Šta je novo?

4 led diode na 4870

B

BLOB

Guest
pitanje jednostavno , da li je neko provalio tacno cemu sluze 4 crvene led diode na 4870 kartama.

D1601 - Red LED On, shows critical temperature fault

D1602 - Red LED On, shows External power connector A was removed

D1603 - Red LED On, shows External power connector B was removed

D601 - Red LED On, shows critical Core power fault

Izvor: Sapphire forum, ovde i ovde.

veliko HVALA, gledao sam i ja po netu ali ne nadjoh ovo.

D1601 - Red LED On, shows critical temperature fault

D1602 - Red LED On, shows External power connector A was removed

D1603 - Red LED On, shows External power connector B was removed

Izvor: Sapphire forum, ovde i ovde.

aha znachi za to one sluze tj nisam znao da postaoje crvene ja imam 4 bele 3 iza i jednu pored jednog gpu-a i kada gasim ili palim komp sve se ugase na kratko pa se opet upale :wave:

Ja nisam ni provalio da te 4 diode postoje :d

Meni su se samo prilikom instaliranja karte,tj prvog paljenja upalile sve 4 na sekundu,sad mi se pale samo tri prilikom paljenja.Druga mi se ne pali!!!

Poslednja izmena:
Meni se ne pali D601 - Red LED On, shows critical Core power fault.
Zasto?
Kartica radi sasvim normalno.

pa samo ti govori da manjka sa snagom kakvo ti je napajanje

Poslednja dva dana sam neshto primetio... ako je racunar neko duze vreme ugasen, prilikom paljenja nemam signal na monitoru. Po zvuku bih rekao da se sve normalno popali ali ostanu tri upaljene LEDiode na kartici.

Racunar nije moguce ugasiti na dugme ali jeste preko prekidaca na napajanju. Cim prekidac na napajanju vratim na 1, racunar se odmah upali, bez pritiskanja dugmeta za paljenje. I tako u krug. Ukoliko ga ostavim na miru par minuta sa prekidacem na 0, moci cu ponovo normalno da ga upalim?

Ponavljam da ceo scenario ne mogu da ponovim cesto jer sam primetio da se to desi jedino ukoliko je racunar duze vreme ugasen.

Da je neki stariji racunar, pretpostavio bih da je napajanje ili kondenzatori na ploci (i bio bih u pravu:)) ali...

Poslednja izmena:
pa samo ti govori da manjka sa snagom kakvo ti je napajanje

Napajanje je Trust 570w :)
Zato nisam hteo da rizikujem i odmah sam izvadio karticu i vratio staru.
Otisao sam do radnje i narucio Thermaltake W0116RE 750w.Stici ce mi sutra,pa tek onda vracam karticu nazad.
Nadam se da nisam nesto *****ao :(

Napajanje je Trust 570w :)
Zato nisam hteo da rizikujem i odmah sam izvadio karticu i vratio staru.
Otisao sam do radnje i narucio Thermaltake W0116RE 750w.Stici ce mi sutra,pa tek onda vracam karticu nazad.
Nadam se da nisam nesto *****ao :(

Sto se tice tog TT-a od 750w nisi se zaebao sigurno... napajanje je jako kvalitetno. Eto kod mene je bas taj TT i 4870,ostatak masine iz potpisa. Sve radi pod konac ;)
Mislim da te je samo zezalo to napajanje i da ce biti sve ok sa TT-om. Kad dodje taj TT samo fino ustekaj u kartu oba pci-e kabla koja ce ti doci uz napajanje i nemas brige. Ne vjerujem ni da si kartu nesto zeznuo,male su sanse,pogotovu ako nije radila nesto dugo sa tim slabim napajanjem.
Jos nesto,mada mozda to vec znas,ali eto rekoh da napomenem :). Ne ubacuj drajvere koji ce ti doci uz kartu,mislim da uz nju dodju stari 8.6 catalysti. Skini nove 8.9 drajvere pa njih instaliraj. Ovo su ti za vistu x64.
http://game.amd.com/us-en/drivers_catalyst.aspx?p=vista64/common-vista64

Poslednja izmena:
Kad sam rekao da nisam nesto za#ebao mislio sam na karticu prvenstveno.Znam da je ovaj Thermaltake dobra kupovina i da ima dovoljno snage za moju konfiguraciju.Nije mi dugo radila sa ovim Trust napajanjem,mozda jedno 3-4 sata sve ukupno.Dioda se nije posle palila ali kartica je radila bez problema.
Drajvere sam vec skinuo pre nego sto sam uzeo karticu i to verziju 8.8(tad je bila raspoloziva),vidim da i ona ima podrsku za seriju 4.Skinucu najnovije ponovo.

PS: Da li se i vama desava da se GPU clock obara na 500 mhz kad kartica nije opterecena?

Poslednja izmena:
Poslednja dva dana sam neshto primetio... ako je racunar neko duze vreme ugasen, prilikom paljenja nemam signal na monitoru. Po zvuku bih rekao da se sve normalno popali ali ostanu tri upaljene LEDiode na kartici.

Racunar nije moguce ugasiti na dugme ali jeste preko prekidaca na napajanju. Cim prekidac na napajanju vratim na 1, racunar se odmah upali, bez pritiskanja dugmeta za paljenje. I tako u krug. Ukoliko ga ostavim na miru par minuta sa prekidacem na 0, moci cu ponovo normalno da ga upalim?

Ponavljam da ceo scenario ne mogu da ponovim cesto jer sam primetio da se to desi jedino ukoliko je racunar duze vreme ugasen.

Da je neki stariji racunar, pretpostavio bih da je napajanje ili kondenzatori na ploci (i bio bih u pravu:)) ali...

Nije napajanje, probao sa drugim, nije grafika, probao sa integrusom itd. Jedino ako nije ovaj novi BIOS za plocu pa *ebe ale.

Evo danas je stiglo napajanje,sve sam zakacio ali mi se i dalje prilikom ukljucivanja komp. ne pali dioda D601.
Zasto?

Evo danas je stiglo napajanje,sve sam zakacio ali mi se i dalje prilikom ukljucivanja komp. ne pali dioda D601.
Zasto?

Vjeruj mi da ni ja nisam uopste obracao paznju na te diode,prijmetio sam da se pale kad se ukljucuje komp,ali nisam obracao paznju koja se pali,ako koja ne. Evo sad kad sam procitao tvoj post, iskljucio sam komp i ponovo ukljucio cisto da vidim sta se desava kod mene pa da ti javim. Znaci ni kod mene se ne pali ta d601,a evo karta radi pa ima vec mjesec dana (ako ne i vise,vise se i ne sjecam kad sam tacno kupio kartu :p ). Sve radi ok,karta je cak i overklokovana i nemam nikakvih problema....

Ona se pali samo kada manjka sa strujom. Nerazumem zasto ocekujete da je upaljena
A radi normalno sto ima dovoljno struje

Poslednja izmena:
Ma jasno mi je cemu sluzi D601 dioda,ali me buni sledece.
Samo prilikom prvog ukljucivanja kartice,znaci kad sam je prvi put ubacio u komp. upalile su se sve 4,i normalno odmah ugasile,a sada se pale samo ove tri,pa reko da se nije nesto kod mene *****alo.
Prvo sam mislio da je do trustovog napajanja,ali danas sam uzeo TT od 750w i opet ista prica.

Pale se samo tri prilikom ukljucivanja, sve je kako treba, D601 se ne pali ako je sve u redu. Licno, odgovorio bih ti ranije ali nisam dobro razumeo tvoju prvu poruku.

Evo i ja da potvrdim da se ta power core fault ne pali. kod mene ,a verujem i kod vas je to druga dioda gledano od kartice prema kucistu..cini mi se da jedino neke karte imaju malo drugaciju izvedbu njihovog rasporeda.
@ Zoran KS Da li si sasvim..ali sasvim siguran da si video da su sve 4 diode trepnule ?

Da li si sasvim..ali sasvim siguran da si video da su sve 4 diode trepnule ?

100% sam siguran.Ali opet napominjem to se desilo samo prilikom prvog inicijalnog pokretanja racunara,upalile su se sve 4 (delic sekunde) i ugasile.Sad mi se pale samo ostale tri.

Nazad
Vrh Dno