetnik teme Začetnik teme iwcham
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

iwcham

Čuven
Učlanjen(a)
29.04.2005
Poena
660
Pre nedelju dana sam kupio x2 4000+ i Gigabyte Ga M55S-S3! Nisam imao za jaci proc, ali sada pridoslo nesto kinte! 4000+ bih dao prodavcu, naravno po istoj ceni po kojoj je kupljen, i doplatio za 6000+ Vredi li to!? Znam da je 50 dinara jeftiniji od Core2Duo E6550, koji ga verovatno dere ko macku, ali sta je tu je! Any opinions? Tnx!

A sta mislis prvo malo da probas koliko moze da se oveklokuje taj 4000+, ako moze da pridje blizu ili na 3ghz uz minimalno podizanje voltaze, cenim da ti se onda ne isplati doplata.

Ma ja sam od onih sto vole da drze na default-u lol! A jel moze taj 6000+ overclock, ili je default prime unstable u prvih 5 sec kao moj stari 3700 Clawhammer?!

@zevs!? Sa duplo manje kesa da ga dere?! Mada, drago bi mi bilo ako si u pravu! Hehe!

Poslednja izmena:
Ma ja sam od onih sto vole da drze na default-u lol! A jel moze taj 6000+ overclock, ili je default prime unstable u prvih 5 sec kao moj stari 3700 Clawhammer?!

LOL!?"Nestabilan" na fabrickom taktu...:wall:
Jesi li se salio kad si napisao ovo gore ili si bio ozbiljan??Default Prime "nestabilan" u prvih 5 sec.??Ovo je za sig :d

BTW 6000+ je brzi na def od E6550...

Poslednja izmena:
Da, da! Taj procesor je pucao u Prime odma na default-u! Grafika je flesirala na default naponu, pa sam povecao sa 1.50 na 1.55! Nije mogao da se ocne ni 1 Mhz! Prime je radio 5 sati sa undrerclockom na 2.3, sa default voltazom! Obicnu pastu je pojeo za 3 dana! Kad sam skinuo procesor, nije je bilo! Sa artic silver i Gigabyte 3d coolerom je i radio kako je znao grdan, i wow je terao po 3-4 sata i ako potpuno prime unstable! Kupio sam ga polovnog, tako da nisam mogao da se zalim! A i da je bio nov, sta bi mogao, da kazem prodavcu: "Znate,dajte mi nov proc, ovaj nece da radi prime!?" :bottle: Inace, procesor (naravno dobar primerak) bi bio svaka preporuka za upgrade 754! To dere Venice 3500+ ko macku!

Poslednja izmena:
Nego, jel zna neko koji rating Vista daje 6000+? Koliko je procentualno brzi od 4000+? Moze li da se ocne i on, ili je to plafon tehnologije, kao sto je slucaj sa mojim 3700+?

Brzi je otprilike kolika je razlika u taktu,oko 42%(+- koji procenat)
6000+ daje ja mislim 5.4 rating za CPU(a mozda i vise)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno