Ukoliko tvoje napajanje ima 2x 4-pin +12V konektor za CPU slobodno izvadi i bocni svih 8. Ukoliko imas napajanje sa samo jednim 4-in +12V ne vadi cep, bocni samo to i probaj. To bi moralo da radi.
sam si rekao.
@ Johnny da li si resio problem i da li neko zna gde ima taj molex to 4 pin konvetor?
Koliko je gluposti napisano na ovoj temi to je strašno. Ako nekog zanima neka ode na http://www.jonnyguru.com/forums/showthread.php?t=3990
tamo je sve lepo objasnjeno u vezi EPS12V style napajanja koja su imala dve 12 V grane za procesor i koja više niko normalan ne koristi za desktop mašine. Taj 8 pina konektor za napajanje procesora je preuzet sa serverskih napajanja koja napajaju više fizičkih procesora, ne jedan procesor sa više jezgara. Ako napajanje i ploča imaju 8 pinski konektor naravno da ga treba ubosti. Ukoliko napajanje ima samo 4 pinski 12V konektor za napajanje procesora, a ploča ima 8 pinski EPS 12 konektor samo se 4 pinski konektor ubode u prva 4 pina na 8 pin EPS 12 konektoru na ploči, a druga polovina se ostavi prazna i sve radi sasvim normalno. Naglašavam NIKAKVI ADAPTERI NISU NEOPHODNI.
Obicno P4 napajanje nece da pasuje jer je okrenuto kao u ogledalu, tj. ne pase oblik konektora, znaci ili sa starog da skine 8pin ili 2x4pin(eps12v) pa da uzme samo dodatni ili nista....Verovatno ima u gigatronuMada, mozes i da skines 12v konektor sa nekog rashodovanog napajanja i da ga sam napravis.
4pin 192W, 8pin 336W...to je snaga koja se konektorom moze isporuciti, ne procesora ili napajanjaNegde sam procitao da je jedan taj 4 pin rated do 150w struje pa ti vidi
Da ali ako neko hoce da klokuje sistem postaje nestabilan usled nedostatka struje ako se ne varam.
Za procesore od 135w potrosnje pa navise se preporucuje svih 8 pina koliko sam citao po forumima.
eto resheno to je i vishe nego dosta, pitam se zasto evga trpa i po 4 takvakonektora na ploce
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari